Ochrana karoserie
Moderátor: Moderátoři
- Křečík Barbuška
Konečně jsem započal práce, zatím jsem se spokojil s natřením vnitřků blatníků, bohužel jsem měl jen jednu piksli resistinu, která vystačila jen na 3 a 3/4 blatníku. Použil jsem technologii štětcování, takže mám tu černou věc, až za ušima. Stav vnitřků blatníků mě ani nepotěšil ani nezaskočil. prostě tu a tam bylo nalezeno narezlé místečko, zejména na čele u spodků světel. Bohužel se tam nedá moc dobře dostat, takže muselo postačit hrubé začištění a nátěr základem na který přišel resistin. Vnitřky "nových" blatníků vypadají relativně slušně, což mě potěšilo neb z nich jsem měl největší strach. Kapsy blatníků zítra vezmu resistinem ve spreji, doufám, že vydrží počasí a budu moci udělat i vnitřky prahů. Ještě bych mohl do začátku zimy osadit plastové podběhy, takže se ptám. Máte někdo zkušenost s kvalitou plastových podběhů dodávaných Pop-artem? Mají je tam kolem 700 Kč.
P. S. Jak já bych chtěl garáž, aby mě furt neočumovali idioti z paneláku při mém laškování s tím hranatým vydlabaným ingotem.
P. S. Jak já bych chtěl garáž, aby mě furt neočumovali idioti z paneláku při mém laškování s tím hranatým vydlabaným ingotem.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- Křečík Barbuška
Mimochodem, je nějaká rozumná technologie na konzervaci ramen, tyčí řízení a tak. Jsou jakási orezlá, nicmež "zdravě" orezlá, žádné šupinky atd. Přemýšlím, že bych je před zimou postříkal nějakým tím prevítem do dutin, ten by se neměl asi tak moc olupovat.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
- Ondra 07
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem ramena a pruziny natrel Hammeritem... dokonce jsem zjistil ze je imuni i proti brzdovce, takze uvazuju o natreni tmenu a bubnu.Tim "previtem" jsem to strikly mel puvodne... Asi to chrani dobre ale vypada to jako by to nekdo pos..al.Nemluve o zastrikanych sroubech a matkach.Kupodivu srouby byly i pod mega vrstvou "previta" zarezly a stefty se trhaly jedna radost.Osobne jsem volil cestu hammeritu, do zavitu vazelinu a pozinkovany pevnostni samojistici matky a srouby pevnosti 8.8. Jeste se da pouzit nerez ale na podvozek bych to neriskoval neni tak pevny.Koko Loko píše: postříkal nějakým tím prevítem do dutin
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Hammerite som pouzil tiez a - na strunach drzi, hoci mierne opukany, no je nachylny na teplo - napr. z motora - z bloku uplne opraskal. Takze kotuce a bubny asi e-e
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
- Ondra 07
- Kontaktovat uživatele:
Tak na blok by me ani nenapadlo ho dat... Myslim ze pokud se ti nepridiraji vpredu desky tak teplota trmeny nebude tak vysoka.Hlavne je to chvilkovy ohraty a pri jizde se zase ochladi, pokud nejedes z hor nabo rally... Ja pouzivam brzdy extremne malo, jenom kdyz vylozene musim (pomaly chodec na prechodu "potvora jedna", a takovy to dojizdeni krizovatek a atd,jinak zatacky a krizovatky jedine motorem). Bubny jsou v klidu.Blok na nej pusobi vysokou teplotou po dlouhou dobu, myslim ze ne tech brzdach by vydrzel.Zkusim uvidim, stejne budu delat extra vzduchovy chlazeni brzd.Majo píše:no je nachylny na teplo
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
-
no len aby sa ti potom na to nelepil sajrajt, v tychto horucavach je to dost lepkave a pomaly to schne. Inac ked si tie blatniky uz ocistil, mohol si ich pred zakladovkou natriet odhrdzovacom, ten sa dostane vsade ako len dratena kefa.Koko Loko píše:Mimochodem, je nějaká rozumná technologie na konzervaci ramen, tyčí řízení a tak. Jsou jakási orezlá, nicmež "zdravě" orezlá, žádné šupinky atd. Přemýšlím, že bych je před zimou postříkal nějakým tím prevítem do dutin, ten by se neměl asi tak moc olupovat.
hmm no neviem ked olej je ropny produkt, ako to ucinkuje spolu s asfaltom, ale ako vsetci vieme olej na ceste /asfalte/ urcite dobry uzitok nenarobi.Majo píše:ja si na kombiku natieram podvozok radsej sam a stetcom, pekne na jar a v jesen asfaltom, aby to pekne vyzeralo a zaroven dokonale chranilo a na 06ke to zameriavam len na ucinnost, nie na to ako to vyzera a to som striekal pred 1,5 rokom hned po STK, teraz ma STK caka znova a vyzera to stale ako by to bolo robene vcera. Aj ked mi tam montovali LPG nadavali, ci som to striekal den predtym
totiz pouzil som asfalt na opravu stresnych krytin a riedil 1:1 prepalenym olejom. UUUplne super bomba, dokonala ochrana
RESISTIN CAR je urceny na striekanie dutin, to znamena, ze tam nedochadza k oterom ako na naprave, tento prostriedok nevytvrdne, preto je aj nachylnejsi na vonkajsie vplyvy a kamienky na ceste. Takze treba pouzivat prostriedky na to urcene a nie potom zbytocne nieco zatracovat ked to pouzijes na iny ucel.Nulašestka píše:Nechci tě odrazovat,ale s tím jsem příliš spokojen nebyl,je s podivem že nikde v žádné drogerii nemají nic jiného jak toto.Koko Loko píše:MOTIP ML-ANTIROESTHuh!Důrazně nedoporučuji!Po kompletním odrezení jsem s tím měl nastříkanou př.nápravu.No,vydrželo to tři čtvrtě roku a všechno mi zrezlo jako předtím. Pak jsem to vzal dvěmi silnými vrstvami černého Hammeritu.Po roce se to ani nehlo...Koko Loko píše:RESISTIN CAR
Ale měl jsem třeba smůlu,dělej jak myslíš.