MacGyverova 2103, to je péro, a 2107

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vintera

Příspěvek od vintera »

pokud je skutečně nějaký areál, který jistě má svého konkrétního vlastníka (v tomto případě se zřejmě jedná o osobu podnikající dle §2 obch. zákoníku), tak tento vlastník zodpovídá i za to, co se v tomto areálu bude dít, tedy i za to, bude-li použit k výměně oleje v autě, tedy bude v tomto místě nakládáno s nebezpečnými odpady (olej je v kategorii nebezpečných). Každé takové nakládání s odpady podléhá správnímu řízení -povolení.

Jinak by nikdo neměl (pouze v soukromí) s odpady nakládat. Správce zřejmě dostal od majitele, či provozovatele tento pokyn informovat každého o tom, že v tomto místě není nakládání s nebezpečnými odpady povoleno (včetně oleje). Pokuty od ispekce živ. prostředí můžou v těchto případech dosahovat značných částek (zvláště opakované).
Zřejmě k tomu již i došlo. Byl bych tedy opatrný, správce zřejmě ví o čem mluví. Jinak taková dekontaminace zasaženého prostředí může vylézt rovněž do vysokých částek. Setkal jsem se stím, že se čekalo takzvaně na "hejla", který zákaz prokazatelně poruší a pak se na něj poukáže a náhrady žádají po něm. Je složité se pak bránit.
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

No prostě olej v převodovce jsem nevymněnil doteď, nechci mít zbytečný problémy s panem správcem. Jelikož jsem se chystal na technickou, tak jsem zprovoznil klakson. Na minulé prohlídce jim strašně vadilo, že nejde, tak jsem ho spravil, přitom jsem ho za dva roky nepoužil a během tý doby zase přestal fungovat. Chvilku jsem si myslel, že už nemam sundavací volant, seděl jsem v tom na parkovišti před billou, hekal a nadával, až se lidi otáčeli, nakonec ale mému naléhání neodolal. Taky jsem si řekl, že se na STK blejsknu a zprovozním i blinkry v blatnících. Ty jsem zase měnil na parkovišti před školou, přišel tam za mnou nějakej maník, že prej bude kupovat taky žigula a že prej kolik to žere, tak jsem mu to auto do nebe vynes. Doufam, že až ho potkam znovu nedostanu přez hubu za to, že jsem mu auto nerozmluvil, ba naopak ho utvrdil v koupi takovýho vraku. A taky mam novou baterku, nějakej Banner, snad vydrží alespoň 15 let. Jo a taky jsem to snížil, zatim jen vzadu :) .

Gettokchár
Obrázek
Obrázek
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

MacGyver píše:Jo a taky jsem to snížil, zatim jen vzadu
Todle dovede cca 6 pytlů címentu :lol: . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Tak tohle mi pozvedlo náladu :lol:
Mimochodem, 15let by mohla vydržet i moje baterka, kdyby chtěla. Ale ona asi chtít nebude :lol:
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Osobní rekord mám ve simsonu,baterka vydržela 16 let :lol:

[ Komentář přidal: Luděk Musil: so říjen 23, 2010 09:23 ]
No a? Já mám ve svý Jávě baterku od roku 1989 :P
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

Jojo, vezl jsem nějakej ten sud a chlazení, pak pár lidí, celkem si to sedlo, takhle naloženej moc často nejezdím, dokonce jsem si trochu ubrousil Škoda zástěrky :evil: Baterka co jsem tam měl předtim, tak ta vydržela skoro 2 roky, dostal jsem jí, ale byla už jetá, takže u mě to žádnej trhač rekordů nebude.

Jo a abych nezapoměl, JE TO TAM :lol:
Obrázek
člen Ladaklub ultras
Marťas

Příspěvek od Marťas »

Tak gratuluju :)
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

a se závadama se nepochlubíš? :D

nech mi hádat: motor, převodovka - těsnost a rám, karoserie - spojení dílů, vůle v řízení a co dál? :lol:

jinak gratulace k opětovnému 2ročnímu relativně klidnému spánku 8)
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

No jen tak, aby se neřeklo mi tam něco napsat musel, takže
EMI píše:motor, převodovka - těsnost
, rám (nosná konstrukce) koroze, převod parkovací brzdy.
Taky mě to stálo úsilí, sypu do toho peníze jak do kanálu, křáp jeden starej. :roll: :lol:
člen Ladaklub ultras
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

No jo, ale to házíš řádově po stovkách, kdežto u aut kontrukčně po roce 2000 je to řádově po desetitisících ...

Gratulace :)
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Pro studenta ZČU FEL jsou i ty stovky těžká měna :mrgreen:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
EMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EMI »

Laďuša píše:stovky
jo, ale kouřit se daj i krátký :mrgreen:
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG :finga:

BLIZZARD = iron fist in a velvet glove

osa Klatovy - Plzeň - ....
plavec

Příspěvek od plavec »

dmatej píše:No jo, ale to házíš řádově po stovkách, kdežto u aut kontrukčně po roce 2000 je to řádově po desetitisících ...

Gratulace :)
To je pravda. Radši řešit korozi a takovýhle "voloviny" na starým pekáči než elektriká kurvítka a kdejaký pytomosti na těch novějších, jen pro to aby to vůbec jelo.
:wink:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

Plavče, tvojí situaci ti doopravdy nezávidim, na tvým místě bych se na Ladu pěkně vyprd, obdivuji tvojí psychickou vytrvalost. Já myslel, že se auta zbavim hned, jak jsem s nim po měsíci vlastnictví přijel na mojí první technickou a pan technik mi jí nechtěl dát, respektive dal jen na měsíc. To bylo pro mě, coby malého kluka, tak demotivující, že sem jel domů skoro z brekem, zato na plnej plyn a v hlavě se mi pořád dokola zněly maminky slova, která říkala, co s tím "autem" budu dělat. Druhej den jsem se ale dorůžova vyspinkal a hned jsem běžel obdivovat tu krásnou měsíční nálepku s tím, že to auto tady bude ještě dýl, než ten technik.
Takže ti přeju, ať ti to konečně JEZDÍ!!
člen Ladaklub ultras
plavec

Příspěvek od plavec »

MacGyver píše:To bylo pro mě, coby malého kluka, tak demotivující, že sem jel domů skoro z
To věřím. Říkal sis že to projde jako prd a ono takhle. :( Jak viděl mladýho kluka začaly se povyšovat a jebat. Jen aby nakrmili svý ego. To jsem taky zažil. sice ne na první stk, ale asi na třetí. Od tý doby na ně seru a dám to do servisu ať si s tim udělaj co chtějí, hlavně ať to projde a neměněj zbytečně hovadiny. :)
MacGyver píše:Takže ti přeju, ať ti to konečně JEZDÍ!!
Děkuju,moc růžově to nevidím, ale uvidímež.
JInak jsem psychopat, to otevřeně přiznávám, nejde o to že bych s tím měl trpělivost. Milionkrát sem se na tu pixlu nasral a myslel že jí pustím v kilu proti zdi. O to víc, když sem koupil tu druhou a je to kvalitativně totéž něřku- li horší.
Mohli sme ty ruský křápy rozsekat krompáčem, ale my jsme řekli NE, Když do pekla tak na pořádným koni a pro všecky :!: :D
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“