elektrická sahara

Moderátor: Moderátoři

Pool

Příspěvek od Pool »

Nulašestka píše:A celkem saješ baterku...
Odběr mého ventilátoru je za provozu 11,3A :shock: Měřil jsem to ampérmetrem do 20A a při roztáčení vrtule dokonce na vteřinku zahlásil error, nestačil mu rozsah. Tak by mě zajímal ještě ten počáteční proud.
Uživatelský avatar
Roman
Příspěvky: 1285
Registrován: úte čer 01, 2004 09:18
Bydliště: Kralův Dvůr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Mam kliestovy ampermeter do 80A, ked nezabudnem vezmem ho do Bechyne. Inac vacsina aut ma ventilator zapojeny na trvale napajanie a s tym, ze chladi iba chladic a nie motor celkom nesuhlasim, on totizto spravi paradny prievan pod kapotou, takze chladenia sa ujde aj motoru. :lol:
Roman
Uživatelský avatar
Honza 21061
Příspěvky: 1600
Registrován: úte pro 13, 2005 22:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Jeden čas jsem měl rozhozený volnoběh (600- 700 ot.) a ještě chudou směs a při stání v koloně mi zapnutí větráku vždycky zhaslo motor. Byl to takový ráz a snížily se otáčky natolik, že se už neudržel...
Honza
Osa Praha - Brno
Pool

Příspěvek od Pool »

Chlapi co máte saharu, tak kdy vám jí to asi zapíná? Myslel jsem že mi to normálně zapíná, ale časem jsem zaregistroval, že list vrtule je pořád na stejném místě. Dal jsem si tedy do přístrojovky kontrolku, abych měl jistotu a viděl že, se zapne (viz obr. ) Dneska mi vystoupal teploměr skoro do červeného, ručička byla 2mm před červenou zónou a kontrolka stále nic. Je to ještě málo na zapnutí sahary, nebo už to má dávno chladit?
Čidlo jsem chtěl vymontovat a proměřit, ale nelze, protože by valil všechen novej fridex ven, myslel jsem že je tam komůrka a normálně se dá vymontovat bez vypouštění chladiče... :?
Nulašestka
Příspěvky: 1296
Registrován: úte led 31, 2006 20:53
Bydliště: Kocourkov a Hulvátov

Příspěvek od Nulašestka »

Hm,tak to bude někde problém,to už by měla sahara dávno jet.Ta kontrolka je SUPR věc :!: Několikrát mě to už zachránilo před uvařením motoru.Naprosto přesně se mi rozsvěcí když mám vodu na 90°C(pokud mám rozsvícená světla tak vlivem toho ten teploměr ukazuje nepatrně za 90°C...).Jak to začne lézt výš a kontrolka nesvítí,sahara nejede.Bohužel se to stává často.A příčina?Vypadlé,špatně zastrčené či zoxidované kontakty na snímači dole na chladiči,nebo zoxidované kontakty na relátku.Musím je každou chvíli šmirglovat a stříkat Kontaktolem,jinak mám problém. :roll: Dalším průserem je sahara samotná.Made in Jugoslavia-Licencia Lucas...hrůůůza,kvalita horší jak u Zastavy...dvě už jsem dělal a jde o to,že vevnitř není ani špetka barvy,hned to vyrezne a ještě vlivem špatného dílenského zpracování a zemědělských vůlí to začne drhnout.Samozřejmě se to vždycky zastaví v tom místě kde to nejvíc drhne a samo se to nerozjede,ale stačí do toho cvrnknout a už to jde...tenhle problém měl tuším Brandy teď v Bechyni-čili:rozdělat a pořádně promazat.Jenže už to je problém složit,protože jsou tam ty zalisované packy,no je to tragédie,měl jsem víc štěstí než rozumu že se mi tu co mám na autě povedlo dát dokupy,o té druhé se to říct nedá :roll: ...Ale od té doby no problemo a to mi to předtím drhlo tak že se celé auto začalo klepat když se to točilo.Dneska o sahaře nevím. :wink: Jinak čidlo mám původní-25 let a bez problémů,tam bych příčinu nehledal.Ještě zkontrolovat připojení kabelu od sahary do elektroinstalace a to by bylo aby to nechladilo. :P Hodně zdaru!
Pool

Příspěvek od Pool »

Je to všechno o.k. Když spojím kontakty na čidle sahara se normálně točí... a je to všechno nově pečlivě nainstalovaný, žádnej špatnej kontakt nebo koroze, nebo tak něco. Tak to asi fakt bude čidlo. To abych zase kvůli němu vylejval chladič, ach jooo :D
Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 432
Registrován: stř led 05, 2005 17:32
Bydliště: Brno - Starý Bronx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Pool píše:Je to všechno o.k. Když spojím kontakty na čidle sahara se normálně točí... a je to všechno nově pečlivě nainstalovaný, žádnej špatnej kontakt nebo koroze, nebo tak něco. Tak to asi fakt bude čidlo. To abych zase kvůli němu vylejval chladič, ach jooo :D
jo takto bude tak na 99,9% čidlo...mimo jiné mě se ta sahara spíná jen opravdu v extrémním zatížení...a ručička leze tak 3-4mm za 90..a to se stává jen velmi zřídka....naposled když sem jel svižně po dálnici a vlítl do zácpy....chvíli nic a pak to seplo...je to slyšet...valila tak 1min apak vypla a bylo hotovo..ručka se usadila na 90C....myslím,že pokud je v chladící soustavě vše o.k...a hlavně nechybí voda..nelze asi žigula uvařit..
Uživatelský avatar
Brandy
Příspěvky: 372
Registrován: čtv led 19, 2006 07:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Nulašestka píše:tenhle problém měl tuším Brandy teď v Bechyni
JJ, doma jsem to pak rozebral a vycistil. Rotor drhnul o ty plisky, co drzi magnety statoru. Sroubovakem jsem je trochu upravil, aby to nedrhlo. Mam ale pocit, ze kdyz jsem kladivem zalisovaval zpatky to vicko, zase se to hnulo a zacalo to znova trochu drhnout. No uvidime. Kvuli skole ted nemam na auto vubec cas, takze jsem to jeste nevyzkousel :?

Pool: To cidlo se da vymenit bez vypousteni chladice. Musis byt akorat rychlej. :wink:
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Dusan
Příspěvky: 3917
Registrován: stř čer 02, 2004 17:29
Bydliště: Kosice-okolie

Příspěvek od Dusan »

Cidlo na chladiči zopina pri teplote chladiacej kapaliny v hlave motora caa 94st. Pokazit sa može mne odislo po 27 rokoch asi praskol kontakt lepo po vybrati v nom cosi hrkalo a sem tam aj zoplo vetrak :)
Little Red Riding Hood
Příspěvky: 2585
Registrován: ned zář 25, 2005 21:38
Bydliště: Olomoucity-Brnotown
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

nevíte co stojej tet ty čidla??... a jaká je kvalita dnešních čidel??... (mam pocit že sem se na to už ptal) jak ověřit starý jestli funguje??.. myslím že mi bylo zodpovězeno nalít horkou vodu.. jinak to asi nejde co??.
Tomik
Příspěvky: 172
Registrován: ned bře 12, 2006 21:19
Bydliště: PRAHA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomik »

Little Red Riding Hood píše:nevíte co stojej tet ty čidla??... a jaká je kvalita dnešních čidel??... (mam pocit že sem se na to už ptal) jak ověřit starý jestli funguje??.. myslím že mi bylo zodpovězeno nalít horkou vodu.. jinak to asi nejde co??.
čidlo stojí asi 120kč,ja bych to teda nespinal natvrdo jak to ma lada,ale když se tam připojí ešte relatko,tak je to čidlo nesmrtelný.teda skoro. no a funkci čidla poznas když si nato připojíš žarovku,a poředne to auto ohřeješ,tak se ti rozsvítí přece ne?
doovi
Pool

Příspěvek od Pool »

LRRH: Už jsem se díval... termospínač ventilátoru kolem 170,- :shock: :cwm21: Zkoušel bych to vařící vodou, el. sporák nebo horkovzdušná pistole... Dávat to nad oheň je až poslední řešení... :blob6:
Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 432
Registrován: stř led 05, 2005 17:32
Bydliště: Brno - Starý Bronx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Pool píše:LRRH: Už jsem se díval... termospínač ventilátoru kolem 170,- :shock: :cwm21: Zkoušel bych to vařící vodou, el. sporák nebo horkovzdušná pistole... Dávat to nad oheň je až poslední řešení... :blob6:
není efektivnější zajed do Syrovic a za cíga to tam kuchnout z nějakýho žíga :idea:
Pool

Příspěvek od Pool »

Tomáš píše:není efektivnější zajed do Syrovic a za cíga to tam kuchnout z nějakýho žíga :idea:
Dobrej nápad, ale abych tam pro něj nejel na třikrát. Oni mi ho tam nijak nevyzkouší a ta sahara s nefungujícím čidlem je právě ze Syrovic :lol:
Little Red Riding Hood
Příspěvky: 2585
Registrován: ned zář 25, 2005 21:38
Bydliště: Olomoucity-Brnotown
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

a co ohřát vodu v hrnci a nalít to do chladáku??. mám ho ven z auta. tak bych ho naklonil směrem k čidlu aby to líp steklo a nemusel tam toho lít tolik,....
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“