VAZ 2102 vymena z 4q na 5q

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Maysner píše:
janci píše:
Koko Loko píše:Pokud potom demontuješ takovou "pannenskou" sestavu máš o zábavu postaráno, mám pocit, že nejdříve bylo nutno oka ohnout do rovna.
LOL sak som to robil cely den a prd som spravil.
OHNUT? hehe, tie oka su 3mm hrube,,a v tom priestore to nemam sancu ohnut.no nic,KLADKA(dam si tu namahu ju postavit) a ide to vsetko von. nemam nervy dalsi den pod tym lezat.
sezen dobrovolnika, druhej dlouhej nastavec na golu a za chvilu je to povoleny :wink:
To janci, páchali jsme to ve dvou s Ba3, následně ve třech neb se Drobek nemohl na nás dívat (zejména na mě), to ohýbání těch ok jsem páchál přes všelijaké tyčkonástavce a povolování šlo krokem 1mm (takže to nešlo ani trhnout), pakárna jak sviňa, aby jsi se k tomu dostal z motorového prostoru bylo třeba odpojit silentblok převodovky a zatlačit ji do tunelu, mít po ruce kanystr s benzínem tak tu kurvu poliju a zapálím a šel bych se ožrat.

To Maysner, je-li u šroubu oko, tak ti pomocník může držet co chce, ořech nenasadíš :wink: .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Teda asi montovali oka podle meze :D ... už jsem pár převodovek sundával a oříšek šel nasadit i když tam oko bylo 8) . Ale chce to ten užší.
Ještě doporučím druhou věc: dlouhou tyčku nebo majzlík a do oka praštit ve směru povolování šroubu (pokud už není opřený o blok a již s ním nejde více pootočit). Pootočí se s ním i šroub.

To Janci: Neklesej na mysli! Poprvé jsem se s tím taky pral docela dlouho ... chce to jen vydržet a vyzkoušet všechny zde popisované metody. Jde to!
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Křečík Barbuška

Ano, ztenčený ořech (všichni je máme, že?) v kombinaci s lehce vyhlým okem by asi šel, i ta rána na to oko by šla, potíž je hlavně v tom jak se rusákům povedlo oko nasadit a jak vyšla hrana šroubu, mmj. hůře mi šla strana u startéru. Jinak malá rada, než budeš nahazovat novou převodovku tak zkontroluj všechny díry jestli v nich není zalomený šteft a protáhni závity. Já v jednom velkém otvoru v nově montované převodovce přehlédl zalomenou trubičku a nechal bordel v závitech, hlavně, že jsem měl nastříkané víčko na zeleno, vypadal jsem pak jako debil :oops: .
janci

Příspěvek od janci »

není zalomený šteft ? co to je:D

inak jeden sprostyyyyyyyyyyyyyy sroub co drzi ten plech nesiel dole ani za neviem co,tak som ho uz siel urazit,uz bol z polovice useknuty,a potom zrazu sa dal vysroubovať.
VAZ 2102 r.v. 1977 Kombik oslavuje 30r 160 000km origo
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

nemáte někdo fotku neodpaněného motoru??.. jediní oko co sem kdy viděl na motoru bylo na štěftu kde drří sání a vejfuk na hlavě..
Křečík Barbuška

Bohužel byl jsem tak psycho, že jsem nefotil, byť jsem si před akcí nalajnoval, že všechny kroky budou nafoceny a akce proběhne čistě a vše bude mít svůj řád a bude všude pořádek, nakonec to dopadlo jako vždy, všude se válel vercajk atd. .
Myso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myso »

Ivo píše:Vždycky jsem to dělal očkoplochým klíčem a šlo to v pohodě i bez naklápění motoru. Na jaře v Bělé pod Bezdězem jsem viděl jak to dělají mechanici od Blahouta (viď Myšo) a tam právě používali ty nádstavce + kloub z gola sady.
hehe, lenze u blahouta drzi prevodovka len na 3 sroboch pokial viem, ten najnepristupnejsi tam neni ;)

a mame na to taku dllllhu tyc s klbom na konci, na to sa nastokne orech, na konci je Tcko a idemeeeeee
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo »

Jsem si právě nebyl jistý jestli jste měli tyčky z goly, nebo už nachystanou jednu delší tyčku jenom na toto. Dokonce jsem prohlížel i fotky, ale to tam nemám.
To ale nic nemění na tom, že to musí jít aspoň jedním způsobem, co tu byly popsané. Já jsem loni vytahoval převodovku dvakrát a šlo to. A byl jsem na to sám. Tak to musí jít i u Janciho. A tahat ven motor zároveň s převodovkou se mi nejeví jako dobré řešení.
janci

Příspěvek od janci »

Taka mala info:

Pri vymene nahonu tachometru TREBA VYMENIT SNEK lebo ten snek z 4Q ma iny sklon aj nahon tachometru ako 5Q.

Jednoducho sa menia oboje:D

Ak by to tak niekto nespravil,tak ked nastartuje tak to tam polame,jednoducho s tym nejde potocit,nepasuju do seba(snek z 4q nahon z 5q a opacne)
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

neměl sem tenhle problém.. :roll:
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

janci píše:Taka mala info:

Pri vymene nahonu tachometru TREBA VYMENIT SNEK lebo ten snek z 4Q ma iny sklon aj nahon tachometru ako 5Q.

Jednoducho sa menia oboje:D

Ak by to tak niekto nespravil,tak ked nastartuje tak to tam polame,jednoducho s tym nejde potocit,nepasuju do seba(snek z 4q nahon z 5q a opacne)
zalezi jakej mas 4q...jde o prevod diferaku a podle nej pak nahonu...ale to je snad jasne ze nahonu jsou 3typy a je potreba dat ten podle diferaku...Aspon jsi si pretesnil zadni dil a spodni dekl prevodofky :lol:
janci

Příspěvek od janci »

ja som ju pretesnoval komplet celu.

ked som ju kompletizoval, mal som nahodeny zadny dekel ,,snek,aj riadiaca paka,gufero,a uz som tam daval ten trojkriz.
Ani za p.. mi tam nesiel,ked som do toho trieskal gumenym kladivom. Ani matkou pritiahnut,skoro by som pretocil zavit. Tak som dal dole paku. A co nevidim ta gulicka sprotsta sa dostala zo sedla,a bola medzi snekom a takym plechom. No tu gulicku som tam daval spat 30min. Zanadaval som si teda riadne vtedy.

Otazocka,nenasiel som to v navodoch
Do 4q ide 1,35l oleja. ale ona ma skosenu zadnu cast, co 5q nema.
Ake množstvo oleja ide do 5q?
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

tu kuličku sis měl zajistit vazelínou, pak nevypadne...jinak oleje dej 1,3litru a zbytek dolej po kontrolní otvor-nejjednodušší, navíc já nedávám papírová těsnění(ani na spodní dekl), čímž se množství oleje změní...
janci

Příspěvek od janci »

noooooo,dik za radu,nabuduce to tak spravim:D si zachranim 2hodiny papracky,lebo mam dve 4q a jednu si este skompletizujem do nahrady.

Ja som tiez tesnil len silikonom..a zatial nic nepustilo,tak dufam,ze to aj tak vydrzi:P

a cez vikend nastartujem moturek,a vyskusam vsetky kvalti,ci vyskakuju.

Mas Drobku este nejaku fintu ako tam nahodit Spojkovy valec? tak, aby som nemusel tocit s nastavovacou matkou?
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

Pokud jsi nevrtal do veci okolo spojky, valec nebude treba prestavovat.Jinak doporucuju tu tycku s matickama dat do sveraku a protahnout ockem, pripadne matickou a dobre namazat...Pak to pod autem nastavis rukou...Nevim co jsi na tom aute delal, ale pokud mas prevodovku venku tak zkontroluj lozisko co je zezadu v klikovce, docela rado odchazi a je dobre ho vymenit...pokud odejde tak vule zapricini nasledne vule v prevodovce, nemluve o namahani nejen lamely...
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“