Povinný vybavení auta a rezerva

Moderátor: Moderátoři

morcak
Kontaktovat uživatele:

Povinný vybavení auta a rezerva

Příspěvek od morcak »

Nevíte kde najít kompletní seznam náhradních věcí co mám mít ssebou v autě.
A stačí jako náhradní kolo letní pneu s dobrým vzorkem, když mám na kolech zimní gumy ?
Díky.
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

No nejlépe to najdeš ve vyhlášce ministerstva dopravy....
povinná výbava: kolo (jakékoli), hever, žárovky, lékárna, trojúhelník ... doplní mě někdo? Ovšem v cizých zemích je to zase jiné...např. v Rakousku je povinná reflexní vesta... u nás jen u firemních aut, nákladních aut...? už jsem dlouho vyhlášku nestudoval :D Zkus pohledat zde http://www.silnicnizakon.cz/ , kdo hledá, ten najde
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Marek

Příspěvek od Marek »

Vašátor píše:No nejlépe to najdeš ve vyhlášce ministerstva dopravy....
povinná výbava: kolo (jakékoli), hever, žárovky, lékárna, trojúhelník ... doplní mě někdo? Ovšem v cizých zemích je to zase jiné...např. v Rakousku je povinná reflexní vesta... u nás jen u firemních aut, nákladních aut...? už jsem dlouho vyhlášku nestudoval :D Zkus pohledat zde http://www.silnicnizakon.cz/ , kdo hledá, ten najde
Ještě klíč na kola !!!
Jinak u té rezervy je nutné, aby měla rozměr dle TP, na vzorku nezáleží (může být zcela jiný než na kolech montovaných na vozidle).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Pavel04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel04 »

no jeste pojistky a krome klice na kola bezne pouzivane naradi (tezko rict co to je, radsi mam prakticky vsechny velikosti klicu a tak... :wink: :P )
Vaz 2107 no engine - 0g CO2 :D
Marek

Příspěvek od Marek »

Pavel04 píše:no jeste pojistky a krome klice na kola bezne pouzivane naradi (tezko rict co to je, radsi mam prakticky vsechny velikosti klicu a tak... :wink: :P )
O nářadí není ve vyhlášce ani slovo !!! Nevozím s sebou vůbec nic, ani šroubovák. Platím si povinné ručení a jako bonus je asistenční servis ABA zdarma, tak proč si mám plnit mašinu blbostma? I na výměnu žárovky si je klidně zavolám.
Krwel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krwel »

S tim rozmerem rezervy byhc to nevidel zase tak cerne. Co treba dojezdovka? Taky je povolena a rozmer neodpovida. Odpovida pouze prumer kola.
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Marek píše:jako bonus je asistenční servis ABA zdarma,
Už jsi je někdy zkoušel?
Já jo, v práci, a musím konstatovat, že ochotou jaksi nepřekypovali
Jo a nejlepší byli na Ford asistans.Prorazil jsem asi 15ticm trubičku od serva, a když jsem se ptal, jestli by mi jí mohli přivézt a vyměnit tak mi operátor řek: "na to zapomeňte, že by vám někdo lez pod auto, jedině odtah do servisu!" :evil:
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Marek píše:O nářadí není ve vyhlášce ani slovo
Ale píšou tam, žárovky-od každého tipu jednu a nářadí potřebné k jejich výměně. :wink:
Naposledy upravil(a) Nemo dne stř říj 11, 2006 23:16, celkem upraveno 1 x.
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Odpovida pouze prumer kola.
Na dojezdovce ani ten ne.
Já vozim v kufru nějakou 145/70r13, nebo něco podobnýho. Na STK no problem, jen jestli je nafouknutá. :wink:
Naposledy upravil(a) Nemo dne čtv říj 12, 2006 20:40, celkem upraveno 1 x.
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

Marek píše:...Nevozím s sebou vůbec nic, ani šroubovák. Platím si povinné ručení a jako bonus je asistenční servis ABA zdarma, tak proč si mám plnit mašinu blbostma? I na výměnu žárovky si je klidně zavolám.
Ac mam v ramci havarijniho pojisteni plne asistencni sluzby po cele Evrope, nebavilo by mne na ne cekat. Za celou dobu jsem vyuzil jednou odtahovku a cekal jsem na ni asi dve hodiny. Ja toho krom povinne vybavy take moc nevozim, vlastne jenom to, co ted davaji k novym autum, t.j. klice 8/10 a 13/17 v plochem i trubkovem provedeni, otocny sroubovak z jedne strany plochy a z druhe krizovy a klice na kola a na svicky, ktere patri do povinne vybavy a myslim si, ze na cesty to staci, dulezita je prevence. W.
dusin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusin »

No,tak to já vozim v kufru nářadí,že by se s nim dala sundat i hlava(těsnění mám strčený za falškou od lpg) :D
gogo

Příspěvek od gogo »

Marek píše:
Pavel04 píše:no jeste pojistky a krome klice na kola bezne pouzivane naradi (tezko rict co to je, radsi mam prakticky vsechny velikosti klicu a tak... :wink: :P )
O nářadí není ve vyhlášce ani slovo !!! Nevozím s sebou vůbec nic, ani šroubovák. Platím si povinné ručení a jako bonus je asistenční servis ABA zdarma, tak proč si mám plnit mašinu blbostma? I na výměnu žárovky si je klidně zavolám.

to Ti mame verit? :P
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

No co se týká nářadí, tak u mě najdete jen tu malou plastovou krabičku LADA :lol:, nikdy jsem nic jinýho nepotřeboval :P , tak nevím, proč sebou vozit celou dílnu :D

P.S. Sorry, na klíč na kola jsem zapomněl, bral jsem to jako samozřejmost :D
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Marek

Příspěvek od Marek »

Souhlasím s WOLFem, že důležitá je především prevence. Pak mě téměř nic nepostihne. Za celých 12 let co mám Ladu (již druhou), jsem nikdy na silnici nesahl na absolutně nic, s výjimkou jednoho defektu.
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Jak už jsem kdysi zmiňoval na fóru, já vozím:
a) no... výčet veškerých věcí, které s sebou vozím (vč. kolíčků na prádlo, drátů, "čokolády",šroubů, igelitky, mýdla, klíčů, hadrů a mazadel od A do Z...) by zabral místo na dva příspěvky, takže to nechám na vaší fantazii. Faktem je, že v autě mám kromě náhradního kondenzátoru a VN kabelu (napravím) všechny možné drobnosti, vč. jedlé sody v lékárničce a 2 hasičáků, vše, co by se mohlo po cestě hodit. Ať už v krajině rybníků v létě, nebo na rozblácené cestě za zimní plískanice. :)
Jsem vyučen starou školou šoférskou! 8) (až na zhruba 2 malé výjimky, za celou dobu ježdění jsem také kvůli poruše nestavěl, ale člověk nikdy neví.. :) )
Honza
Osa Praha - Brno
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“