Do mého VAZidla používám jeho obyčejnějšího kolegu MOGUL FORTE GX PRO 15W-40 API SL/CF ale na ten nikdy akce nebyla

Moderátor: Moderátoři
Výrobce udává interval kontroly 10.000 km. Pokud olej někudy teče, doporučil bych především odstranit únik.utia píše:Mam dotaz z trochu jineho soudku - jak casto kontrolujete olej v prevodovce? Vim ze tam ma byt hladina po zavit horniho sroubu, ale mam pocit ze mi trochu "tece" jenze bez merky nedokazu posoudit kolik ho tam jeste je... Snazim se obcas dolevat ale tezko rict kolik si to vzalo - hodne skape vedle dost blbe se doplnuje tim uzkym otvorem
u 07 a spol je nalívací otvor z jedné strany a z druhé kontrolní. tzna naleješ a pokud ti z kontrolního teče olej je ho tam dost. zajímavý bylo že mě při výměně tekl i z nalívacího. mám dojem že nějaký snaživý blb to tam nalil dírou od šaltrpáky... a to až po vrch..utia píše:Mam dotaz z trochu jineho soudku - jak casto kontrolujete olej v prevodovce? Vim ze tam ma byt hladina po zavit horniho sroubu, ale mam pocit ze mi trochu "tece" jenze bez merky nedokazu posoudit kolik ho tam jeste je... Snazim se obcas dolevat ale tezko rict kolik si to vzalo - hodne skape vedle dost blbe se doplnuje tim uzkym otvorem
Ja kontroluji kazdych 5 tisic, ale podle manualu staci po 10 tisicich. Obvykle se to u mne omezi na to, ze povolim sroub a protoze olej vyteka, hned ho zasroubuji. Pokud nevyteka, muzes do prevodovky strcit prst, ale hrozi nebezpeci, ze ho uz nevytahnesutia píše:Mam dotaz z trochu jineho soudku - jak casto kontrolujete olej v prevodovce? Vim ze tam ma byt hladina po zavit horniho sroubu, ale mam pocit ze mi trochu "tece" jenze bez merky nedokazu posoudit kolik ho tam jeste je... Snazim se obcas dolevat ale tezko rict kolik si to vzalo - hodne skape vedle dost blbe se doplnuje tim uzkym otvorem
Ty jo dal bych krk na to že mám šrouby z obou stran a jeden je asi o1cm níž,Majo píše:jj nalievaci = kontrolny
a ten snazivy blb som asi ja
ale nenaleviam za po vrch ale presne 1,5litra!
je to tam. k tomu vejs sem se imbusem nedostal tak sem to lil tim co je nizPatrac píše:Ty jo dal bych krk na to že mám šrouby z obou stran a jeden je asi o1cm níž,Majo píše:jj nalievaci = kontrolny
a ten snazivy blb som asi ja
ale nenaleviam za po vrch ale presne 1,5litra!
![]()
[ Komentář přidal: Luděk Musil: pá srpen 24, 2007 15:42 ]
Hmmmm .... tak se rozluč a pujdeme pa pa![]()
![]()
Přesně tak - ta zátka na velký imbus (z pravé strany převodovky) je na všech převodovkách a nemá s plněním oleje nic společného.Majo píše:to na imbus nevykrucat! To je pouze akysi montazny otvor v odliatku a ak na to pojdete imbusom s najvacsou pravdepodobnostou to doku...te