Vy jste snad analfabeti.
Proč, proč??? No protože je to v zákoně napsané. A zákon žádná "logika" nikdy nezajímala. Důležité a platné je pouze to, co je v zákoně napsané.
Jestliže v jednom § stojí, že na základě neexistence platného PR bude vozidlo převedeno do režimu dlouhodobého vyřazení, potom dané vozidlo lze z tohoto režimu dostat ven pouze na základě §, který tento postup řeší, což je § 14, odst. 6
Obecní úřad obce s rozšířenou působností ukončí režim dlouhodobého vyřazení silničního vozidla z registru silničních vozidel na žádost vlastníka silničního vozidla. Vlastník silničního vozidla je povinen k žádosti přiložit protokol o technické prohlídce silničního vozidla dlouhodobě vyřazeného z registru silničních vozidel, který potvrzuje splnění podmínek pro provoz vozidla na pozemních komunikacích a který není starší než 1 měsíc. Obecní úřad obce s rozšířenou působností současně s rozhodnutím o ukončení režimu dlouhodobého vyřazení silničního vozidla vrátí vlastníkovi vozidla osvědčení o registraci silničního vozidla a tabulku s přidělenou registrační značkou a vyznačí ukončení režimu dlouhodobého vyřazení v technickém průkazu silničního vozidla a v registru silničních vozidel.
Zákon nezajímá, na základě čeho se dané vozidlo do onoho režimu dostalo, neboť těch způsobů je hned několik. Takže tak. A jak už jsem tady myslím jednou napsal, doporučuju každému, aby si udělal čas a CELOU novelu si přečetl sám, tak jak jsem to udělal já.
Jako podívej se, já nově zaváděný postup rozhodně neobhajuju. Naopak, mně se taky nelíbí. Jenom jsem tady na základě dotazu rozvedl postup, který je v současně navrhovaném znění uveden. Je dost možné, že do okamžiku definitivního schválení dojde k nějakým změnám, takže je úplně zbytečné se tady a teď dohadovat, když je to vlastně jenom návrh.