Diesel nebo benzín? Kde je výkon? A popereme se všichní?

(Já jsem postavil bábovičku a on mi ji zbořil, aneb volný ring pro lidi, kteří jsou ve při :-) )

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Re: Diesel nebo benzín? Kde je výkon?

Příspěvek od Laďuša »

Já nechápu, komu nafta, byť trošku kouřící, může vadit, dyť je to nádhera!
https://www.youtube.com/watch?v=wEETEOcQW90

Ale už vážně z pozice moderátora (ale zneužitelný ;) ), vás varuju, že eště dva tři napadající se příspěvky, tak to tu zamykam a extrémátorom dávam bany. Už mě serete, ano, slovy serete, a je mi u zadele, jestli máte pravdu a je víc škodlivej motor takovej v takovým stavu určenej na to a nebo motor takovej v takovým stavu určenej na to. Hotovo fertig šlus. Protože to je debata úplně o stejných sračkach, jako kdybyste se vytahovali, jestli je lepší svetr v modrej barvě než červená košile. Ztrapnila se tu většina z vás a docela je zajímavý na to koukat.

Takže dál zakazuju emotivně laděný příspěvky a i neemotivně laděný odpovědi na takový příspěvky.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Side, já s tebou souhlasit nemohu. Fora, na které chodím já, jsou nejenže skoro mrtvá, ale nikdo ničemu nerozumí (pokud bych také ničemu nerozuměl, byl bych asi spokojen). Několikrát jsem potřeboval radu, pročetl stovky příspěvků a nic se nedozvěděl. U nás na foru pravda, kolikrát je dotaz odbitý tím, ať dotyčný hledá. Jenže když bude dotyčný hledat, odpověď najde. A když ji nenajde, odpoví mu odborně někdo jiný. Ne jako na většině ostatních fór, kdy se sice lidi baví o daném tématu, ale ve skutečnosti z daných rad nic nelze použít. Toď zase moje zkušenost.

Navíc tyhle debaty, okolo Fabie apod., beru jako takový rodinný pokec. Přecejen se tu většina lidí zná osobně a pokud si člověk udrží nadhled (a ne jak zde někteří v posledních stránkách), je z toho docela srandovní debata.

Láďo: diktuj! :headbang:
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Atex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atex »

Laďuša píše:Já nechápu, komu nafta, byť trošku kouřící, může vadit, dyť je to nádhera!
https://www.youtube.com/watch?v=wEETEOcQW90

Teda nevím co to je za motor, ale pokud je v dobrém stavu tak nezakouří ;-)
Fiat Coupe 16VT+ - T3/4 powered - Simota intake, Big intercooler - Prosport EBC + Defi Boost Gauge - Free 2.5' exhaust - ext. Wastegate, Walbro 255 - Unit managed by lanciahf.eu

Lada 2106, 2006 - 2013 Konec

Bratrstvo Vana Tallinn
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Laďuša píše:Já nechápu, komu nafta, byť trošku kouřící, může vadit, dyť je to nádhera!
https://www.youtube.com/watch?v=wEETEOcQW90... .
Hm ... to by mě zajímalo (a navíc po zhlédnutí obdobných videí v tom odkazu) kdy se i na dieselové lokomotivy začne uplatňovat nějaký EURO.
Ty záběry jsou odněkud z Ameriky a tam se asi na emise nehledí jako v Evropě.
A že taková lokomotiva vyžene komínem do jednoho kopce (nebo při rozjezdu) tolik škodlivin jako roční produkce celýho koncernu - o tom snad ani nemusíme polemizovat.
K čemu jsou nám emisní normy? Když to, co my v Evropě nevypustíme, jinde ve světě zvesela doženou a několikanásobně překročí?
--------------------
Abych taky něco řekl k předchozím příspěvkům. Pro jistotu nebudu mluvit k osobním názorům - to bych rovnou celý smáznul. V tom jsem zajedno s předchozími kolegy moderátory.
Nafta nebo benzín? Expresívně by se dalo přirovnat k šohajovi, vcházejícímu do moravského sklípku, řešícímu Hamletovskou otázku: červené či bílé?
Každé jedno palivo má své výhody. A může se zdát že proti druhému palivu i nevýhody.
Naftový motor můžeme přirovnat k dělníkovi na stavbě, benzínový motor k atletovi na stadionu (např.).
Ale to je jako bychom srovnávali jestli je k jídlu lepší mrkev nebo uzený.
L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Voda

Příspěvek od Voda »

Luděk Musil píše: Ty záběry jsou odněkud z Ameriky a tam se asi na emise nehledí jako v Evropě.
A že taková lokomotiva vyžene komínem do jednoho kopce (nebo při rozjezdu) tolik škodlivin jako roční produkce celýho koncernu - o tom snad ani nemusíme polemizovat.
K čemu jsou nám emisní normy? Když to, co my v Evropě nevypustíme, jinde ve světě zvesela doženou a několikanásobně překročí?

L.
Abych Tě trochu opravil-V některých US státech(např. kalifornie) jsou emisní normy o dost drsnější než v evropě.
I ty vlaky škodí naprosto minimálně,pokud se bavíme jemon o dopravě-to co jsi psal o produkci škodlivin,platí na velké lodě.
Jejich podíl je udajně hrubě přes 90% procent emisí v dopravě.Kdyžtak mně opravte :) ,ale nějak tak to je.Letadla nevím.

edit překlepu
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Láďo, to je v pohodě. První část mého příspěvku byla spíše zamyšlením. A jestli víc škodlivin vyprodukuje vlak nebo loď je (v té naší středoevropské kotlině) v podstatě jedno.
Hlavní část je ta druhá - pod čarou. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Mičun

Příspěvek od Mičun »

Luděk Musil píše: Expresívně by se dalo přirovnat k šohajovi, vcházejícímu do moravského sklípku, řešícímu Hamletovskou otázku: červené či bílé?
Promiňte! Ale nemohu si nerýpnout. Jak říkáme my jihočeši. Stejně to chutná, jako lák na vokurky :) a kopr já nemusím!
Snad už to této diskusi neublíží...
ex. Vaz 2108 Lada Samara r.v.92 dovoz SRN
ex. Vaz 2170 Lada Priora r.v.09
ex. Vaz 2107 Lada 1500 r.v. 92 семёрочка
Sehnat zachovalou slečnu je brnkačka, proti sehnání zachovalého Žigulíka... :-) :-) ;-)
Dějiny dělají lidové masy, avšak nedělají je takové, jaké by chtěly...
Voda

Příspěvek od Voda »

Jistě,však v poho :) .Já myslel to obecně v dopravě.Na dopravu obecně připadne cca 10-15% světových emisí 8)

A k druhému odstavci :mrgreen: :lada,to chce mentálně fanatického jedince.

LADA-to jest v čr naprosto exluzivní automobil!prodeje osobáků za minulej měsíc:0.Exluzivnější než ferrari :mrgreen: !

Porsche už má diesel,lambo a jaguár taky,lada ne :lol:
------
V létě jsem chtěl kupit ladu v bazaru-prodejce to nejdřív hledal:LADA-VAZ,to se ještě dělá?
Pak zklamaně:budete platit v hotovosti asi že :) ?
A neuvažujete o něčem jiným? :mrgreen:

to samý ten důchodce,od kterýho mám 08:nějak mě to nechtěl prodat,i když mu sebrali papíry a inzerát si podal sám.Jeho rodinka to taky nechtěla zase vzít protože je to ruský auto.Tak koupili naftového opla za 50tisíc,kterej měl do měsíce vážnou závadu a tak ho dali sešrotovat :lol:

= lada je jediný automobil,kde i bazarníka musíte přesvečit,že to auto fakt chcete :mrgreen:
corsair

Příspěvek od corsair »

Voda píše:lada je jediný automobil,kde i bazarníka musíte přesvečit,že to auto fakt chcete :mrgreen:
Presne tak, ked som bral 07 od jedneho dochodcu som sa presvedcil o tom...
Ušetrime korunu, nech to stojí milión.
Sme bohatý, že si kupujeme lacné veci...
Jedine Madit M8AD
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Ehm, není ten lehce kouřící vláček náhodou z Ruska?
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
zigul01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigul01 »

Lada to je skvělé auto ! A kdo říká že ne,tak by tu neměl co dělat.
Lada je nejlepší auto na světě a budu ji mít furt !!! LADA IS THE BEST CAR!

lada 21044 1700i
Kontaktovat uživatele:

zigul01 píše:Tobě kouří lada zajímavé,mne teda ne.
Mě Lada kouří, obzvláště teď za chladnějších, vlhčích a mlhavějších rán je to i v zrcátku vidět.
Mimochodem soudruzi - kontrolní otázka: kdy auto nekouří?
No když se netočí motor ... :idea:
... a za podmínky, že zrovna nehoří celý auto.
Mmch se domnívám, že když někdo tvrdí to, co výše citovaný přispěvatel, tak asi v životě nestál za svým vozem při běžícím motoru.
L.
Marek

Příspěvek od Marek »

Luděk Musil píše:Mimochodem soudruzi - kontrolní otázka: kdy auto nekouří?
No když se netočí motor ... :idea:
S tím si dovolím nesouhlasit. On motor se klidně může točit, a to dokonce poměrně rychle. Přesto však z výfuku nepůjde vůbec žádný kouř, pouze naprosto čistý vzduch. A to je kontrolní otázka, která následuje po Tvé kontrolní otázce ;-). V jakém případě k tomu může dojít?
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
zigul01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigul01 »

za studena kouří jen malinko,ale pak při ohřátém motoru mi to nekouří :).Co tady popisuje vašek ,že to je vláček se říct nedá..Tak ono prakticky kouří každé auto,když je studený,protože se ze studeného výfuku vyfoukává sražená voda
Lada je nejlepší auto na světě a budu ji mít furt !!! LADA IS THE BEST CAR!

lada 21044 1700i

Příspěvek od Marek »

To není správná odpověď na moji otázku. Já jsem se ptal, v kterém případě z výfuku jde pouze teplý vzduch (tedy absolutně bez emisí), ačkoli motor se točí.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Odpovědět

Zpět na „Hádky“