PcheJarda_NIVA1.7 píše:... jen nerezove, nezarezne to ...

Moderátor: Moderátoři
PcheJarda_NIVA1.7 píše:... jen nerezove, nezarezne to ...
Tak to vela stastia! Musi dole plechovy kryt spodku motora (ak ho mas), predny dif a nakoniec vana.. Podla mna sialenost a zbytocnost porovnatelna s tou vymenou spodnych silentblokov ramien v napravnici.scot píše:...už teď je vidět, že nová kapka oleje prosákla přes těsnění olejové vany motoru...
Tak zalezi jestli myslis jen neco Cr kalitelnyho, to samo rezne, kdyz je tam uhlik (zakaleny min, ale rezne) nebo neco treba potravinarskeho (1.430x), na tom se i v dost koroznim slanem prostredi objevi max. lehka liska. Pistky brzdicu na nive mam z CrNi materialu, pouzivaneho v raketoplanech a v pecich, nevim presne oznaceni, je tvrdy (skoro dvojnasobna pevnost oproti te potravinarske a podobna korozni odolnost), neni kalitelny a vpodstate neni ani zihatelny. Ale nechtej vedet, kolik a jakych jsem od soustruznika dostal jmen, kdyz mi delal tech 6 pistkuLuděk Musil píše:PcheJarda_NIVA1.7 píše:... jen nerezove, nezarezne to ...Idealista
. Ty jsi ještě neviděl zrezavělou nerez
L.
ale ty taky občas havarujíJarda_NIVA1.7 píše:... Pistky brzdicu na nive mam z CrNi materialu, pouzivaneho v raketoplanech
Dovedu si to představit. Nože se lámou i u měkčích materiálůJarda_NIVA1.7 píše:... nechtej vedet, kolik a jakych jsem od soustruznika dostal jmen, kdyz mi delal tech 6 pistku.
Slyšel jsem o nich, vlastně jen, kladné recenze.Jarda_NIVA1.7 píše:... reinz, ...
Podle loužiček kape motor, převodovka a zadní kardan. Kdybych ženě posbíral plechy, tak jsme bez cukroví. Na tátově Nivě se přetěsnil ten krycí plech hlavní převodovky a teď mu neteče nic, takže žiju v naději, že k takovému stavu také dopracuji. Pokud je zámkovka na sluníčku, tak olej časem zmizí, ale v přístřešku a garáži bohužel ne.Teepee píše:Žbude-li hodně prskat, sebereš jí plech z trouby.
Tam ta vymena gufera neni tak hrozna, nejlepsi asi dat smerove a pokud nemas vuli na hrusce, tak by to tect nemelo... kdyz oddelas prirubu pro kardan, tak by se ten diferak mel teoreticky seridit, ale pan z S3 Collection mi rikal, at to delam na kolech, vezmu na to ockovy klic a dotahuju, pry tim ockem to nepretahnu a bude to pruzit, kdyz to bude spravne dotazeny. Min. jedno jsem menil a diferak pak fungoval normalne, jeden diferak jsem si tak nejak od oka stavel a ten taky fungoval, jen se na magnetu delalo trochu vic jemnejch sponek, vydrzel vylet do Afriky a pak jsem dal samosvor.scot píše:Zadni diferak vypada na gufero, je to zaolejovane shora dolu smerem od kardanu.