Stránka 10 z 27
Napsal: stř dub 02, 2008 10:45
od Wolf
To je jednoduché. Důležité je, jak je vytvořené seskupení prostírání (tzv. couvert). Obecně platí, že největší talíře jsou na hlavní jídlo a k nim náleží ty největší příbory (co tam jsou). Menší talíře a příbory jsou na dezerty. Na předkrmy se používá střední příbor. Pokud je tam samostatná (zvláštní) vidlička, je na saláty. Pak se tam ještě může vyskytnout specifický příbor na ryby. Platí, že příbory jsou naskládány tak, že se na první chod se použijí příbory nejvzdálenější od talíře a s dalšími chody se postupuje k talíři. Ovšem nejzajímavější (hlavně pro nás skoro abstinenty) je sklo uložené nad příbory napravo ...
Napsal: stř dub 02, 2008 11:40
od JmJ
Skalouš píše:Jen mám pocit, že člověk opatřený titulem a bez rozumu dokáže napáchat víc škody, než kdyby ten titul neměl...
Mimochodem, neznáte někoho, kdo by za rozumný peníz dokázal naučit, jak se nažrat v putyce, kde se po stole válí fůra různýho nářadí a hadříků? Teď jsem se shodou okolností 2x v podbných putykách vyskytnul a nebylo mi příjemné nevědět zcela přesně, jak s tím zatočit....
nemyslim si ze je na ostudu se preptat spolustolujicich nebo treba i cisnika
lepsi se optat, nez zrat vepra dezertovou vidlickou.
Napsal: stř dub 02, 2008 11:48
od Skalouš
....takhle "jednoduchých" je fůra věcí..... (pokud to člověk umí)
Jmj: Blbé je, když neovládáš místní jazyk.....
Napsal: stř dub 02, 2008 19:07
od Křečík Barbuška
JmJ píše:lepsi se optat, nez zrat vepra dezertovou vidlickou
Kdyz je vepř dobrej, dá se žrát i rukama
.
Napsal: stř dub 02, 2008 19:18
od Štěpán
Kdy bude CITRON???
Myslím doma
Napsal: stř dub 02, 2008 23:42
od ladalover
Napsal: stř dub 02, 2008 23:43
od Malda
Az zejtra ...
Du radsi spat
Napsal: čtv dub 03, 2008 00:04
od ladalover
ok, draku!!!
Napsal: čtv dub 03, 2008 00:10
od červ
To je super ze bude uz CITRON doma
Snad ho prijedes mi nekdy ukazat.
Napsal: čtv dub 03, 2008 00:58
od ladalover
červ píše:To je super ze bude uz CITRON doma
Snad ho prijedes mi nekdy ukazat.
Si piš že jo!!
ale vozit se v něm nebudeš!! naboural bys mi ho, NAUČ SE NEJDŘÍV S TIK ŤAKEM !!
Napsal: čtv dub 03, 2008 01:04
od červ
a jak by jsem ho mohl nabourat kdyz budu sedet na miste spolujezce
Napsal: čtv dub 03, 2008 01:12
od ladalover
třeba když do mě budeš strkat nebo mi zatahovat za jízdy ručku nebo mi z ničeho nic otočíš za jízdy volantem do protisměru. Pak mi to nabouráš, i když budeš spolujezdec
Napsal: čtv dub 03, 2008 01:16
od červ
Napsal: čtv dub 03, 2008 08:09
od Skalouš
Na ručku Ti nedosáhne.
Leda by byl Saxana...
Napsal: čtv dub 03, 2008 08:18
od Michal Pokorný
Wolf píše:To je jednoduché. Důležité je, jak je vytvořené seskupení prostírání (tzv. couvert). Obecně platí, že největší talíře jsou na hlavní jídlo a k nim náleží ty největší příbory (co tam jsou). Menší talíře a příbory jsou na dezerty. Na předkrmy se používá střední příbor. Pokud je tam samostatná (zvláštní) vidlička, je na saláty. Pak se tam ještě může vyskytnout specifický příbor na ryby. Platí, že příbory jsou naskládány tak, že se na první chod se použijí příbory nejvzdálenější od talíře a s dalšími chody se postupuje k talíři. Ovšem nejzajímavější (hlavně pro nás skoro abstinenty) je sklo uložené nad příbory napravo ...
Hm, hm tak takové problémy v nádražní restauraci nemívám . Tam se vždy s tou hliníkovou vidličkou a talířem s nápisem "restaurace a jídelny" nějak poperu