![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![:mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Moderátor: Moderátoři
Pozor,Kalina 2 má elektromotorčeky a iné svetlomety,takže také jednoduché to nebude.Skôr vyskúšaj v tvojom prípade z Dácii.Liftback píše:Neutrhol, naši lada odborníci hydrokorektor menia už tretí týždeňtri skúsili a tri vadné, tak sme to nechali otvorené a rozbrané, budúci týždeň bude ďalší pokus a asi keď nebude fachať dám to prerobiť na favoriťácky alebo z kaliny 2 ..
ZajímavéLiftback píše:Tak som sa dnes pozrel konečne na poistkovú časť, ...
Na i30 funguje automaticke rozsveceni svetel normalne lidsky. Myslim, ze svetla se rozsviti az po nastartovani (to muzu overit), kazdopadne pokud jsou svetla zapnuta automatikou, pak jde bez problemu zapinat i dalkova svetla, tak je je clovek zvykly. Nenapadlo by me, ze to z nejakeho duvodu muze byt blokovanostano112 píše:Aha,myslíš že ak by zblbol senzor a svietilo to aj za svetla?Potom by si mohol teoreticky cez deň svietiť dialkovými,ale zase na druhej strane by som si všimol že sa my rozsvietili budíky a kontrolka...no ale ako to vidím skoro denno denne,tak niektorým tá kontrolka dialkových nič nehovoríCory píše:Ta automatika tak fungovala uz v Priorach, da sa to prerobit, aby sli aj dialkove. Podla mna je to poistka, keby nahodou zblblo cidlo. Ja mam dorabanu automatiku tak, ze sa mi daju svetla aj prepinat, ale v noci radsej vzdy otocim knoflikom, pre dobry pocit.Ďalšou somarinou na tom je to,že sa tie svetlá rozsvietia v A už pri zapnutom zapalovaní...
.A ja nerád štartujem s rozsvietenými svetlami.Ja mám na 2112-ke spravené denné svietenie tak,že až keď altík začne vyrábať šťavu,tak sa rozsvieti.
Popravde povedané kvôli tomuto debilnému zapojeniu tú A polohu ani nepoužívam.Údajne to takto funguje aj u iných áut,ale nemám to osobne overené.
Neni cast pojistek a relatek v motorovem prostoru? Nektera auta to tak maji. Nebo u lady bych to hledal nekde ve stredovem paneluLuděk Musil píše:ZajímavéLiftback píše:Tak som sa dnes pozrel konečne na poistkovú časť, .... Na to, že nemáš přední mlhovky, máš pojistkovku obsazenou úplně stejně
- teď jsem vyfotil tu mou
. By mě zajímalo, kam/kde mi namontovali relé (při zapnutí cvaká) a pojistky
. L.
Ano, s tím souhlasím. Jak v zimě (když přitápí), tak v létě (když chladí) v moment, kdy sepne klima jde výkon dolů. Asi se to dá, dle momentální situace, překonat přidáním plynu, aleLiftback píše:... jediné malé negatívum som videl pri zapnutej klimatizácii, ktorá citeľne uberala výkon
Nechci to tvrdit uplne jiste, ale celkem pochybuji, ze by klima v autech byla udelana na inverzni rezim, tedy topeni. Topeni je klasicky od motoru. Proto by me zajimalo, proc by pri topeni mel poklesnout vykon. V zime (do urcitych teplot) je mozne klimu pouzit k vysouseni vzduchu, jinak je k nicemu.Luděk Musil píše:Ano, s tím souhlasím. Jak v zimě (když přitápí), tak v létě (když chladí) v moment, kdy sepne klima jde výkon dolů. Asi se to dá, dle momentální situace, překonat přidáním plynu, aleLiftback píše:... jediné malé negatívum som videl pri zapnutej klimatizácii, ktorá citeľne uberala výkon![]()
![]()
Koukaje na Tvůj display, máš při najetých 2000 km průměrnou 6,4. V těch kilometrech jsem to měl taky, dále v mém topicu. L.