Ukončení vyřazení silničního vozidla z provozu

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukončení vyřazení silničního vozidla z provozu

Příspěvek od Luděk Musil »

Ano, přidávám se k Vašátorové větě: Tvé první kroky by měly vést na registr vozidel.
Doplním: důkladně se je vyptat na postup a nejlépe si ten postup napsat na kus papíru.
Někde Tě nechají jen udělat evidenční kontrolu a číslo (nové) karoserie Ti zapíší do velkýho techničáku a je hotovo.
Někde (Vyškov - vlastní zkušenost) zahájí správní řízení (a 5.000,- Kč), s novou karoserii Tě pošlou do autorizovaného servisu, kde "odborně" zruší číslo nové karoserie a vyrazí číslo staré karoserie, potom regulérní STK a teprve potom milostivě do poznámek napíší výměna karoserie.
Takže opravdu - než začneš konat, zajdi si pro informace. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
premek.fadrny
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukončení vyřazení silničního vozidla z provozu

Příspěvek od premek.fadrny »

Ahoj
Před časem jsme tu řešili vyřazení a vzhledem k tomu ze od října 2015 řeším opačnou věc, opětovné zapsání "zaniklého" vozidla (z důvodu nedokončeného převodu k 31.6.2015, nebo z důvodu nenahlášeného depozitu) do Registru historických a sportovních vozidel = na V zelené značky, tak se chci s vámi podělit o informaci, že po pěti měsících dopisování s MDČR se mi podařilo získat vyjádření, na základě kterého už i registr v Pardubicích provádí tuto registraci. Samozřejmě je nutné splnit podmínky vyhlášky 355/2006sb.
Myslím, že jsem na to odvedl kus práce, tak možná založím samotné téma, kde to popíšu, co to obnášelo.
Tak že pokud máte nějaké takové auto, starší 30ti let a chcete s ním zase legálně jezdit po silnici, rád poradím.
A ještě poděkování: díky Vám všem, kteří jste mi přispěli od října minulého roku nějakými drobnostmi, radami, díly a tím co Vám zbylo po vašich 2101čkách. Pomohli jste mi oživit tu mojí 2101 a od minulého týdne už konečně na V značkách, jako že "pravý veterán" :)
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“