V spojitosti s mojím príbehom o novej Lade Vesta by som chcel napísať moje zistenia o klíme
Ako už väčšina z Vás vie, pár dní po prevzatí novej Vesty som zistil, že mi po zapnutí nechladí klíma, iba svieti signalizácia chodu kímy ale pri zapnuti ani nezapne kompresor. Tak som s tým išiel do servisu, kde som Ladu kupoval a tam mi zistili, že nemám od výroby ani štítok naplnenia

, takže pravdepodobne je prázda a preto sa nezapína. Tak ma zavolali o par dni aby som tam prišiel, že mi to naplnia s plničkou. A zistili sme dalšiu vec

do novej Lady Vesta nejde starý typ chladiva R134a ale nový ekologický (podla normy EU) R1234yf, na ktorú potrebujú špeciálnu plničku, ktorá má aj iné koncovky a je dnes aj problém nájsť v blízkom okolí servis. Vraj všetky nové vozidlá vyrobené od minulého roku už musia mať tento nový typ chladiva. Starý R134a v autorizovanom servise Vám naplnia za 50€ a nový typ R1234yf bude stáť okolo 250€

.Takže momentálne jazdím na novej Veste a v tridsatstupnovej horucave sa potím

a cakam ked pride odpoved zo SLOVLADY ako sa to bude riešiť a či za tým náhodou nieje ešte niečo iné, teda dúfam že po naplnení pojde.