Nechci celou situaci zlehčovat, ale některé věci mi přijdou úsměvné. Třeba: na sraz na který bych nejel, určitě nepojedu
V listopadu jsme o žádném viru Covid-19 nikdo nevěděli. Ani ne před měsícem byla většina lidí ještě v pohodě, v klidu. Dnes jsou na danou problematiku všichni experti. Zajímavý vývoj. Ale je dobře, že mají lidé zájem, čtou a dodržují ve většině případů nařízení.
Mluvit nyní o zrušení srazu mi nepřijde vhodné. Vzhledem k tomu, že je většina fází připravená, zbytek se dá v ochuzené verzi stihnout za 14 dní před srazem a do té doby nás to v podstatě nic nestojí. Máme ještě spoustu času na rozhodnutí zda sraz zrušit, termínově posunout, uspořádat pouze jako republikový... Určitě bych nedělal ukvapené závěry a zatím to nechal plynout. Nyní jsme v celorepublikové karanténě, firmy stojí, ekonomika jde pomalu ke dnu, lidé se bojí ... proto je nutné myslet i trochu pozitivně. V tom všem strachu je potřeba si ponechat i nějaký hnací motor, něco na co se dá těšit. A ne stáhnout kalhoty daleko před brodem. Situace se vyvíjí každým dnem, za měsíc může být úplně jiná. Může a taky nemusí zafungovat počasí. Může a taky nemusí zafungovat nynější karanténa. Inkubační doba Covid-19 je cca 14dní. Celoplošnou karantenu máme 3 dny. Je potřeba čekat a dodržovat veškerá nařízení. Spolu to zvládneme. Z hlediska ekonomiky je nynější situace dlouhodobě neudržitelná, vláda bude zajisté dělat vše pro co nejrychlejší vyřešení, protože jinak bude ještě hůř. Spousta lidí (včetně mě) stále chodí do práce. Já tímto děkuji všem zdravotníkům, policistům, hasičům, vojákům, řidičům MHD, řidičům kamionů, vnitrostátním dopravcům, prodavačům, pošťákům, výrobcům potravin, pumpařům, všem dobrovolníkům, atd., atd., že nezůstali sedět doma na zadku a starají se o zatím bezproblémový chod každoděnních potřeb.
Vojto, s tou smůlou ... koukám, že v tom nejsem sám. Od prosince čekám na jistý díl z Ruska. Část zásilky dorazila v prosinci, druhá část se zasekla díky shodě náhod. Od té doby mi onen díl měl přijet již ve třech termínech, vždy se něco podělalo. A když už konečně překročil hranice EU, přepravce z Lotyšska se zasekl v Německu, v Lotyšsku naložil o jeden den později než měl a přes Litevsko - Polskou hranici ho už nepustili
.
Alberte, přeji brzké uzdravení! Držím palec aby to Covid nebyl a pokud ano, tak co nejlehčí průběh! Pokud by jsi potřeboval s něčím pomoct, dovézt nákup apod., dej vědět.