Čekání na kombík (universal) a cross
Moderátor: Moderátoři
Re: Čekání na kombík (universal) a cross
S příchodem Vesty jsem se dušoval, že mně sedan určitě stačit bude, líbí se mi, je elegantní , reprezentativní a působí sportovněji či z něj trochu sporťák pomocí spoilerů snadno udělat lze. Co se týče objemu kufru pro moje potřeby dostačující. Vesměs vozím jen batožiny, sem tam bedýnku, kočík apd. Ano dnes se v kufru už nevozí lednice, mrazáky a TV tak jako dřív. Pokud by bylo třeba převezu to na vozíku. Ovšem když jsem si prohlédl Vestu na Autosaloně v BA, byť se mně líbila sebevíc, tak rozhodly tři věci proč kombi(v mém případě):
1. přístupnost zavazadelníku - abych se nořil do kufru jako potápěč v případě, že mám batožinu za zadními sedadly, tak to určitě ne. Víko kufru je krátké oproti 01-07 ale také oproti řadě 110 a Priora(tam se dalo ke spodku zadních opěradel dosáhnout tak nějak normálně)
2. střešní nosiče - zatímco na Vestu sedan zatím nejsou a pokud budou musejí se uchytit za okraj střechy kde je i těsnění - toto řešení se mi nelíbí, dřít lak nebudu Vesta kombi jej má již v základě.
3. tažné zařízení - protože neexistuje sklopné pod nárazník zbývá pevné a to kazí vzhled linie sedanu, na kombi se to ztratí - nějak to k tomu patří a neruší to vzhled
Rozhodně nechci kombi proto, abych někomu demonstroval, že na to mám - navíc ta cena za ten "baťoh" je zanedbatelná nebo jina není nijak závratná. Jako, že by kdo si koupí Vestu sedan Lux byl socka a kdo si koupí Vestu SW byť v základu byl pracháč... to by mně tedy ani ve snu nenapadlo Prostě furt to bude jen Lada a Lada jak Lada A i pokud by někodo dal za Ladu 20tis. eur stejně to bude jen Lada a majitele budou mít za blázna, že si nekoupil renomovanější značku
Jinak vůbec nevidím důvod, proč by se na trzích EU nemělo SW a SW Cross objevit Jsem přesvědčen, že v 2018 zde bude akorát počítám, že v 2.polovině roka
1. přístupnost zavazadelníku - abych se nořil do kufru jako potápěč v případě, že mám batožinu za zadními sedadly, tak to určitě ne. Víko kufru je krátké oproti 01-07 ale také oproti řadě 110 a Priora(tam se dalo ke spodku zadních opěradel dosáhnout tak nějak normálně)
2. střešní nosiče - zatímco na Vestu sedan zatím nejsou a pokud budou musejí se uchytit za okraj střechy kde je i těsnění - toto řešení se mi nelíbí, dřít lak nebudu Vesta kombi jej má již v základě.
3. tažné zařízení - protože neexistuje sklopné pod nárazník zbývá pevné a to kazí vzhled linie sedanu, na kombi se to ztratí - nějak to k tomu patří a neruší to vzhled
Rozhodně nechci kombi proto, abych někomu demonstroval, že na to mám - navíc ta cena za ten "baťoh" je zanedbatelná nebo jina není nijak závratná. Jako, že by kdo si koupí Vestu sedan Lux byl socka a kdo si koupí Vestu SW byť v základu byl pracháč... to by mně tedy ani ve snu nenapadlo Prostě furt to bude jen Lada a Lada jak Lada A i pokud by někodo dal za Ladu 20tis. eur stejně to bude jen Lada a majitele budou mít za blázna, že si nekoupil renomovanější značku
Jinak vůbec nevidím důvod, proč by se na trzích EU nemělo SW a SW Cross objevit Jsem přesvědčen, že v 2018 zde bude akorát počítám, že v 2.polovině roka
Lada 21061(1986) 1986-2008(198 000km)
Lada 21113(2001) 2008-2024(250 530km)
Ford Fusion 1.4 16v 2012-nyní
Lada Vesta SW Cross (Bastion) 2019 -nyní
Lada 21120(2004) (Rozmar) 2023 - nyní
Lada = Levné A Dobré Auto
Lada 21113(2001) 2008-2024(250 530km)
Ford Fusion 1.4 16v 2012-nyní
Lada Vesta SW Cross (Bastion) 2019 -nyní
Lada 21120(2004) (Rozmar) 2023 - nyní
Lada = Levné A Dobré Auto
No vzhledem k tomu, že v posledním postu na ladavesta.net kde testovali nějakou rakev na střechu psali, že u prodejců "do konce roku" se obávám, že máš pravdu
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze )
To sou zase voloviny, z aerodynamického hlediska je naopak výhodnější co nejkolmější záď, málojakýmu designu auta se podaří udržet laminární obtékání až na odtokovou hranu kufru u sedanu tudíž o nějaký výhodě nemůže být řeč. Kor když si to pak někdo doprasí křídlem Zbytek radši nekomentujuMakar píše:Sedan je ideálne auto čo sa týka aerodynamickej konštrukcie, ak ste niekto čítal ako prúdi vzduch okolo auta.
Týmto je dané, že má aj lepšiu spotrebu, lebo vytvára pohybu menší odpor a samozrejme aj lepšie jazdné vlastnosti.
Mnoho ľudí si nahovára, že potrebuje veľa priestoru a v skutočnosti ho potrebujú 2x do roka alebo aj nikdy...
Väčšina obchoďákov dnes ponúka odvoz domov zadarmo, sú požičovne dodávok, ak nemáš kámoša
Veľké autá lákajú ľudí skôr pretože sa chcú ukázať, ide o zaľúbenosť do seba samého, sebeckosť a exhibicionizmus.
Ak si chcete kúpiť Ladu a pomôcť Rusku, Putinovi, sebe a svojej krajine, tak si kúpte Ladu Vestu.
Vzhľadom na nízky predaj aut Lada v EU sa pravdepodobne kombi a cross verzie nedočkáme NIKDY!!!
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Niektory ludia maju deti, tj treba natrepad autosedacky do auta, a aspon jeden kocik do kufra. Plus vybava pre deti.Makar píše:Sedan je ideálne auto čo sa týka aerodynamickej konštrukcie, ak ste niekto čítal ako prúdi vzduch okolo auta.
Týmto je dané, že má aj lepšiu spotrebu, lebo vytvára pohybu menší odpor a samozrejme aj lepšie jazdné vlastnosti.
Mnoho ľudí si nahovára, že potrebuje veľa priestoru a v skutočnosti ho potrebujú 2x do roka alebo aj nikdy...
Väčšina obchoďákov dnes ponúka odvoz domov zadarmo, sú požičovne dodávok, ak nemáš kámoša
Veľké autá lákajú ľudí skôr pretože sa chcú ukázať, ide o zaľúbenosť do seba samého, sebeckosť a exhibicionizmus.
Ak si chcete kúpiť Ladu a pomôcť Rusku, Putinovi, sebe a svojej krajine, tak si kúpte Ladu Vestu.
Vzhľadom na nízky predaj aut Lada v EU sa pravdepodobne kombi a cross verzie nedočkáme NIKDY!!!
Sudim ze to este nepoznas. Preto SW. A ze nieco prenesies je bonus.
Ja dieťa mám, 3,5 ročnú dcérku a popravde poviem dosť ma nahnevá, keď dvaja magori na "traktoroch" mi zablokujú dvere tak,
že ju nemôžem naložiť do sedačky. Kombíky mi nevadia, skôr som mal na mysli tú dnešnú módu veľkých cross-iek a off-roadov.
Podľa mňa si väčšina ľudí kupuje tieto autá len pre svoju samoľúbosť a exhibicionizmus, 90% týchto cross-verzií nikdy terén neuvidí
Nikto ma nepresvedčí, že autá s horšou aerodynamikou, omnoho ťažšie a s vysokou výškou podvozku majú menšiu spotrebu a lepšie
jazdné vlastnosti ako sedany. Ďalšou vecou je tiež elegancia sedanu oproti "novodobým traktoristom"
Ja by som zaviedol "Daň pre magorov s veľkými autami", lebo je jasné, že otravujú život normálnym ľuďom, zaberajú široký priestor
na parkoviskách, ničia viac cesty, produkujú viac emisií, sú nebezpeční v premávke pre veľké rozmery a všeobecne ide o úchylných exhibicionistov
že ju nemôžem naložiť do sedačky. Kombíky mi nevadia, skôr som mal na mysli tú dnešnú módu veľkých cross-iek a off-roadov.
Podľa mňa si väčšina ľudí kupuje tieto autá len pre svoju samoľúbosť a exhibicionizmus, 90% týchto cross-verzií nikdy terén neuvidí
Nikto ma nepresvedčí, že autá s horšou aerodynamikou, omnoho ťažšie a s vysokou výškou podvozku majú menšiu spotrebu a lepšie
jazdné vlastnosti ako sedany. Ďalšou vecou je tiež elegancia sedanu oproti "novodobým traktoristom"
Ja by som zaviedol "Daň pre magorov s veľkými autami", lebo je jasné, že otravujú život normálnym ľuďom, zaberajú široký priestor
na parkoviskách, ničia viac cesty, produkujú viac emisií, sú nebezpeční v premávke pre veľké rozmery a všeobecne ide o úchylných exhibicionistov
Moja Ruska - Lada Vesta Luxe tmavošedá metalíza 608-Pluton, r.v. 2017
Ruská hudba pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!BAClaWd9bETy/ruska-hud ... a-vesta-7z
Rozprávky pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!MGcuJ8chUXGp/rozpravky ... esta-sk-7z
Moja Lada Vesta a doplnky https://feromakar.rajce.idnes.cz/Moja_Lada_Vesta_2019
Ruská hudba pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!BAClaWd9bETy/ruska-hud ... a-vesta-7z
Rozprávky pre MMS Lada Vesta https://uloz.to/!MGcuJ8chUXGp/rozpravky ... esta-sk-7z
Moja Lada Vesta a doplnky https://feromakar.rajce.idnes.cz/Moja_Lada_Vesta_2019
Co maju velke, tazke, robustne a luxusne auta spolocne s Vestou kombi? Trosku si si asi zmylil SUV s normalnymi kombikmi.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Tak Cross je "tak trochu" nebo "skoro" SUV . A na poměry průměrného Rusa je i cena celkem luxusní
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
Pre mna je to normalne oplastovane kombi s vyssim podvozkom.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Proto jsem dal to "skoro" do uvozovek Jinak souhlasím ... jenom mne štvou, že se nejsou schopni rozhoupat a 1,8 motor pro EU je v nedohlednu a přijde mi, že ta 1,6 na to bude slabá Navíc, pokud něco neudělají s cenovou politikou, tak to bude dražší než Fiat Tipo, Renault Mégane grandtour, Kia Ceed, Hnůjdaj i30 nebo Ford Focus combi. Jasně, jsem magor a fanoušek značky, ale s 2111 bylo rozhodování snažší
A řekni, že Sem pán všech moří! https://www.youtube.com/watch?v=JoUsp_IirA4 Áno sme tak trochu Páni všech moří, čo jazdíme Ladou!Makar píše:Veľké autá lákajú ľudí skôr pretože sa chcú ukázať, ide o zaľúbenosť do seba samého, sebeckosť a exhibicionizmus.
SUV niekto potrebuje liečiť komplexi, niekto sa cíti bezpečnejšie, niekto to naozaj fakt využije, na chatu a do hory.
Lada práveže od roku 2004 má najvyššie predaje a úspech Vesty "serie" veľa konkurentov.
Kombi podľa šuškandy príde ako prezentačné vozidlo už možno na nový rok, v Maďarsku sa objavilo myslím, už tento mesiac, ale do leta naisto na Slovensku
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)
Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, (Predaná)
Lada Vesta 1.6 16v ? kw/ ? k Sedan - Eskymka - Posledná biela kráľovná
Tak ono doviest trebars z Bieloruska 1.8 ku a hodit ju na tajnasa do Vesty - kto by na to prisiel? Ked ta zastacia policajti, ciac budu cumiet na to, co to mas za karu, a nie co mas za motor - nerozoznali by ich ani vedla seba.
Blok, elektronika, riadiacka, imobilizer a budiky.. a ides.
Blok, elektronika, riadiacka, imobilizer a budiky.. a ides.
Vesta SW Cross 1.6, r.v. 2019 (2022 - na večné časy a nikdy inak)
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
Priora Combi 1.6 16v, r.v.2009 (2018 - uvidíme, dokedy to so mnou vydrží, momentálne v odpočinku)
EX: 2111.3B 1.5 16V r.v.2003 (2009-2016, R.I.P.)
Оптимист учит английский, пессимист - китайский. Реалист купил автомат Калашникова.
No zaprvé si myslím, že možná bude ještě kromě toho něco dalšího, ale hlavně se obávám, že na STK by si toho měli všimnout a přehazovat každé dva roky před technickou motor nezní moc prakticky
ten XRAY co jezdí nebo jezdil okolo Hradce, je taky 1.8......takže asi všechno jde..........
Na běžný technický by si toho těžko všimli, typ motoru je snad pořád pod termostatem a tam se běžně dost těžko pořádně podíváš, jednodušší je pro ně napsat typ motoru nečitelný
21113 >>> 21113 >>> 21113
A co tak prestavat povodnu 1,6ku? Hmm..blbost, tam je aj blok konstrukcne odlisny, aj hlava...