Stránka 92 z 206

Napsal: ned pro 06, 2009 13:05
od Křečík Barbuška
Michal Pokorný píše: U nás je v první zóně ...
To zní jak kdyby jsi dělal v atomovce u Charlese Montgomeryho Burnse :mrgreen: .

Napsal: ned pro 06, 2009 13:12
od Michal Pokorný
Kalasnikov píše:Zkus si v těch luxusních podmínkách dělat na páse, když se můžeš napít o přestávkách co 2 hodiny
Však u nás se v těchto podmínkách normálně dělá, přestávku máš 30 minut za směnu. Jen s tím rozdílem, že si na pracoviště můžeš vzít vodu. Ovšem pouze bezbarvou, neochucenou tekutinu. Tedy skutečně jen čistou vodu, na výběr je perlivá/neperlivá. Ovšem tato voda má po půl hodince teplotu, při které tedy vůbec nechutná a ani při pocitu sebevětší žízně je téměř nepolknutelná :D
A není radno mnoho pít, protože pak zase potřebuješ na záchod, a to pak musíš volat všude možně a prosit jestli by tě na chvíli někdo nevystřídal, že potřebuješ na WC. Jenom že on se na tebe každý vyprdne a dělá, že neslyší 8)
Já tedy jsem tak trochu stranou tohoto dění, a podmínky mám v tomto směru o hodně lepší, hlavně si mohu odskočit téměř kdykoliv potřebuji.
Ale mám zase jiné nevýhody, jako třeba pobyt ve velice prašném prostředí, a nedýchám jen tak obyčejný prach. Ne nadarmo musím mít ke své práci školení na chemické látky sk. C a T, tedy toxické a žíravé. Měl bych tam nosit respirátor, jenomže ono se v tom v podstatě nedá moc dýchat, a za celou směnu má člověk solidně opruzelou tlamičku. Tudíž se respirátor většinou nenosí a člověk ty sračky hrne do plic plným proudem.
No, ale zase za to mám kulervoucí měsíční příplatek cca 900,- Kč

Napsal: ned pro 06, 2009 13:20
od Kalasnikov
xx

Napsal: ned pro 06, 2009 13:30
od Michal Pokorný
Tak to já vím jaké nebezpečí mi hrozí při práci s látkami se kterými dělám. Zaměstnevatel mi kvůli tomu každý rok platí školení, každý druhý rok musím chodit k plicnímu lékaři na vyšetření funkce plic, respirátory nám také poskytují (to, že je nepoužívám je moje blbost).
Tuto pozici zastávám dobrovolně, nikdo mne do toho nenutí, tak že v tom není problém.
Jen ta zima je na prd, ale už jsme si vyhádali vesty. Jinak je můj pracovní oděv : plátěné kalhoty a triko s krátkým rukávem.
Při samotném výkonu práce je to v pohodě, neb mám fyzicky velice náročnou práci a člověk se zapotí i při těch 17°C, ovšem jak si sednu ke stolu a začnu se věnovat "úředničině" tak cítím jak mi zima "leze po zádech".
Hlavně je "příjemné" položit ruce na ten prochladlý nerezový stůl. Ono to na mém pracovišti vůbec vypadá tak trochu jako na pitevně, jen s tím rozdílem, že mně se tam dost práší 8)

Napsal: ned pro 06, 2009 21:00
od plavec
To s tou zimou, co tu píšeš (MP) ,tak to jsem zkusil taky .V Kolchoze v únoru. tři dny jsem to tam přetrpěl, a pak jsem to dobrovolně vzdal. Od rána jsem celej den poslouchal ty nerudný dědky, jak nadávaj že musej pořád topit a pořád tam seděli u piva v zakouřeným kamrdlíku.Nejsem nějakej odpůrce toho aby si někdo na pracovišti zapálil, ale aby tam bylo zahuleno, že přes mlhu není vidět na krok, to už je silná káva.Sám jsem taky kuřák, ikdyž jen sváteční, ale co je moc to je moc. A v práci nemám chuť ani čas kouřit.Na mým novým pracovišti se kouřit nesmí, tak jsem šťastnej, že tam nejni mlha.

Napsal: pon pro 07, 2009 16:22
od Majo2103

Napsal: úte pro 08, 2009 19:35
od Michal Pokorný
plavec píše:To s tou zimou, co tu píšeš (MP) ,tak to jsem zkusil taky .V Kolchoze v únoru. tři dny jsem to tam přetrpěl, a pak jsem to dobrovolně vzdal. Od rána jsem celej den poslouchal ty nerudný dědky, jak nadávaj že musej pořád topit a pořád tam seděli u piva v zakouřeným kamrdlíku.Nejsem nějakej odpůrce toho aby si někdo na pracovišti zapálil, ale aby tam bylo zahuleno, že přes mlhu není vidět na krok, to už je silná káva.Sám jsem taky kuřák, ikdyž jen sváteční, ale co je moc to je moc. A v práci nemám chuť ani čas kouřit.Na mým novým pracovišti se kouřit nesmí, tak jsem šťastnej, že tam nejni mlha.
Tak to u nás je to v pohodě. Vzhledem k tomu, že se jedná o potravinářský podnik (i když to z popisu tak nevypadá) tak platí po celém závodě zákaz kouření. Máme tu jen jednu kuřárnu a to tak odpudivou, že i lecjakého kuřáka přejde chuť 8)

Napsal: úte pro 08, 2009 22:17
od Jelen
http://aukro.cz/item842467425_krompac.html tak ten popis mě okamžitě dostal.

http://aukro.cz/item837255520_beton_z_b ... _muru.html taky hustý, zvlášť se mi líbilo využití :)

Napsal: úte pro 08, 2009 22:23
od ladalover
Jelene, myslíš, že ho někdo koupí? :-D Je to nehorázná sranda... Dal si chlapec záležet :)

A pamatujte! Krumpáč je konkurenceschopný i v dnešní době digitalizace!! :-P to mě rozsekalo :-D

A ten kámen je taky bomba: Za pravost ručím! Ak nemáte čo robiť prečítajte si stránku ,,o mne"
:-P

Lidi prodají všechno!! Takhle by mohl rozprodat celou skládku sutě a ručit za její původ! :-)

Napsal: úte pro 08, 2009 22:55
od Jelen
Těžko říct, Aleši, třeba to myslel ze srandy, když se podíváš na jeho aukce, tak prodává neskutečný harampádí :-D

Napsal: stř pro 09, 2009 07:36
od Michal Pokorný

Napsal: stř pro 09, 2009 07:59
od Křečík Barbuška
Když už ta prasata žerou, nemusela by u toho aspoň tak mlaskat.

Napsal: stř pro 09, 2009 08:17
od rezna
Michal Pokorný píše:Tak to u nás je to v pohodě. Vzhledem k tomu, že se jedná o potravinářský podnik (i když to z popisu tak nevypadá) tak platí po celém závodě zákaz kouření. Máme tu jen jednu kuřárnu a to tak odpudivou, že i lecjakého kuřáka přejde chuť 8)
mno i bych si tipl ze delas Coca Cola company :-D - bo to co lijou do tech jejich patoku jsou akorat ziraviny :-D

Napsal: stř pro 09, 2009 08:26
od Michal Pokorný
Kdepak, ovšem z toho co tam my dáváme, ve výrobku v podstatě nic nezbude. Vše se "vypeče", jsou to jen takové podpůrné látky na výrobu jako takovou.
Však spoustu takových záležitostí každý doma běžně používá, třeba takový prášek do pečiva - docela líbivý název, že ? V práci tedy používáme v podstatě to samé, jen to nazýváme pravým -chemickým- jménem a ono to pak zní hůř 8)
Navíc domácí používání je o to nebezpečnější, že doma nikdo nedodržuje nějaký vypracovaný technologický postup výroby, zaručující naprosté odstranění takových látek. Také doma patrně nikdo nemá laborku, která by prozkoumala složení konečného výrobku 8)

Napsal: stř pro 09, 2009 08:57
od radek mb
Práce lékařů si vážím,ale tohle už opravdu přehánějí :roll: