A pak že to nejde ...
Spotřebu měřím po 5 megametrech, A když se člověk snaží plus jede předpisově tak se i Praha-Brno dá zajet za (korigovaných) 7,chlup - za posledních 3300 km 7,32, ale když sečtu těch 13866 km co měřím spotřebu, tak dlouhodobý průměr je 7,57 l/100.
Tuhle jsem si postěžoval známému s Dusterem 4x4, že ať dělám co dělám, bere to 7,5 a dozvěděl jsem se, že oni mají podobný problém s číslem 9

.
Jinak trocha optimismu - dneska byly volnější silnice a tak jsem se v rámci masochismu (sám v autě) hecnul a zkusil jízdu "na spotřebu skoro na krev" - t,j, klima jen několikrát krátce pulzně, maximální využívání setrvačnosti atd a pokořil jsem desítku ! Na standardizované trase Jizerské Hory - Praha jsem se dostal na spotřebu
5,2426 l/100 zatímco s 2111 byl stávající rekord 5,355, tedy o celých 110 ml/100 km vyšší

A to jsem to ještě nevydržel a do jednoho kopce jsem, byť s citem, předjížděl osobáky

takže s trochou štěstí by se i těch 5,0 dalo ... možná. Ale na zpáteční cestě asi stejně zase poškádlím opačný konec škály spotřeby ...