Ahoj,
v životě lidském nastávají okamžiky, kdy je potřeba dopravit dvě dospělá kola a jedno dětské odrážedlo a časem malé kolo z bodu A do bodu B. V takových okamžicích se člověk setkává s otázkami, jak to, že vlastník rovnou dvou automobilů tak prestižní značky, jako je Lada, není současně vlastníkem nosiče na kolo neřkuli koule a nosiče zadního. Vzhledem k tomu, že přehazování autosedačky je proces ne zcela pohodlný, hlavním kandidátem je samozřejmě moderní a prostorý vůz XTA GFL čili Vesta. Jaké řešení byste doporučili ? Případně konkrétní modely/firmy ?
díky
Georgius
Převoz bicklů na Vestě sedanu
Moderátor: Moderátoři
Převoz bicklů na Vestě sedanu
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
)
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze
Re: Převoz bicklů na Vestě sedanu
Ja by som dal gulu, lebo viem zeby som niekedy aj vozik zaprahol ak by trebalo.
Já bych tedy také doporučil nosič, na kouli. Sám jsem začínal s koly na střeše a skončil jsem s nosičem na kouli. JE s tím jednodušší manipulace a tolik to nebrzdí, auto méně žere. Dokud jsem kola vozil na střeše, používal jsem Thule freeride. Myslím, že je ještě mám ve sklepě. Lepší Thule proride mi přijdou pevnější a je jednodušší v nich kola uchytit. Kdysi jsem o nich uvažoval, ale byly na mně moc drahé.
Za svobodna jsem daval kolo do auta, klidne i dve, pekne jsem je prikurtoval a jel jsem zcela bez starosti. V krizi jsem zjistil, ze do kombiku i30 dam 3 dospele, dite v sedacce a dospelacke jizdni kolo, ale ideal uz to neni.
Poridil sem nosic na kouli od Thule. Je na 3 kola, snad k tomu jde dokoupit i neco na 4. kolo. Tady je ale varovani, ze je to na 3 _obycejna_ kola, ne na 3 elektrokola, ktera vazi vyrazne vic, pokud se v nich nechaji baterie (asi i bez baterii jsou tezsi). Vetsinou vezu kola 2 a s temi jezdim, jako bych nic nevezl. Po dalnici 140 bez problemu. Nevim, jak se to ale chova u sedanu. Kazdopadne urcite lepe, nez kola na strese. Videl jsem na dalnici nekolikrat auta s popadanymi koly, znam primo od znamych nekolik historek o tom, jak koly na strese do neceho narazili.
U toho samotneho nosice obcas bojuju s jednou veci a to je najiti spravne pozice, ve ktere se ma nosic nasadit. Zajistovaci paka uz z principu musi jit ztezka, takze se ne uplne snadno pozna, jestli jde ztezka spravne, nebo jestli je nosic v nesikovne pozici a pak nejde zamacknout vubec. Nekdy trefim pozici nosice zcela v pohode, nekdy ji nemuzu najit 10 minut. Mozna jen delam neco spatne, ceho sem si jeste nevsiml. Prece jen to nasazuju tak 5x rocne.
Jinak odrazedlo a i stredni detske kolo sem po sklopeni casti zadni sedacky zatim dycky narval i do malych aut jako je kratka felda nebo 20 let stare clio. S tim ale za mesic bude konec, takze na rodinny vylet s detskym kolem uz leda hnojem nebo zigulem, kde se vejde do kufru bez problemu
.
Za dulezite povazuju hlavne to, aby kolo bylo v aute dobre uchyceno, takze na detsky kolo puzivam minimalne gumicuk. Pokud mam kolo na nosici, tak gumicukem primacknu blatniky ke kolu, jinak za jizdy pekelne vlaji.
Poridil sem nosic na kouli od Thule. Je na 3 kola, snad k tomu jde dokoupit i neco na 4. kolo. Tady je ale varovani, ze je to na 3 _obycejna_ kola, ne na 3 elektrokola, ktera vazi vyrazne vic, pokud se v nich nechaji baterie (asi i bez baterii jsou tezsi). Vetsinou vezu kola 2 a s temi jezdim, jako bych nic nevezl. Po dalnici 140 bez problemu. Nevim, jak se to ale chova u sedanu. Kazdopadne urcite lepe, nez kola na strese. Videl jsem na dalnici nekolikrat auta s popadanymi koly, znam primo od znamych nekolik historek o tom, jak koly na strese do neceho narazili.
U toho samotneho nosice obcas bojuju s jednou veci a to je najiti spravne pozice, ve ktere se ma nosic nasadit. Zajistovaci paka uz z principu musi jit ztezka, takze se ne uplne snadno pozna, jestli jde ztezka spravne, nebo jestli je nosic v nesikovne pozici a pak nejde zamacknout vubec. Nekdy trefim pozici nosice zcela v pohode, nekdy ji nemuzu najit 10 minut. Mozna jen delam neco spatne, ceho sem si jeste nevsiml. Prece jen to nasazuju tak 5x rocne.
Jinak odrazedlo a i stredni detske kolo sem po sklopeni casti zadni sedacky zatim dycky narval i do malych aut jako je kratka felda nebo 20 let stare clio. S tim ale za mesic bude konec, takze na rodinny vylet s detskym kolem uz leda hnojem nebo zigulem, kde se vejde do kufru bez problemu
Za dulezite povazuju hlavne to, aby kolo bylo v aute dobre uchyceno, takze na detsky kolo puzivam minimalne gumicuk. Pokud mam kolo na nosici, tak gumicukem primacknu blatniky ke kolu, jinak za jizdy pekelne vlaji.
VAZ 2104 1.3 1989
Já při převozu ještě sundávám sedlovky. V případě deště nenamokne sedlo a je mnohem jednodušší kola ustavit aby se vzájemně nedotýkala. Mám ten menší nosič Thule 926 a vyladit na něm převoz 4 dospělých kol je celkem alchymie. Za mně to i na kouli je poznat na spotřebě, zvláště když se lítá po dálnici, ale je to mnohem lepší než na střeše.