O zrkadlách na Nivu..
Moderátor: Moderátoři
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nejsou na Slovensku, tak v Česku nejsou určitě. Ostatně můžeš se dotazat na adrese vozab@lada.cz. Mám ale obavu, že výměna by znamenala větší úpravy, např. výměnu skla.
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
Výmenu skla nepredpokladám, videl som ich na Nive M naživo a žiadny rozdiel v skle dverí som si nevšimol. Ale samozrejme bude treba rezať dieru na tú páčku ovládania zvnútra. No a to ma na tých zrkadlách odrádza, že ak sa raz nájde niečo lepšie, bude ich treba vymeniť a tak , diera ostane. Ale na prvý pohľad sa mi zdá, že v nich môže byť super vidno dozadu.
Dnes mi zatelefonoval súkromný predajca vozov Niva na Slovensku, že na tie zrkadlá si musím počkať ešte asi 3-4 mesiace pokiaľ budú dodané ako náhradné diely k nám i do Česka.
Bude nutná menšia úprava ale konečne bude vidieť aj do zadu.
Michael 4x4,
z tých dier by som si nerobil nič, počítam, že zanedlho tam budeme montovať ľahké guľomety.
Bude nutná menšia úprava ale konečne bude vidieť aj do zadu.
Michael 4x4,
z tých dier by som si nerobil nič, počítam, že zanedlho tam budeme montovať ľahké guľomety.
O zrkadlách na Nivu..
Na nive som mal len vodičove spätné, čo mi vadilo, tak som si za 6€ zakúpil nové, údajne ruské na spolujazdcovu stranu. Kvalita bola chabá, čo sa potvrdilo pri montáži. Teleso zrkadla nešlo dotiahnúť tak, aby nepadalo už pri zavretí dverí. Na druhý deň už bola spodná časť už aj prasknutá. Po niekoľkých týždňoch začal kvitnúť plechový obal a vo mne dozrelo rozhodnutie na výmenu. Poučený, som uvažoval o inom type, pretože mi na pôvodnom vadila /okrem hovnokvality/ aj malá plocha. Videl som nové nivatypy s ovládaním zvnútra za nekresťanské €uro. Po preliezaní eshopov som videl množstvo typov ktoré by šli prispôsobiť, ale v cene od 20€/ks. Cesta z práce teda viedla cez miestnu mototechnu, kde mi pani v plášti vynukovala postupne všetko čo tam mala, no nakoniec zmizla kdesi za regalom a doniesla spetné na š105-130 dokonca mierne tónované a mierne vypuklé s nálepkou 138Sk. Našla na obidve strany, ľavé o tri Sk drahšie. Jediný problém bol v menšej rozteči ako originál, asi o 10mm. Vzal som ich. Pri montáži som musel petky podložiť na vnútornej strane /použil som odrezky klinového remeňa/, čím som kompenzoval odlišný odklon profilu dverí od š1xx. Šlo by to previesť aj inak. Testovacia jazda potvrdila očakávanie, výhľad je v porovnaní s originálom luxusný, nastavovanie je tak akurát, paraboličnosť je príjemná, netrasú sa pri jazde po netrasúcom teréne, robustný plast nebude hrdzavieť. Doporučujem ako skoroideálne riešenie pre Nivu.
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
Ak som drzal v rukach tie iste, tak je tam treba vyvrtat este jednu dieru do dveri.Michael 4x4 píše:Originál nivácke, nič netreba prispôsobovať.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele: