Skusenosti po prvej servisnej

Moderátor: Moderátoři

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod stano112 » úte zář 12, 2017 22:34

robelles píše:Stano112 skoro si sa trafil.
Keby som zaplatil 90€ bol by som šťastný človek, ale keď som si pozrel faktúru skoro volali záchranku. :D
Odišiel som pekne nasratý s oznámením,že k nim už neprídem.
To akú značku oleja mi dali neriešim. Pri 5w-40 je to v podstate jedno. Rozdielne sú len prísady.technologia výroby je rovnaká.

Zrejme si prišiel na fórum neskôr,lebo servis v ZM sa tu už riešil.Chalani s novými Kalinami minulý rok zažívaly tak isto infarktové stavy,keď odtiaľ odchádzali.A pritom stačilo napísať "chalani chystám sa na záručnú do ZM,boli ste tam už niekto?".No a minimálne zopár ľudí by ťa okamžite varovalo,nad nástrahamy servisu v ZM.Lebo toto fórum je jedinečné aj v tom,že si vymieňame rady a skúsenosti.
Samozrejme nikoho nemožno nútiť kde pôjde,je to jeho slobodná voľba.Tak isto ako nikoho nemožno nútiť,ako zabehávať motor Vesty.Len poradiť.Ja viem,že v statuse máš že ticho lieči,ale ono niekedy aj zabíja.V tomto prípade môže byť "mrtvolou" motor tvojej Vesty.Cory ťa určite rád oboznámy s deštruktívnymi účinkami podtáčania na odľahčený lada motor.
No ale poďme k tým servisom.Určite sa uvedený olej dá kúpiť cez net o polovicu lacnejšie,servis ho aj tak podobne kúpil.Ale čo by z toho mal,ak by ti ho tam nalial za nákupnú cenu?Ty by si to tak robil?Podstata podnikania je zarobiť a servisy na tomto zarábajú všade.Bohužiaľ,ak chceš aby ti platila záruka na auto,tak tam musíš chodiť.Ja si tiež viem vymeniť olej za tretinu ceny,čo berie servis,ale záruka je záruka :( .Tiež sa tu upozorňovalo,že olej 5W40 je do lada motora zbytočný.Úplne postačuje 10W40,nakoľko po skončení záruky,si budeš musieť do auta liať drahší 5W40.Auto je tvoj majetok,zaplatil si zaň nemalé peniaze.O tom aký olej ti tam majú liať,rozhoduješ ty.Oba oleje sú odporúčané výrobcom,samozrejme v ZM ti tam nalejú olej z ktorého majú väčší zisk.Sú však aj servisy,s ktorými sa dá dohodnúť.Proste olej aký si prinesieš ty,taký ti tam nalejú.
Čo sa týka cien v servisoch za prehliadky,tak ti viem povedať zhruba ceny v BA,KE,KN.V tvojom prípade máš asi najblyžšie BB,ak už do ZM nepôjdeš.Na BB sa skús opýtať Minoxa a ja sa môžem spýtať ešte Pavla na TT.Všade však zaplatíš podstatne menej.ZM je zrejme najdrahší na SK.Ku cti im slúži iba to,že majú novučičké priestory a servis,ktorý je na slovenské pomery vybavený až nadštardantne.A samozrejme Minoxom spomínaný milý prístup.
No a teraz k tej záručnej prehliadke.Včera som to konzultoval s pánom nanajvýš kvalifikovaným.V servisnej knižke máš napísané podmienky záruky.Mimo iného,že záručná sa vykonáva pri +-3000km,alebo jedného roka od kúpi,ak nenajazdíš tých 3000km.Je tam napísané,že kvôli čomu sa vykonáva,ale teraz to podstatné-JE BEZPLATNÁ.Platí sa len olej a filter.Ja som konkrétne platil v BA 44,90€.Ostatné prehliadky sú len servisné počas záruky vozidla(3 roky povinné).
V servisnej knižke máš servisné úkony rozdelené do troch kategórií: 1-povinné 2-odporúčané 3-na špeciálnych zariadeniach.Servis v ZM ti zrejme naúčtoval aj niektoré s tých špeciálnych,lebo nimy disponuje.Nechápem však načo má ísť auto napr:na diagnostiku,brzdové valce,geometriu a pod.,keď sa na nič nesťažuješ a nesvieti ti ani žiadna kontrolka na prístrojovke(CHE,ABS,airbagy).V každom prípade má s tebou prímací technik skonzultovať servisné práce-ich rozsah a cenu.Lebo potom vznikajú tie spomínané infarktové stavy :) .Nemôžu ťa odbiť zo slovamy,že oni sú záručný servis a vedia čo majú robiť.
Takže majitelia nových tátašov odporúčam naštudovať servisnú knižku a nenechať sa...veď viete čo :D .
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)
Uživatelský avatar
stano112
 
Příspěvky: 1125
Registrován: čtv zář 29, 2011 21:29

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod posim » stř zář 13, 2017 03:15

tadejasko píše:...P.S. - neber to odomna ako hate...

tadejasko, vôbec to tak neberiem, neboj; veď ani ja som to nemyslel v zlom. Ja viem (resp. tuším, z toho, čo tu po Tebe čítam), že s Tebou bude zaiste zábava v tom zmysle, že si srandista, cítiš sa tu na fóre uvoľnene a "medzi svojimi" - čo je cítiť z Tvojich príspevkov. Preto som Ťa chcel len upozorniť, že sem chodí kde kto, ľudia, ktorí nepoznajú Tvoj štýl podania veci, tak možno by bolo dobré na to pri písaní niektorých príspevkov myslieť, že ako sa to bude vnímať ak si to niekto vytrhne z kontextu, či to zbytočne nepoškodí značke. Ale je samozrejme dobré, že sem pridávaš svoje skúsenosti, také i onaké, veď na to to tu je :wink:
posim
 
Příspěvky: 350
Registrován: pon čer 12, 2017 18:17
Bydliště: Košice

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod tadejasko » stř zář 13, 2017 19:59

stano112 píše:No a teraz k tej záručnej prehliadke.Včera som to konzultoval s pánom nanajvýš kvalifikovaným.V servisnej knižke máš napísané podmienky záruky.Mimo iného,že záručná sa vykonáva pri +-3000km,alebo jedného roka od kúpi,ak nenajazdíš tých 3000km.Je tam napísané,že kvôli čomu sa vykonáva,ale teraz to podstatné-JE BEZPLATNÁ.Platí sa len olej a filter.Ja som konkrétne platil v BA 44,90€.Ostatné prehliadky sú len servisné počas záruky vozidla(3 roky povinné).


Ja osobne som sa pytal na to v KN a tam mi povedali, ze o ziadnej 1. prehliade zdarma nevedia, ze mozno to tak maju iba u oficial dovozcu (SlovLada), ze dileri to nerobia
A uprimne, bud som zle cital alebo som to v servisnej knizke ani nenasiel, ze 1. prehliadka zdarma :(

posim píše:tadejasko, vôbec to tak neberiem, neboj; veď ani ja som to nemyslel v zlom. Ja viem (resp. tuším, z toho, čo tu po Tebe čítam), že s Tebou bude zaiste zábava v tom zmysle, že si srandista, cítiš sa tu na fóre uvoľnene a "medzi svojimi" - čo je cítiť z Tvojich príspevkov. Preto som Ťa chcel len upozorniť, že sem chodí kde kto, ľudia, ktorí nepoznajú Tvoj štýl podania veci, tak možno by bolo dobré na to pri písaní niektorých príspevkov myslieť, že ako sa to bude vnímať ak si to niekto vytrhne z kontextu, či to zbytočne nepoškodí značke. Ale je samozrejme dobré, že sem pridávaš svoje skúsenosti, také i onaké, veď na to to tu je :wink:

amen, pravdu mas :wink:
Uživatelský avatar
tadejasko
 
Příspěvky: 212
Registrován: úte kvě 23, 2017 17:25
Bydliště: Bratislava

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod valda1971 » stř zář 13, 2017 20:32

Nevím jak u Vesty, ale u Priory je v servisce psáno o první prohlídce zdarma, také to tak bylo, jen jsem platil olej+filtr :wink:
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
Uživatelský avatar
valda1971
 
Příspěvky: 7199
Registrován: úte pro 06, 2011 16:45
Bydliště: Bílina

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod robelles » pát zář 15, 2017 07:25

stano112 píše:
,,Zrejme si prišiel na fórum neskôr,lebo servis v ZM sa tu už riešil.Chalani s novými Kalinami minulý rok zažívali tak isto infarktové stavy,keď odtiaľ odchádzali.,,

Máš pravdu. Prišiel som neskôr. Predsa len viac hláv viac rozumu. Nemám to tu cele prebehnuté. A sú tu dobré nápady,keď si neviem poradiť. A tak som sa kopol. Človek sa učí na vlastných chybách. :D

,,No ale poďme k tým servisom.Určite sa uvedený olej dá kúpiť cez net o polovicu lacnejšie,servis ho aj tak podobne kúpil.,,

Tak toto je blbosť. Z toho usudzujem , že asi nepracuješ v obchode. Obchody nakupujú tovar od dodávateľov za veľkoobchodné ceny. Tak isto to robia aj internetové obchody. Len majú výhodu, že nemusia mať sklad. Ich marže sú potom nižšie a ponúknu zákazníkovi nižšiu cenu. Ale tu by sa to nemalo rozoberať. Tak to bolo len v skratke.

,,.Bohužiaľ,ak chceš aby ti platila záruka na auto,tak tam musíš chodiť.,,

Tak isto hlúposť. Prečítaj si blokovú výnimku. Servis si môžeš vybrať aký chceš. Záruka ti bude platiť. Ale je to na zvážení.


,,.Tak isto ako nikoho nemožno nútiť,ako zabehávať motor Vesty.Len poradiť.Ja viem,že v statuse máš že ticho lieči,ale ono niekedy aj zabíja.V tomto prípade môže byť "mrtvolou" motor tvojej Vesty,,

Ak posudzuješ človeka podla jednej vety, že podtáčam motor, tak sa mýliš. To že dodržujem predpisy neznamená, že motoru nedožičím dávku akcie. Ten motor točím riadne v otáčkach ale len tam kde si to môžem dovoliť. Isť s ním na 3 stupni 120 je iné kafé :D
Keď idem domov z poobednej zmeny unavený o 22.30,tak to ticho potrebujem vtedy nastavím tempomatu 85 a pustím si dobrú muziku a tých 14km domov po rovnej ceste prejdem s kľudom . Nepotrebujem k tomu aj zvuk motora. Toto nie je moje prvé nové auto, ktoré zabehávam.
Už sa k tomu nebudem vyjadrovať. Je to moje auto.

S ostatným sa dá viac menej súhlasiť. Servisnú knižku mám naštudovanú celú aj s manuálom :D to len tak a manuál 2x.
ticho lieči
Uživatelský avatar
robelles
 
Příspěvky: 278
Registrován: stř črc 26, 2017 14:23
Bydliště: Tlmače

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod Luděk Musil » pát zář 15, 2017 09:30

Tak si to zhodnotíme ..... hm, čtu to potřetí ... radši nic :idea: :D L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Uživatelský avatar
Luděk Musil
 
Příspěvky: 10469
Registrován: úte čer 01, 2004 07:55
Bydliště: Vyškov/Rašov

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod stano112 » pát zář 15, 2017 10:32

robelles-máš pravdu,nepracujem v obchode...a je my srdečne jedno,že ako servisy nakupujú olej.Ja len viem,že poväčšine ich kupujú v 50L sudoch a cenu za ten sud si približne zistiť viem :) .Ale ty si sa sťažoval na cenu.Ja som tým chcel len povedať toľko,že za olej 10W40 si servisy účtujú +-10€ za liter.Čiže olejový byznis :) .Dokonca ak ti servis v ZM naúčtoval celé 4 litre,zarobil na tebe ďalšie prachy.Lebo od typu použitého filtra,vôjde do toho motora tak 3,2-3,4 litra oleja :).
A áno,v dnešnej dobe si môžeš servis vybrať takmer akýkoľvek.Z mojej strany to bolo myslené tak,že kvôli záruke ti niekto pečiatku dať musí.Všetko toto tu však už riešené bolo.Je to taká malá nevýhoda,že tý čo prídu neskôr,tak staršie články nečítajú...
Čo sa týka zábehu,žiadny názor som si nespravil na základe jednej vety.Ak som sa ťa niečím dotkol,tak sa ti dodatočne ospravedlňujem.Týmto aj ja považujem tému zábeh za uzavretú :) .
Mojím článkom som ťa nechcel podceniť,len som chcel povedať,že ak máš nejakú pochybnosť,tak sa kľudne spýtaj,ak vieme poradiť,tak radi poradíme.Mohol si predísť infarktovému stavu v ZM :) .Ten výjazd záchranky tiež nie je zadarmo :D :D .

tadejasko-nakoľko ste tu viacerý uvádzali ceny za záručnú prehliadku a niektorý sa aj sťažovali,tak som sa na to spýtal ľudí priamo v SlovLade.Odpoveď bola,že aj dealery by maly dodržiavať bezplatné záručné prehliadky(3000 km).Ono ak chceš získať dealerstvo na ladu,tak musíš zo SL podpísať zmluvu.Sú tam zrejme aj obchodné podmienky a keď SL(výrobca) určí záručnú ako bezplatnú,tak by mala byť bezplatná.
Može to byť aj tým,že súčastný nové autá majú servisný interval cca 20 000-30 000 km,alebo jeden rok.Lada má každých 15 000 km,ale prvú záručnú na 3000 km bezplatnú(platíš len olej a filter,ak si ho prinesieš,neplatíš ani to-je to vec dohody zo servisom).Dealer ti môže povedať čokoľvek,takže tak.Skús sa opýtať,ako je to zo 6 ročnou zárukou na karosériu.Každý rok by si za určitých podmienok mal dostať pečiatku do knižky v príslušnej kolónke.Ja ju tam doteraz nemám...
Nechcem to ďalej rozvádzať,lebo mám o tom pozisťované svoje,len nie všetko je publikovateľné a dneska je svet zlý...bohužiaľ :( .
K tej servisnej knižke pozri foto...

2017-09-15 11.10.40-800x450.jpg
Lada 2101 r.v.1980 (1998-2007)/Lada Samara r.v.1990 (2007-)/Lada 2112 r.v.2002 (2010-2020)/Lada Kalina Cross r.v.2016 (2016-)/Lada Vesta SW Cross r.v.2019 (2020-)
Uživatelský avatar
stano112
 
Příspěvky: 1125
Registrován: čtv zář 29, 2011 21:29

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod Liftback » pát zář 15, 2017 15:11

Áno bavíme sa tu o garancii na vozidlo, EU dostrkala predajcov vozidiel k tomu aby garancia vozidla nepodliehala len na autorizovaný servis, to znamená, že defakto sa môže vozidlo v garancii servisovať aj inde, ale pri napríklad zničení motoru napr. prasknutím hnacieho ústrojenstva, rozvodov alebo čohokoľvek iného pravdepodobne bude hlavný predajca robiť prieky a prieťahy a auto môže uložiť v garáži aj na rok ako sa to stalo u nás s Fiat Stilom, riešilo sa to skoro rok a auto stálo.

Nakoľko zase sa stretávame na fóre s informáciou o servisoch opakujem sa po tretí krát je potrebné urobiť prehľad autorizovaných servisov a ich hodnotenie. Viem ako to chodí u ás aj u vás, ak sa odfotí zlodej na ukradnutom bicykly tak Vás súd potrestá, je to choré až imbecilno debilné rozhodnutie postavené pre zločincov čo ovládajú súdnictvo a politiku, ktorú tu nechcem miešať.
Iná vec je slobodne hodnotiť a informovať o veciach, čo sa komu stali a ako sa k nemu zachovali, to znamená seriózne informovať o skutkoch ktoré následne môže konfrontovať a potvrdiť aj niekto iný, alebo sa k tomu môže postaviť čelom aj predajca - servis vozidila, nevracajme sa do doby spred rokov 90tych, aj keď už máme u Vás aj u nás našliapnuté a nahnuté.
Pravdivo informovať ostatných je povinnosťou tohoto fóra, alebo nie?
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)

Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Uživatelský avatar
Liftback
 
Příspěvky: 2311
Registrován: čtv srp 04, 2016 14:30
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod Michal Vesta » pát zář 15, 2017 20:13

Zdravim Vas tak po dlhom vybere som sa aj ja rozhodol pre Vestu.Chcel som automat ICE a aby som nemusel cakat do novembra lebo vraj taka uz neni tak som zobral nejaku co na nej jazdil nejaky manazer s Lady v BA s 2200km, spravili mi zlavu a uz aj ja mam po prehliadke prvej a zatial som velmi spokojny a som rad ze som si spomedzi tolkych co som testoval ako 301,c elisse dacia a tipo vybral Vestu. Prva serviska ma vysla na bez par centov 150e a chodim tiez do ZM a som spokojny mili ochotny dufam to tak aj ostane. Zatial nic nevrzdi ani neklepe a na olej nepozeram ved je v zaruke:)
Michal Vesta
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát zář 15, 2017 20:03

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod posim » pát zář 15, 2017 21:30

Michal Vesta píše:Zdravim Vas tak po dlhom vybere som sa aj ja rozhodol pre Vestu.Chcel som automat ICE a aby som nemusel cakat do novembra lebo vraj taka uz neni tak som zobral nejaku co na nej jazdil nejaky manazer s Lady v BA s 2200km, spravili mi zlavu a uz aj ja mam po prehliadke prvej a zatial som velmi spokojny a som rad ze som si spomedzi tolkych co som testoval ako 301,c elisse dacia a tipo vybral Vestu. Prva serviska ma vysla na bez par centov 150e a chodim tiez do ZM a som spokojny mili ochotny dufam to tak aj ostane. Zatial nic nevrzdi ani neklepe a na olej nepozeram ved je v zaruke:)

Pozdravujem i ja a prajem veľa veľa šťastných km :wink:
Čiže akú verziu nakoniec máš? Je to ICE s robotom?
posim
 
Příspěvky: 350
Registrován: pon čer 12, 2017 18:17
Bydliště: Košice

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod Michal Vesta » sob zář 16, 2017 10:40

Dakujem. Ano je to ICE s robotom v modrej :)
Michal Vesta
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát zář 15, 2017 20:03

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod minox » sob zář 16, 2017 13:26

Michal gratulujem, Vesta je super stroj!
Mňa prvá serviska v H&M Mitshubishi Banská Bystrica vyšla na 74€ a trvalo to 1,5 hod.
Tieto položky sú na fakture:
Olej- Mitsubishi 5W40 Diamond Performance za 40,03€
+ 5,18€ olej. filter (nepíšu aký)
+ 27,45€ za TP Po 3000km (mala byť zrejme zadarmo, ale neviem čo tam ešte mohli robiť navyše)
+ 1,57€ Drobný jedincový materiál.
Uff ale 150€ mi príde za prvú servisku v ZM dosť!
Uživatelský avatar
minox
 
Příspěvky: 190
Registrován: úte led 31, 2017 19:44

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod Michal Vesta » sob zář 16, 2017 19:01

Aj mne ale vo vypise som mal ten olej tusim ako tu niekto pisal texas za 60e ci kolko a vymeny plus robota a este tam bola pisana geometria a nastavenie svetiel aj ked neviem co na nich nastavovali ked je to nove auto ale po pravde som sa nad tym tak nezamyslal este som s auta asi velmi vyteseny tak som to neriesil,a teda zatial som mal ine znacky a vyzsie triedy aut ale fakt ma Lada zaujala ze sa znej tesim viacej ako s inych aut neviem cim:) darmo v jednoduchosti je asi krasa. A ked na nej jazdim tie pohlady a ludia zamnou chodia co je to za auto a neveria ze lada :) zatial neokukane. A som rad ze nas je uz tolko a mozme si odozdavat skusenosti aj preto som tu.
Michal Vesta
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát zář 15, 2017 20:03

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod grafi2 » úte říj 10, 2017 21:14

chalani máte niekto skúsenosť s 1 servisnou v Ružomberku? Alebo ísť radšej do BB?
Uživatelský avatar
grafi2
 
Příspěvky: 696
Registrován: stř zář 13, 2017 19:40
Bydliště: SK, BB kraj

Re: Skusenosti po prvej servisnej

Příspěvekod JmJ » stř říj 11, 2017 08:17

Servisy a prohlidky se taky resi zde: viewforum.php?f=27
MFP
wergl I - 2104 - melt down
wergl II - 2104 - rebuild succeded
wergl III - 21113 - sold (Chester's new)
wergl IV - i30 - tout est bleu
Uživatelský avatar
JmJ
 
Příspěvky: 6474
Registrován: úte čer 01, 2004 11:30
Bydliště: Kromeriz

PředchozíDalší

Zpět na Hnací soustava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků