Výměna předních blatníků

Moderátor: Moderátoři

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

takže právě jsem se domluvil na výměnu koncem března...budu měnit čelo podčelo..oba přední blatníky ...levej práh...to už je druhá etapa a žigulík bude jako novej
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Tak se na to taky chystam. Hodlam se drzet nasledujiciho postupu:
- odstranit z novych blatniku prepravni barvu, nastrikat zakladovkou a z vnitrni strany striknout nejakym antikoroznim naterem do dutin
- sundat stare blatniky, pod nima obrousit az na kov co se da, nastrikat zakladovkou a po zaschnuti nejakou ochranou dutin
- zajet za klempirem, ktery mi nasadi nove blatniky
- zajet do lakovny

Ted jsem, ve fazi, kdy shanim, ktera zakladovka a ktera ochrana dutin bude dobra. Co si myslite o tomhle? http://www.bodycar.cz . Pripadne, znate nekdo znacky Glasurit a Max Meyer? Pak by me taky zajimalo, jestli se da jet s autem bez blatniku a prednich dveri (hlavne ty blatniky), jestli se kastle nejak nezkrouti..
Lada 1600 - bouračka | Lada 1500s - prodáno | Peugeot 406
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

tak jezdit se dá.. záleží co na to řeknou policajti.. :roll:
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Snad zadnyho nepotkam :). Je to jen kousek. Jednou jsem jel bez predni masky, svetel, narazniku a spz asi 80 km a taky jsem mel kliku :D
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

bez nárazníků a spz jezdim od té doby co to mam .. zatim bez problému.. přinejhorším si někoho sežen na táhnutí.. ale myslim že aj tak bys to ukecal.. :wink: hlacně tam ty plechy pekně pasni.. jo jinak ještě typ.. známej když mi vařil čelo a přední platáky, tak používal vodní váhu.. pro srovnání s rovinou střechy.. nebo prostě proto aby to nebylo nějak šejdrem.. :wink:
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Dik za radu. Bude to delat zkusenej klempir, tak snad vi jak na to. Ma zkusenosti prave i s zigulikama. Ale s tou vodovahou mu to schvalne reknu :wink: . Jinak jeste k tem barvam. Co si myslite o sprejich MoTip? To, ze je maj v kazdym hypermarketu, ve me nevzbuzuje zrovna duveru. Ale treba jsou dobry. Mate nekdo zkusenost?
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

ono obecně není moc cool opravovat auto sprayem.. je to spíš jen když není jiná varianta.. :wink:
Naposledy upravil(a) Little Red Riding Hood dne stř led 25, 2006 15:15, celkem upraveno 1 x.
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Asi mas pravdu, ted jsem na to koukal a sami pisou na svejch strankach ze je to na opravy. Tim se asi mysli kdyz to nekde odres. Strikat cely blatniky sprejem asi neni dobrej napad. :roll:
Pool

Příspěvek od Pool »

Brandy píše:Snad zadnyho nepotkam :). Je to jen kousek. Jednou jsem jel bez predni masky, svetel, narazniku a spz asi 80 km a taky jsem mel kliku :D
Taky jsem takhle jezdil asi 14 dní po Brně, SPZ hozenou na palubce. Ale spíš jsem měl kliku a nepotkal žádnou lítačku. Snad by to prošlo, kdybych jim řekl, že jedu jenom kousek do garáže.. :o
zigulman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigulman »

Brandy píše:Dik za radu. Bude to delat zkusenej klempir, tak snad vi jak na to. Ma zkusenosti prave i s zigulikama. Ale s tou vodovahou mu to schvalne reknu :wink: . Jinak jeste k tem barvam. Co si myslite o sprejich MoTip? To, ze je maj v kazdym hypermarketu, ve me nevzbuzuje zrovna duveru. Ale treba jsou dobry. Mate nekdo zkusenost?
Ja pouzivam motip na dutiny ve spreji a nemuzu si to vynachvalit.Na sve auti spotrebuju asi 4 pixle na dutiny kazde rok,nesetrim na tom :-)
Na tom povrchu se vytvori takova lepkava mazlava hmota pod kterou to vazne nerezne a pokud uz to tam je trosku chytle tak to jako kdyz rozpousti a vytvori na tom ten ochrane povlak.A hodne dobre to drzi.Proste mohu jen doporucit.Rozhodne je to lepsi jak jet do servisu nechat si to vystrikat a stejne na polovinu auta se..ou. :x
Lada neni jen auto,je to zivotni styl.
2103 model 77 Bila pani :-)
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
Brandy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brandy »

Jestli tomu dobre rozumim, tak to zustane porad lepkavy? Takze pouzit asi jenom do dutin, kde to neprijde do kontaktu s vnejsim prostredim, aby se na to nenalepilo kdeco? Jinak nechat si nekde vystrikat dutiny je asi fakt blbost. Co si neudelas sam to nemas. Leda stat nad nima a rikat kam vsude to maj jeste striknout 8)
zigulman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigulman »

Presne tak zustane to lepkavy takze na dutiny na nic jineho se to pouzit neda.Navic pokud ti ukapne a nevsimnes si toho hned tak po case je to cerne od veci co se na to nalepily a jde to hodne blbe odstranit.Drzi to opravdu hodne dobre :twisted: Ja tim strikam prahy,sloupky,cely podvozek (dutiny-hokejky atd) vnitrky dveri a vsechno kam se neda normalne dostat.Na jedno auto pokud ho mas opravdu rad 4 pixle staci.
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

4 pixle myslis 4 spreje asi 400ml ze? Je k tomu i nejakej slauch aby jsi se dostal dal? Protoze ja budu vystrikavat uz svareny a kompletni prahy...
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
zigulman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zigulman »

Ondra 07 píše:4 pixle myslis 4 spreje asi 400ml ze? Je k tomu i nejakej slauch aby jsi se dostal dal? Protoze ja budu vystrikavat uz svareny a kompletni prahy...
Jasne,asi pul metru dlouhej a je u kazde pixle :-)
U nas ta jedna pixla stoji 155Kc .Je to nekde jeste levnejsi?Na jare se mi to zase bude hodit :oops:
2105 model 83 Milašek
2105 model 85 otrok
Ondra 07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra 07 »

To Zigulman: levnejsi nevim,zatim jsem po tom nepatral. Mam dotaz ohledne tech tvojich zapajenych dveri, jak to drzi pres zimu? Nepozorujes na tom nic?
...anebo jinej případ, průsek v lese asi na metr širší ne, sráz jako střecha. Šero, mlha, skoro tma. Rozhodl jsem, sjedeš to šusem, sotva odpíchnu je zle hochu námraza jako mejdlo. Zkouším zaplužit, ani zdání...
Odpovědět

Zpět na „Karoserie a ostatní“