Moderátor: Moderátoři
To jsou zase nejake zmatene reci. Ja jsem koupil pred nekolika lety v obyc krame nejakou obyc hadici na metraz, tu jsem tam narval a pokud vim, tak fungovala az do nedavna ok. Tusim mela mensi prumer, ale nasadit sla a byla tam spokojene min 5 - 6 let.tomass píše: K posilovači je hadice vnitřní průměr 11 mm, délka asi 95 cm a dá se koupit originál v prodejně Lady. Nic jiného v prodejnách technických hadic totiž nepasuje, průměr 11 mm je mimo výrobní řadu. 10mm tam nejde narvat a 12 mm je už moc velká.
Mé malé zjištění je, že se na trubku průměru 12mm délky asi 25mm, s olivkou průměru 13 mm bude dávat hodně blbě hadice s průměrem 10 mm. Zkoušel jsem na zbytku 10mm hadice na fridex a vážně jsem ji nedostal ani přes olivku.JmJ píše:To jsou zase nejake zmatene reci. Ja jsem koupil pred nekolika lety v obyc krame nejakou obyc hadici na metraz, tu jsem tam narval a pokud vim, tak fungovala az do nedavna ok. Tusim mela mensi prumer, ale nasadit sla a byla tam spokojene min 5 - 6 let.tomass píše: K posilovači je hadice vnitřní průměr 11 mm, délka asi 95 cm a dá se koupit originál v prodejně Lady. Nic jiného v prodejnách technických hadic totiž nepasuje, průměr 11 mm je mimo výrobní řadu. 10mm tam nejde narvat a 12 mm je už moc velká.
Docela nemam rad, kdyz nekdo vydava sva mala zjisteni za obecnou pravdu.
Co "by ti mela vydrzet" a toto vyjadreni ma jakou technickou uroven? Navic netusim kde sis z prstu vycucal, ze po 5 - 6 letech je ma hadice ve spatnem stavu a ze je odolna jen proti vode. To sis vybajil a na tom stavis teorie, kterymi tady opet plevelis forum. Delam to opravdu, ale opravdu velmi nerad, ale budu muset udelat nejake rozhodnuti. Ty tve slohovky me cim dal tim vice nebavi cist. Tema o tom, ze se shani koberec z 03. Slohovka o tom, ze tam lze dat koberec jiny, ale na konci slohovky pises, ze ty jsi ho tam vlastne vubec nedal. Tak sakra co to ma byt? Plevelni bazaru nesmysly, ktere si myslis ze jdou. Neustale tu jen vsude prudis s tim, ze mas snad vsude problem neco koupit, vsichni prodavaci jsou blby, vsechny vyrobky jsou spatne a to vse podavas formou, kdy o jedne hadici napises sloh na 2 strany. Mam toho dost. Inzerat na prodej kaliny si zaprasil tak, ze sem mel velke pokuseni ti zakazat na tyden pristup na forum. Vrtas se ve vecech, po kterych ti nic neni. Uvadis lidi v omyl, z jinych lidi delas blbce jen proto, ze se ti nelibi jak vypadaji klice od auta, ktere ani kupovat nechces.tomass píše:Mé malé zjištění je, že se na trubku průměru 12mm délky asi 20mm, s olivkou průměru 13 mm bude dávat hodně blbě hadice s průměrem 10 mm.JmJ píše:To jsou zase nejake zmatene reci. Ja jsem koupil pred nekolika lety v obyc krame nejakou obyc hadici na metraz, tu jsem tam narval a pokud vim, tak fungovala az do nedavna ok. Tusim mela mensi prumer, ale nasadit sla a byla tam spokojene min 5 - 6 let.tomass píše: K posilovači je hadice vnitřní průměr 11 mm, délka asi 95 cm a dá se koupit originál v prodejně Lady. Nic jiného v prodejnách technických hadic totiž nepasuje, průměr 11 mm je mimo výrobní řadu. 10mm tam nejde narvat a 12 mm je už moc velká.
Docela nemam rad, kdyz nekdo vydava sva mala zjisteni za obecnou pravdu.Možná je to opravdu jen moje malé zjištění, ale je. Obecná pravda je, že ta hadice je z Koněvky fakt vyšišovaně zelená. I když jsem ji kupoval letos v létě, tak stála tuším 85 Kč. Za originál mi to jako těžký prachy nepřijde. Prvotně jsem hledal na "nepřekonatelném" Gumexu, pak zajel do Techsealu. Fakt mi to nevěř, ale ani v jednom kšeftu neměli hadici odolnou oleji s průměrem 11 mm. V domění, že na Koněvce nebude originál mi skoro spadlo patro, že ji měli a za dle mého názoru dost slušnou cenu. Další mé malé zjištění je, že v mém případě bude pravděpodobně stačit za 5-10 let zkrátit každý konec o 1 cm. Druhým řešením je, že to co jsi tam JMJ narval, budeš shánět za 5-6 let znovu. A tuhle jakousi hadici tam dáš nejspíš 2-3x za dobu, co by mi měla vydržet ta moje hadice. Mé velké zjištění Tvé zkušennosti je, že se tam fakt vyplatilo narvat jakousi hadici (pravděpodobně odolnou jen vodě? ) a dát tam prostě něco, co se tam dalo narvat. To má opravdu technickou úroveň.
Honza (JmJ) rozhodně není z těch, který by si na jednotlivci hodlal/chtěl zvyšovat sebevědomí. Na to nemá ani čas ani náladu ani náturu.tomass píše:... . Mě takovéhle jednání hodně zavání stalkingem a cenzurou. Budeš si na mě dál zvyšovat své EGO,.. .