'se zacne bat a proto te radsi smahne '-
to jo, 80% lidi ma gun. Nikdo nezacne strilet bezduvodne, vetsinou strili ti kterym pri pull over hrozi vezeni. pro policajta je lepsi byt milionkrat zbytecne ostrazity nez to jednou podcenit.
stahnout okno, ruce na volant a cekat, policajt potrebuje par minut aby vse v aute zaznamenal a jeste si na compu o zastavenem aute a jeho majiteli vse zjisti (zaplaceni pojistky, historii prestupku majitele, pocet bodu, kriminalni zaznam, zbrojak atd), az potom polda vyleze z auta. prvni kontakt je dulezity, kdyz se policajt ujisti ze nejsi debil, zacne byt i prijemny a napomocen. hlavne nevylezat z auta a uz vubec ne mit ruce nekde schovane (treba v kapse), chteji videt ze clovek nema zbran, to je dulezite a na to se i casto hned zeptaji. vzdy stoji u B-sloupku aby on videl na tebe a ne ty na nej. Uplatky taky nepochopi, pokud clovek vytahne penize, hodne si pritizi. Jinak ale neni treba se policajta bat, on zase moc pravomoci nema a kdyz uz s nim clovek mluvi, vas prestupek je stejne davno nesmazatelne zaznamenany v centralni databazi, neni s nim co smlouvat. kdyz je ale clovek nervozni a jeste ma nejaky spatny record, policajt si zacne myslet ze je nekde problem a treba zacne hledat v aute drogy. Navic velmi rychle prijede posila, oni uz vsichni policajti v okoli vi ze je nekde pull over, jsou on-line a zacnou se na danou lokaci slitat jako vosy na med.
Policajt ma na vsechno jasne dany postup a dle toho jede jako robot. autem vzdy zastavi za tebou a casto rozsviti hledacek primo do tveho zpetneho zrcatka aby clovek nic nevidel, pritom cely zasah nataci kamera z policejniho auta, dnes uz maji policajti online kamery casto i na hlave a vse se zaznamenava. kdyz uz nekoho policajt zastavuje, musi na computer v aute napsat proc te zastavuje a mel by to mit podlozene - treba fotka speedingu z radaru (laserovy radar ma kazdy Interceptor), nebo zaznam z kamery ze na znacce neni nalepka zaplacene pojistky, popripade kamerovy zaznam prestupku, atd atd.. bez priciny cloveka zastavit nesmi, mel by z toho v pripade soudu problemy (jsou vyjimky schvalene soudcem – hleda se vrah atd). Bohuzel i chuze u silnice muze byt podezrela a muze byt duvodem ke kontrole, samozrejme ne ve meste, nebo nekde kde je zastavba, ale kdyz jde clovek u cesty 20 mil od nejblizsi civilizace nebo jde kolem osmiproude dalnice kde se nechodi, je to divne a policajt se minimalne zepta zda clovek nepotrebuje pomoc, klidne vas i nekam odveze do bezpeci, ale jen na plastove sedacce vzadu za neprustrelnym sklem, vedle sebe vas do seslu urcite neposadi.
Jak uz jednou polda zastavi auto, musi to hned online zapsat, je mu tudiz jedno zda pak zjisti ze zastavil starostu mesta, prezidenta, svoji manzelku, nebo bezdomovce, tu pokutu uz proste dat musi. A jinak pokuta se nikdy neplati policajtovi, posila se na mesto, na county, nebo statu (zalezi o jakeho policajta jde; federalni policajt se o drobne prestupky nezajma), clovek ma par tydnu na zaplaceni, nebo jde k soudu vysvetlit proc nezaplati. Pokud je clovek v USA jen na chvili a do peti let se tam neplanuje vratit, platit nemusi, vetsina prestupku za pet let propadne. Blbe je kdyz se zapomene a prileti za ctyri roky a 360 dni, pak ho casto vemou hned na celnici a clovek jde primo do basy.
Kdyz clovek dodrzuje pravidla, je zcela v pohode, policajt vas bezduvodne otravovat nesmi. K cizincum jsou navic velmi schovivavi a vetsinou jim davaji jen warning.
Pokud potkate policajta se psem, je velka pravdepodobnost ze pes je z Ceska nebo ze Slovenska, tyto dve zeme jsou pro USA nejvetsim dodavatelem vycvicenych policejnich psu. Taky maji policajti dost casto Ceske pistole. Takze celkove nas ma americka policie dost v oblibe a muze se vam stat ze se policajt zapomene a rozvyklada se, hlavne ti pejskati s tim maji problem