Představení projektu, novinky, modifikace aneb coje LadaWiki

Moderátor: Moderátoři

Představení projektu, novinky, modifikace aneb coje LadaWiki

Příspěvekod Georgius » pon črc 10, 2017 11:02

ÚVOD
O Wikipedii jako "svobodné encyklopedii", kam může každý přispět asi taky každý slyšel. O něco méně je známo, že software, co ji pohání (a různé podobné) lze využít na tvorbu lokálních encyklopedií. A právě takovou je LadaWiki.
KDE
Na adrese http://forum.ladaklub.com/wiki/ najdete LadaWiki, která je určená registrovaným členům na fóru (bez registrace její obsah není vidět, není tudíž indexovaná na gůglu atp.). Při tvorbě a editaci článků se očekává, že budou postupně přidávat smysluplný obsah, není nutné mít dopředu připravený celý text.
JAK
Měl by se používat speciální "jazyk" - viz http://forum.ladaklub.com/wiki/wiki:syntax, ale s formátování se netrapte, to je to nejjednodušší k opravě ;-). Osobně vyznávám názor, že obsah je důležitější než forma a dílenské zpracování (proto taky jezdím Ladou, žejo :lol:).
PROČ
LadaWiki nechce být konkurencí fóra, ale jeho doplňkem - má proti fóru dvě základní výhody
  • důležitá informace se neztratí v mnoha desítkách stránek diskuzí a je jednoduše nalezitelná
  • wiki obsahuje odkazy (čím více, tím lépe) a tak jsou informace navzájem propojené.
(plus nějaké další vychytávky popsané na wiki:start)
Takže moje vize (kterou už pár členů sdílí) je, že objektivní informace (například kolik se na SK prodalo lad, jak se leze k čidlu detonací na desítce) by se měly dávat na Wiki a na fórum jednak info typu "dopsal jsem na wiki jak se leze k čidlu" a hlavně související diskuzi ("utáhnul jsem čidlo odhadem","to jsi udělal blbě, musí tam být 2 n/m", "kecáš, na ru fóru píšou že 4 N/m, jinak to neměří" a podobně). Pokud je téma kontroverzní (příkladem budiž utahovací moment popsaný výše), je ideální dát na wiki odkaz na příslušné vlákno na fóru a nechat čtenáře udělat si svůj názor.

Co s tímto vláknem
Prosím moderátory, aby ho "přilepili" nahoru do tohoto tématu. Pro dotazy, problémy, nefunkčnosti, nejasnosti a tak, prosím, zakládejte vlastní témata. Díky Georgius.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030, Tátova Priora r.v. 2009 od 2021)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 3997
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Zpět na LadaWiki

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron