2101 Oliva
Moderátor: Moderátoři
Re: 2101 Oliva
Tak sem se zase po čase odhodlal, že sem zase něco napíšu:)
Na Olivce byl proveden nový nástřik spodku a dutin a výměna spojkové lamely, ložiska a krátkých čepů řízení. Tímto bych chtěl poděkovat Vašátorovi za jeho kvalitní práci! Díky chlape!:)
Taky jsem se odhodlal k výměně třmenu, protože už byl vážně dost zanedbaný (viz foto), jelikož jsem měl jeden celej novej třmen, tak sem to řešil výměnou kus za kus.
Po nasazení hadice jsem zjistil, že to ze třmenu stříká jako z konve:D Chvilu jsem myslel, že je to spatnou propojovací trubkou, ale nebylo.
Naštěstí se v okolí vyskytl Lada Rider, který mě upozornil na chybějící měděnou podložku pod hadicí, kterou jsem tam (já vůl) zapomněl dát:D
Třmen co jsem vyndal z olivy, se snažím zrepasovat. Řeknu vám, že vyndat brzdové válečky bylo opravdu peklo...
Na Olivce byl proveden nový nástřik spodku a dutin a výměna spojkové lamely, ložiska a krátkých čepů řízení. Tímto bych chtěl poděkovat Vašátorovi za jeho kvalitní práci! Díky chlape!:)
Taky jsem se odhodlal k výměně třmenu, protože už byl vážně dost zanedbaný (viz foto), jelikož jsem měl jeden celej novej třmen, tak sem to řešil výměnou kus za kus.
Po nasazení hadice jsem zjistil, že to ze třmenu stříká jako z konve:D Chvilu jsem myslel, že je to spatnou propojovací trubkou, ale nebylo.
Naštěstí se v okolí vyskytl Lada Rider, který mě upozornil na chybějící měděnou podložku pod hadicí, kterou jsem tam (já vůl) zapomněl dát:D
Třmen co jsem vyndal z olivy, se snažím zrepasovat. Řeknu vám, že vyndat brzdové válečky bylo opravdu peklo...
Jak jsi ty válečky vyndaval? Já je vždycky rozřezal flexou a rozbil kladivem
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Jo, já taky, od tý doby jsem se preventivně ke druhýmu kolu radši eště nedostal
Jinak by mi taky zajímalo, co na třmenu může bejt zanedbanýho, vypadá zcela běžně a je to kus litiny nebo čeho
Jinak by mi taky zajímalo, co na třmenu může bejt zanedbanýho, vypadá zcela běžně a je to kus litiny nebo čeho
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Marťas: Válečky jsem sundával pomocí lisu, kterým se podařilo válečky "urvat" a pak už šli vymlátit kladivem. Jo no, rozřezání by byl plán B, kdyby to nešlo tím lisem a kladivem:D
Laďuša: Co bylo zanedbanýho na třmenu?:> Asi nic, ten byl v pohodě.. Šlo o to, ten díl prostě zachovat:) O korozi nemluvím to by mě neštvalo:D Akorát, že oba valečky byly zadřený a na jednom byly urvaný obě oka na tyčky destiček. A o tý prasklý hadici rači ani nebudu mluvit:D Zajímavý ale je, že to neteklo:D
Taky jsem se dlouho odhodlával, než jsem se na to vrhnul.
A s tím třmenem sem si tak vyhrál hlavně proto, že jsem chtěl vyzkoušet galvanickej zinek, jestli to na ten třmen vůbec chytne... Teď je jen otázkou co udělá zinek, hliník, brzdovka a okolní prostředí:D
By mě zajímalo čím namazat tyčky destiček, aby šly i po čase pěkně ven... Poraďte co používáte:)
Laďuša: Co bylo zanedbanýho na třmenu?:> Asi nic, ten byl v pohodě.. Šlo o to, ten díl prostě zachovat:) O korozi nemluvím to by mě neštvalo:D Akorát, že oba valečky byly zadřený a na jednom byly urvaný obě oka na tyčky destiček. A o tý prasklý hadici rači ani nebudu mluvit:D Zajímavý ale je, že to neteklo:D
Taky jsem se dlouho odhodlával, než jsem se na to vrhnul.
A s tím třmenem sem si tak vyhrál hlavně proto, že jsem chtěl vyzkoušet galvanickej zinek, jestli to na ten třmen vůbec chytne... Teď je jen otázkou co udělá zinek, hliník, brzdovka a okolní prostředí:D
By mě zajímalo čím namazat tyčky destiček, aby šly i po čase pěkně ven... Poraďte co používáte:)
Naposledy upravil(a) clipper dne pát lis 22, 2013 18:22, celkem upraveno 1 x.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Jo takže o válečky šlo, ne o třmeny Ach ty termity
Já jsem ty tyčky namazal prehistorickou červenou vazelínou z n.p. Slovnaft, která se válí ve stodole a používam jí téměř na všechno. Vždycky při přezouvání kol to proklepnu klíčem na kola, aby si to na pružince zapružilo a je to po letech zcela v pořádku. Tušim, že loni jsem ale ani nepřezouval, tak snad už mi to zase nesrostlo
Já jsem ty tyčky namazal prehistorickou červenou vazelínou z n.p. Slovnaft, která se válí ve stodole a používam jí téměř na všechno. Vždycky při přezouvání kol to proklepnu klíčem na kola, aby si to na pružince zapružilo a je to po letech zcela v pořádku. Tušim, že loni jsem ale ani nepřezouval, tak snad už mi to zase nesrostlo
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Sem se obával, že když na to dám nějakou normální vazelínu, že se to tam akorát připeče a bude to ještě horší:D Nebo je ta červená nějaká spešl? Jsem si myslel, že se celej brzdič může při brzdění dost zahřívat, nebo ne?
- Jakub Metelka
- Kontaktovat uživatele:
Na tyčinky ,ale i na další věci používám zásadně rezistin.
2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
-
Galvanický zonen je OK, tak to je i z výroby, jen nemá na slitině velkou životnost, většinou jednu max dvě zimy. Proto je dobré udělat ještě nějaký nástřik na něj. Vazelínu používám grafitovou. Teď už se mého aura zimní provoz netýká, Ale já jsem tyčky, destičky a válečky máznul vždy při výměně kol a mám ro test i po 35 letech stále origo. Teď to při GO už Adi vyměním, případně zrepasuji.
na brzdy měděnou pastu. Vazelína nevydrží teplotu.
BA3 2101- r.v. 1976
BA3 2101- r.v. 1977
Škoda 105L ---> 130L r.v.1985
BA3 2101- r.v. 1977
Škoda 105L ---> 130L r.v.1985
Jsem rád, že se naše práce líbila
Tyčky destiček bych namazal grafitkou, molikou, nebo měděnkou. Je celkem jedno jakou vazelínu použiješ, ovšem měla by odolávat vodě. Ty tyčky se zas tak nehřejou
Bože můj, co vám nejde na vyndávání předních brzdových prasátek ze třmenu? Nezapomněli jste čistě náhodou na to, že tam je ještě pojistný kolíček I když je pak prasátko zarostlé, lze nedestruktivně vymlátit. Clippre, doufám, že jsi na ty pojistné kolíčky nezapomněl a na nová prasátka jsi je osadil. Prasátko by pak mohlo vycestovat ven. a kolíčky taky namazat
Tyčky destiček bych namazal grafitkou, molikou, nebo měděnkou. Je celkem jedno jakou vazelínu použiješ, ovšem měla by odolávat vodě. Ty tyčky se zas tak nehřejou
Bože můj, co vám nejde na vyndávání předních brzdových prasátek ze třmenu? Nezapomněli jste čistě náhodou na to, že tam je ještě pojistný kolíček I když je pak prasátko zarostlé, lze nedestruktivně vymlátit. Clippre, doufám, že jsi na ty pojistné kolíčky nezapomněl a na nová prasátka jsi je osadil. Prasátko by pak mohlo vycestovat ven. a kolíčky taky namazat
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Nezapomněli. Bylo to prostě srostlý víceméně do jednoho kusu. I když už prase bylo řízlý na 2 poloviny a od pohledu by tam už samo nemělo vůbec držet, tak k vybouchání bylo potřeba užít sílu jako moje příjmení
Jinak si myslim, že na tyčky by vůbec žádná vazelína bejt nemusela, když se s tim jednou za čas hne.
Jinak si myslim, že na tyčky by vůbec žádná vazelína bejt nemusela, když se s tim jednou za čas hne.
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Ahoj kolegové,
mám k Vám dotaz... Včera, když jsem jel z páce jsem si všiml podivného zvuku, který zní jako když dáte matičku do plechové krabičky. Vychází někde od motoru, ale přesný zdroj tohoto rachotu nelze definovat. Přijde mi, že se ozývá jen při určitých otáčkách... Tak zhruba kolem 2 tisíc, pak přestane.
Mohlo být něco s řetězem nebo napínákem? Nebo je to jen nějaká banalita?
Díky
mám k Vám dotaz... Včera, když jsem jel z páce jsem si všiml podivného zvuku, který zní jako když dáte matičku do plechové krabičky. Vychází někde od motoru, ale přesný zdroj tohoto rachotu nelze definovat. Přijde mi, že se ozývá jen při určitých otáčkách... Tak zhruba kolem 2 tisíc, pak přestane.
Mohlo být něco s řetězem nebo napínákem? Nebo je to jen nějaká banalita?
Díky
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Zesílit rádyjo L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Řetěz by se ozýval spíš na volnoběhu, když není v tahu. Podobnou rotyku dělal motor ještě tátovi - nakonec to byla volná přední matka klikovky (kam se strká "klikatej startér) - přišlo se na to až ulítla úplně....
Žigulíci: VAZ 2101 r.1971, VAZ 2103 r.1974, VAZ 2170 r.2012
matka na klikovce? Nějak si nejsem jistý co přesně tím myslíš... Myslíš na vústění klikovky pro startovací kliku?