Tak dnes Salzburk tam a zpět 850 km bez navigace ,podle mapy ,nebýt pěti objížděk mezi Salzburkem a Pasovem a lehkém zbloudění v centru Salzburku ˇ(aspoň jsem si prohlídl město ) vše celkem v pohodě až na kartu z tachografu . Ale musím uznat že příště si navigaci vemu , páč systém značení je dost masakr ještě proberu fotky a něco zavěsím ,alpy jsou nádherné
Přílohy
Naposledy upravil(a) Kopr dne čtv kvě 10, 2012 20:24, celkem upraveno 2 x.
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984
Garmin.
Všude jsme dorazili a dokonce i na geocaching jsme ji používali (teď nastoupila Motorola Milestone). Garmin však stále používáme při cestování v autě.
Navigace se hodí vždy když člověk jede do oblasti, kde nezná zatáčky .
otec: Vaz 2102 (1978, 1.2, 4q), Vaz 2104 (1988, 1.3, 4q), Škoda Octavia 1U (2004, 1.9 PD, 6q)
ja: Vaz 21044i (1996, 1.7i, 5q), Vaz 21044i (1997, 1.7i, 5q), Vaz 2104 (1986, 1.3, 4q) bez SPZ, Vaz 2102 (1980, 1.2, 4q) bez SPZ, Škoda Forman (1993, 1.3) bez STK, Škoda Felicia Mystery (2000, 1.3 LPG) panthymaeus@gmail.com
Mám takú záludnú otázku na tých, čo pužívajú navigáciu nakmä v novej rade. Funguje vám ten napájač do zásuvky zapaľovača? Mám dojem, akoby RU zásuvka bola o niečo hlbšia ako bežný štandart a keď tam strčím ten adaptér, akoby to nealo kontakt. To isté nabjačka na mobil. Inak "prikurivateľ" funguje, aj keď tam zapojím kompresor, tiež "fachčí".
LADA je jediná automobilka, kde musíš ty presviedčať predajcu, že to auto naozaj chceš kúpiť. LADA 21103 20.5.2010-17.8.2013 LADA 2112 6.9.2013- LADA 21214 23.4.2016-
Zapalovač, resp. "díra" zapalovače bude tedy hlubší i v nové řadě .
Já tento problém s různými nabíječkami řešil prodloužením těch "brček" adaptérů (teď se chystám do svýho auta instalovat 3-zásuvku s napojením "přes pojistku" přímo na akumulátor. L.
PS: 3-zásuvku mám už od cesty do Estonska , a asi 2 měsíce připájené nové (silnější) dráty ... jen namontovat a zapojit (holt není čas )
Jo občas s tím je trochu problém, ale dycky sem to tam větší silou dostal tak, aby to kontaktilo, taky pomůže tu zásuvku vyčistit. Jinak tématu nejlepší kombinace je PDA s GPS a naraješ si tam jakej soft chceš, mapy dle libost atd atd, narodíl od WinCE. Osobně mi vyhovuhe iGO, tomtom taky ujde.
Tu zásuvku zapalovače potvrzuji, taky mi u 111ky přišla hlubší a špatně to kontaktilo, několikrát se mě i stalo, že když jsem z ní vytahoval zástrčku (nabíječku) , tak jaksi vyjela i s onou zásuvkou. Ucvaknul jsem dráty a přidělal na ně tu trojzásuvku a ještě jsem ji měl navíc s vypínačem, což se docela i hodilo.
Hej, ten "desiatkový" zapaľovač je "nemnoško" dhlší . To len tak naokraj. Aby ešte niekto nebol prekapkaný, že mu nefunguje dobíjačka.
Přílohy
LADA je jediná automobilka, kde musíš ty presviedčať predajcu, že to auto naozaj chceš kúpiť. LADA 21103 20.5.2010-17.8.2013 LADA 2112 6.9.2013- LADA 21214 23.4.2016-
Bez navigace se dnes již neobejdu, a to zejména kvůli služebním cestám. Rád navigaci prominu občasné zaškobrtnutí, pořád je to lepší než dřívější zastavování, studování mapy, ptaní se lidí atd.
Mám Dynavix a celkem spokojenost. Koupil jsem ji kvůli tříleté aktualizaci a téměř 100% podpoře čísel popisných v ČR. To není úplná samozřejmost. Pavel Liška navíc na cestě dokáže i pobavit. Mám vlastně dvě, sw Dynavix 9 v PDA a Dynavix Atto.
Je mi jasné, že jsou lepší navigace, ale ono jde taky o penízky. Ty moje byly za pár korun. Ze zkušeností kolegů mohu prohlásit, že chybu neudělá ten, kdo si koupí navigaci na bázi iGo8 od maďarského výrobce NavNGo. Zřejmě nejlepší navigační software současnosti.
S konektorem jsem měl v Nivě problém taky. Vypeklo mě to hned na první cestě, když mi došla šťáva a nemohl jsem dobít. Vyřešil jsem to zakoupením prodlužovačky, která měla konektor vhodného tvaru.
Mate nekdo zkusenosti s navigaci pod Androidem? Mam pocit ze TomTom uz funguje i na teto platforme, ale docela me zaujal Sygic, pouzivate ho nekdo? Zbezne jsem jej videl a prisel mi docela zajimavy.. A mel by byt i o dost levnejsi...
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Mám Samsung Galaxy S 9000 s androidem a je v tom nějaká defaultní navigace, která využívá google maps. Je to dokonalý. Předtím jsem měl Garmina, toho jsem ale pro Android nenašel. Používal jsem ho v letadle, protože měl letecký mapy, teď mi docela chybí.
A mapy mas off-line nebo se dynamicky nacitaji? Jestli si spokojeny tak dej vedet jak se ta aplikace jmenuje
Mam HTC, ale pokud to bezi pod OS, melo by to byt jedno ne? Nebo je to zavisle i na "zeleze"?
Nevim jestli by chodila na HTC wildfire - ten nepodporuje 3D akceleraci..? Kdysi jsem si nainstaloval zkusebni verzi, par dni to slo a pak - po spusteni display zcernal a po chvili se vratil do normalniho rezimu, jako bych Sygic nepustil. Nechtel bych do toho investovat pokud by to pak nefungovalo Tedy jestli chyba nebyla mezi telefonem a zidli