posunuty volant?
Moderátor: Moderátoři
posunuty volant?
existuje u nasich vozov aka-taka moznost bocneho posuvu volantu? Mam totiz subj.dojem, ze samotny volant mam asi tak 1-1,5 vpravo. (oproti stredu pristrojovky) Zbadal som to hned pri kupe, no prisudzoval som to vacsiemu volantu (bila sa mi prava ruka na volante s pravym kolenom a saltpoakou v jednotke). volant som dal mensi, paku som skratil, no manzelka ma vcera pri svojej prvej jazde dorazila ked sadla za to. "neni ten volant nejako vpravo?" .... a mala pravdu. ja som sa s tym autom pomerne rychlo zzil a zvykol si na nejake tie odchylky, okrem toho denne vystriedam zopar v volantov tak mi to tak nepride.
Takze bud teraz mam viac vpravo, alebo na byvalej som ho mal viac vlavo. Da sa to nejako korigovat, pootocenim skrinky riadenia napr?, alebo ako ak sa da. resp.kde vsade je os riadenia upevnena o kasnu.
Ak to nepojde, tak fraza co kus to oroginal plati dokonale a uz ma to zacina srat...
dik.....
Takze bud teraz mam viac vpravo, alebo na byvalej som ho mal viac vlavo. Da sa to nejako korigovat, pootocenim skrinky riadenia napr?, alebo ako ak sa da. resp.kde vsade je os riadenia upevnena o kasnu.
Ak to nepojde, tak fraza co kus to oroginal plati dokonale a uz ma to zacina srat...
dik.....
-
- Kontaktovat uživatele:
podla mna vsetky zigule to maju vyosene, teda to je fakt, aj moj, ale ked sme robili konzlu na RECARO tak sme ju prepocitali a posunuli sedadlo viac do stredu.. to je asi jedina moznost ako "pohnut s volantom"
Ich fahre einen Shiguli - WAS2105
Keď ju poriešiš, nie je čo milovať...
Chatka 12 forever
Všechny vozy mají posunutou osu volantové tyče doprava. A možná bych řekl, že je to víc než 1,5 cm. Je to dáno konstrukcí vozu a neřeším to. Rozhodně je to menší zlo, než škodovky a jejich posunuté pedály (tam sedím vyloženě pootočený).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
A taky ten volant mají pěkně nakřivo. Vlevo je blíže k palubce než vpravo.Marek píše:Všechny vozy mají posunutou osu volantové tyče doprava. A možná bych řekl, že je to víc než 1,5 cm. Je to dáno konstrukcí vozu a neřeším to. Rozhodně je to menší zlo, než škodovky a jejich posunuté pedály (tam sedím vyloženě pootočený).
Ford Sierra 2.9i V6 Manuál Ghia - 150 koní a jede to šíleně, jak jinak než na LPG
Když jsem koupil mojí 2104, už cestou domů jse si všiml, že je volant výrazně mimo střed.
Bezpečnostní tyč volantu ale umožňuje volant v rámci vůlí v uchycení přemístit.Takže se mi povedlo celkem snadno dostat středy sedačky, volantu a přístrojovky do jedné osy.
Ale nevím, jestli má 07 taky tuhle bezpečnostní tyč volantu se dvěma klouby.
Smutné ovšem je, že "díky"těm kloubům mi volant při přejezdu větších nerovností značně vibruje ve svislém směru. Asi budu muset ten plech, na kterém je to přidělané, nějak vyztužit.
Bezpečnostní tyč volantu ale umožňuje volant v rámci vůlí v uchycení přemístit.Takže se mi povedlo celkem snadno dostat středy sedačky, volantu a přístrojovky do jedné osy.
Ale nevím, jestli má 07 taky tuhle bezpečnostní tyč volantu se dvěma klouby.
Smutné ovšem je, že "díky"těm kloubům mi volant při přejezdu větších nerovností značně vibruje ve svislém směru. Asi budu muset ten plech, na kterém je to přidělané, nějak vyztužit.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
- Křečík Barbuška