Vyprávěj
Moderátor: Moderátoři
mne nejde do hlavy ako mohli interiery presne dobovo zariadit napr. stolove lampy ako nove, kuchynsky nabytok, oblecenie.... pacia sa mi tie vsetky detaily.
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Mně se ten seriál docela líbí. Pravda, mám k němu některé výhrady, ale koukat se na to dá.
Osobně si myslím, že je tam málo "soudruhování". Často se v dialozích objevuje oslovení pane, paní - to byl v té době nemyslitelný přešlap. Taky mi přijde, že dramaturgicky se tam některé scenérie dost vlečou.
Ale v zásadě je to dobré.
Osobně si myslím, že je tam málo "soudruhování". Často se v dialozích objevuje oslovení pane, paní - to byl v té době nemyslitelný přešlap. Taky mi přijde, že dramaturgicky se tam některé scenérie dost vlečou.
Ale v zásadě je to dobré.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Plně souhlasím s Laďou. Pondělní termín byl daleko lepší. Pátek je poněkud problematický, protože se na tento den (čirou náhodou ) směrují různé akce.
Je pravda, že soudruhování tam moc není. Ona se ale taky většina děje odehrává v rodině, takže je to logické. Intenzita soudruhování ale tehdy byla v různých podnicích rozdílná. Vím, že na podniku, kde dělala máti se téměř vůbec nesoudruhovalo a na podniku otce to bylo to samé. Tam byl i v dobách normalizace PAN ředitel atp. A to šlo v obou případech o velké administrativní podniky. Takže to chce trošku rozlišovat a nepaušalizovat.Marek píše:Osobně si myslím, že je tam málo "soudruhování". Často se v dialozích objevuje oslovení pane, paní - to byl v té době nemyslitelný přešlap.
Přesně kvůli tomuto se na tento seriál dívám. Nedívám se na něj kvůli ději (ten tak nějak plyne na pozadí ), ale kvůli retro mobiliáři. Když se člověk nenechá strhnout dějem, ale soustředí se na všechny maličkosti okolo, tak je to velmi zajímavé. A když odhalí nějakou nepřesnost, jako třeba přítomnost určitého spotřebiče nebo auta v době, kdy se ještě daná věc nevyráběla, tak je z toho radost dvojnásobná. Podobně to platí pro látky a střihy kostýmů, styl účesů, atd. atd. .....mayo456 píše:...ako mohli interiery presne dobovo zariadit napr. stolove lampy ako nove, kuchynsky nabytok, oblecenie.... pacia sa mi tie vsetky detaily.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
No, mě teda příde maličko (možná i víc) úchylný se dívat na ňákej seriál kvůli autom, lampičce na stole a nebo obalu od oranžový limonády
A mít radost z nalezený chyby? Když dělal Josef eště v lokomotivním depu, tak jsem si samozřejmě všímal, jak to tam mají zařízený. Ale teda radost z toho, když jsem tam někdy v roce 1966 našel lokomotivu z roku 1977 v nátěru z roku 1998 a nebo v dílně na plakátě lokomotivu z roku 1993, jsem teda rozhodně neměl...
A mít radost z nalezený chyby? Když dělal Josef eště v lokomotivním depu, tak jsem si samozřejmě všímal, jak to tam mají zařízený. Ale teda radost z toho, když jsem tam někdy v roce 1966 našel lokomotivu z roku 1977 v nátěru z roku 1998 a nebo v dílně na plakátě lokomotivu z roku 1993, jsem teda rozhodně neměl...
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
To je už celkem krutost,1966 1998 .Laďuša píše:No, mě teda příde maličko (možná i víc) úchylný se dívat na ňákej seriál kvůli autom, lampičce na stole a nebo obalu od oranžový limonády
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to krutost, ale tutoho si všimnou přece asi jenom mě podobný jedincí, který něco o dráze tuší. Třeba auto by asi bouchlo do očí každýho, jakož třeba i kredenc a nebo rádio.
http://www.atlaslokomotiv.net/katalog/742/742-406.jpg Tuto je ten muj příklad. Uznejte, že to prostě neni ani dizajn šedesátých let. A bylo toho víc z toho drážního hlediska. Škoda toho, no. Mohli tam místo tutoho spíš dát taky parní lokomotivy, to by se do takovýho seriálu retrohodilo.
http://www.atlaslokomotiv.net/katalog/742/742-406.jpg Tuto je ten muj příklad. Uznejte, že to prostě neni ani dizajn šedesátých let. A bylo toho víc z toho drážního hlediska. Škoda toho, no. Mohli tam místo tutoho spíš dát taky parní lokomotivy, to by se do takovýho seriálu retrohodilo.
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tv kartu, bohužel. Preventivně počítač uspávám, protože pak karta nefunguje a mě nic nezdržuje od čtení, brnkání si na kytaru (hraním to ještě dlouho nazvati nelze) ...tavri píše:majn gott ještě že už nemáme televizi
Soudruhování se v naší rodině nikdy nevedlo. Děda z tátovo strany byl tajemník, ale žádný soudruhování si nepamatuju. Pro změnu můj otčím byl víceméně disent, než aby oslovil "soudruhem", nafackoval by si. A ve škole jsme se oslovování vyhýbali vůbec. Moje babi šéfům vynadávala otevřeně a bez sebecenzury, když na to přišlo. Máma byla jedničkářka, ale na vejšku nesměla. Otčím se nakonec dostal na dálkový studium. Z mámino ani otčímovo strany nikdo nebyl v KSČ.
U nás to zase tak tuhý nebylo, ale třeba Jaruška mi říkala, jak jim vyhrožovali v Plzni. Prostě města, čím větší město, tím větší koncentrace bolševicky smýšlejících lidí.
Slovo "soudruh" je podle mě náš unikát, paskvil (sou-druh, speciální vztah či co?!), ani ruština, ani angličtina, ani fancouzština (pokud vím) soudruha nemá, překládá se to do jejich jako kamarád, přítel. Pro československýho bolševika to asi bylo moc osobní
Kryl kdysi poukazoval na to, že nejde o členství ve straně, ale o způsob smýšlení. S pravými komunisty rád debatoval, polemizoval, konfrontoval názory - s kýmkoliv, kdo o to stál a bylo o čem se bavit.
Bolševický způsob myšlení je tu pořád. Obzvlášť v něm vyniká ODS, ale ostatní nejsou pozadu. Ale není to jen v politice, myslí tak snad většina lidí, dělí si ostatní na "členy" a "nečeleny" té "své" skupiny a víc se o ně nezajímají. Čím větší město, tím je to horší. Neřeší se problémy, jen se škatulkuje.
To, s čím je věčný problém, nejsou komunisti samotní, ale kariéristi, oportunisti. Schválně, když vám někdo nabídne nezanedbatelný úplatek, kolik z vás odmítne? Ano, tohle je osobní otázka, praktická, ale rozhodující. Zestručním to rovnou - tenhle národ (a i národy kolem) je morálně v prdeli. Ve větších sračkách, než si sám přizná.
Jinak když už je řeč o TV (debilizátoru), dovoluji si upozornit na diskuzi Máte slovo ve čtvrtek 21:30 na ČT1, ve které zaznívají pohledy zainteresovaných lidí z diskutovaného oboru a ač ho moderuje Jílková, je asi nejlepším současným pořadem tohole typu. Naposledy se tam zesměšňoval pan ministr Drábek, který prokázal vskutku neobvyklou tupost. (jinak http://www.nasipolitici.cz/cs/politik/7 ... ir-drabekk - evidentně člověk, který ač vzdělaný a nejspíš inteligentní, je řadu let odtržený od reálných lidí a reálných problémů a dlouhá léta se živí generováním popsaných papírů).
Jinak seriál Vyprávěj mě moc neoslovil (půlka dílu stačila), realita je zajímavější
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
No, tak jsme se i ve Vyprávěj toho Žigulíka dočkali
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
No ale ty souvislosti! Nakonec se pokazil a nevěstu neodvezl a nikdo ho nedokázal dát dohromady. Rozdělovač rozdělávali z pravý strany, kravatu si váleli po baterce...Laďuša píše:No, tak jsme se i ve Vyprávěj to Žigulíka dočkali
A navíc to byla červená 2103 s poklicemi 2106 a chromovaným zrcátkem na pravé straně a nějakým černým proužkem pod boční chromovanou lištou v celé délce.
SPZ ABH 62 17 nic mi to neříká.
Bílý LADA a okřídlená spol.