Spojka na Scenicu. 1800 Kč. Dělal brácha, mně výměna jedné spojky ročně úplně stačí. Stav tacho 241500 km.
Stále se nemůžu zbavit názoru, že provoz Renaultů mě nijak nezatěžuje. Ba, co víc, řekl bych, že je levnější, než v případě vozů jiných značek. Renaulty jsou doma už opravdu dost dlouhou dobu na to, abych tohle mohl tvrdit. Takže vzkazuju všem škarohlídům, že Renault je fakt dobrá volba

.
Protože si vedu evidenci servisu a dělal jsem to i u Galaxy, mohu zodpovědně říci, že provoz Galaxy byl na servisu dražší, než součet výdajů za oba Renaulty. To naprosto jednoznačně.
Galaxy jsem kupoval jako 8,5 letý vůz, na tachometru měl 176 tisíc km. Scenic jsem kupoval jako 10,5 letý vůz se stavem tachometru 176 tisíc km. Megane jako 8 letý vůz se stavem tachometru 110 tisíc km. Kdyby byly Renaulty fakt tak drahé na servisu, musel by jen Scenic sám být minimálně stejně drahý na provoz, jako bylo Galaxy - stejný stav tachometru a dva roky navíc. A přitom tomu je přesně naopak, protože i s Meganem v součtu je servis pořád levnější, než za Galaxy samé.
A to ani nemluvím o spotřebě.