Luděk Musil píše:Mimochodem - co jsi v těch končinách pohledával ve čtvrtek minulýho tejdne?
Jezdím tama na naše zahraniční venkovské sídlo
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Moderátor: Moderátoři
Luděk Musil píše:Mimochodem - co jsi v těch končinách pohledával ve čtvrtek minulýho tejdne?
ano. vylet po moravskych dalnicich minulou sobotu me prave privedl k jistym rozhodnutimKoko Loko píše:Luděk Musil píše:Mimochodem - co jsi v těch končinách pohledával ve čtvrtek minulýho tejdne?
Jezdím tama na naše zahraniční venkovské sídlo. Od té doby co kus jezdím po dálnici místo po staré a co to otevřeli, až po Zlín, tak se mi cesta zkrátila o 10 km a 30 minut ... spotřeba ovšem stoupla z 10l/100 na 12-13l/100 LPG. Inu, to je ten čelní odpor vysokou rychlostí letící borgské krychle prostorem
. Ono, pokud jedu ryze dálniční cestu, tak to jezdí klidně i za 15, ale je pravda, že nikoho nezdržuji
. Aerodynamika nových vozidel nám s malolitry prostě chybí.
Myslím, že ještě výš ...mám pocit, že jsem na nějakém obrázku zahlédl modrou 2111 se SPZ KI-cosi ... aha - zde: http://barinka.net/share/pub/IMG_2124.JPG - pokud to tedy nebyla jen návštěvadvk píše:21044 ?JmJ píše:k jistym rozhodnutim
Tempomat vše vyřeší (pokud v autě je samozřejmě...).Jarda píše:Ona ta 130 se dodržuje docela dobře (=140 až 145 tacho), i 90 ještě jde. Ovšem s 50 je to v některých úsecích horší a třeba na čtyřproudových obchvatech Prahy (v některých úsecích) je to dost vopruz.
Naprostý souhlas. Místo, aby opravili silnici po zimě nebo ostřihali pangejtový porost, radši nesmyslně sníží rychlost a zdržují provoz.Jarda píše:Ale dodržování třeba 30 na výpadovce z Prahy a na spoustě jiných míst, nebo 20 v každé třetí obci, to je .. no nechci být sprostý ani si přivodit infarkt.
ano. kolega se vzdy nevrl vrti ve spanku, kdyz jedu na dalnici v pravem pruhuWolf píše:I tam jsou slušné úseky. Nejvíce zdevastované jsou pravé pruhy. Proto raději jezdím v těch levých a to i za cenu, že pak obvykle, abych držel tempo s ostatními, jedu kolem stopadesáti.Marek píše:Pro mě je D1 z Prahy do Brna, to je ten první starý úsek, který mám na mysli - dál už mě to nezajímá.
No tak trabant určitě nemá maximálku nad 130Marťas píše:Ale stejně všechny AUTA, které jsi uvedl mají maximálku nad 130kmh.