Svátek
Moderátor: Moderátoři
Svátek
Tož soudruzi doufám, že jste nezapoměli na dnešní velký svátek!
A pro lepší připomenutí trošku sváteční poezie:
Rudou barvou dneska září
sedmička v mém kalendáři.
Podívej se oknem: všude
v ulicích je všechno rudé.
Každé okno, každá střecha
jako by dnes hořela.
Tam, kde jindy tramvaj spěchá,
kapela jde zvesela.
Celá země -- i my děti
velký svátek máme dnes.
Rudý balonek můj letí,
přímo k obloze se vznes'.
jako orli vyletěli.
Padák mají otevřený,
všechny zbraně za řemeny.
Snašejí se z velké výšky,
jako bílé pampelišky.
sedmička v mém kalendáři.
Podívej se oknem: všude
v ulicích je všechno rudé.
Každé okno, každá střecha
jako by dnes hořela.
Tam, kde jindy tramvaj spěchá,
kapela jde zvesela.
Celá země -- i my děti
velký svátek máme dnes.
Rudý balonek můj letí,
přímo k obloze se vznes'.
jako orli vyletěli.
Padák mají otevřený,
všechny zbraně za řemeny.
Snašejí se z velké výšky,
jako bílé pampelišky.
Jestli na něco opravdu nevzpomínám, tak je to sovětský komunismus.
Jestli na něco opravdu nevzpomínám, tak je to sovětský komunismus.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svátek
Velká říjnová revoluce ... to sovětští soudruzi oklamali nepřítele a revoluci nedělali až v listopadu ale už v říjnu ... a zahájili ji výstřelem z křižníku Potěmkin a na jeho počest se dodnes v Rusku staví Potěmkinovy vesnice ... . L.
PS: jo ... a Volgograd přejmenovali na Leningrad
PS: jo ... a Volgograd přejmenovali na Leningrad
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Máš až neuvěřitelné znalosti sovětské historie.....!
Inu, ne nadarmo jsi byl jmenován LADAkrálem - takový člověk musí být ten nejlepší .
Inu, ne nadarmo jsi byl jmenován LADAkrálem - takový člověk musí být ten nejlepší .
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu, proč bych měl ideologicky řezat do dýně? http://cs.wikipedia.org/wiki/Halloween
Prápor věšet nebudu, stejně jako neřežu dýně, ale když sme si to mohli připomínat před 30-ti lety, jistě je na místě, připomenout si to i dnes.
A jinak Králi, s tím Leningradem jsi vedle:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Volgograd
http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Petersburg
Zřejmě by to chtělo Tankový prapor skouknout znovu, ale jestli se nepletu, do filmu spadá jen první část Tvého příspěvku po "potěmkinovy vesnice".
Prápor věšet nebudu, stejně jako neřežu dýně, ale když sme si to mohli připomínat před 30-ti lety, jistě je na místě, připomenout si to i dnes.
A jinak Králi, s tím Leningradem jsi vedle:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Volgograd
http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Petersburg
Zřejmě by to chtělo Tankový prapor skouknout znovu, ale jestli se nepletu, do filmu spadá jen první část Tvého příspěvku po "potěmkinovy vesnice".
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
T-P: správně.
Druhá odpověď byla pouze překomentována z odpovědi mého spolužáka na střední škole při maturitě z ruského jazyka.
Samozřejmě špatně. Já vím, že Petrohrad přejmenovali na Leningrad a dnes opět Petrohrad, totéž Volgograd na Stalingrad a dnes opět Volgograd.
Druhá odpověď byla pouze překomentována z odpovědi mého spolužáka na střední škole při maturitě z ruského jazyka.
Samozřejmě špatně. Já vím, že Petrohrad přejmenovali na Leningrad a dnes opět Petrohrad, totéž Volgograd na Stalingrad a dnes opět Volgograd.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Kdyby nebyl leningrad, neni ani VAZ, takze bychom meli ty prapory prece jen vyvesit. Nebo se zavesit. Nebo oboji ve spravnem poradiLuděk Musil píše:T-P: správně.
VAZ 2104 1.3 1989
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
"a zahájili ji výstřelem z křižníku Potěmkin a na"
Ludku Potěmkinovy vesnice sa sice stavaju stale, ale revoluciu zahajila Aurora a nie Potěmkin
AURORA:
"Bojovala aj v prvej svetovej vojne. 7. novembra 1917 kotvila na Neve a na Leninov rozkaz vystrelila salvu slepých nábojov ako signál pre delostrelecký pluk, ktorý začal útok na Zimný palác. Tým sa začala októbrová revolúcia v Rusku."
Ludku Potěmkinovy vesnice sa sice stavaju stale, ale revoluciu zahajila Aurora a nie Potěmkin
AURORA:
"Bojovala aj v prvej svetovej vojne. 7. novembra 1917 kotvila na Neve a na Leninov rozkaz vystrelila salvu slepých nábojov ako signál pre delostrelecký pluk, ktorý začal útok na Zimný palác. Tým sa začala októbrová revolúcia v Rusku."
Roman
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to popletl, ta scénka, kterou Luďa citoval je z filmu Černí baroni, slyším jí z úst Bronislava Poloczka, ale jistý si jím 100% nejsem.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Baroni to byli.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Jak tak koukám, tak svým příspěvkem (na jejímž konci je vševysvětlující smajlík) jsem Vás všechny pěkně pomátl .
První část příspěvku samozřejmě Černí baroni a Bronislav Poloczek, jenž to vysvětloval Václavu Postráneckému (mimochodem jeho odpověď: chce se mi zvracet).
Druhá část příspěvku taky nezklamala .
----------------------------------------------------------------------------------
Mno ... a teď zase trochu vážně.
Přesto, že cokoliv ruského je znevažováno, mnoho (špatných) věcí vykonaných např. za kultu osobnosti, případně "spojeného obočí" je na druhou stranu vyváženo obětavostí a obětováním se za 2. sv. války.
A i dnes je Rusko světová velmoc. Takže i přes jejich zásluhy bych byl s tím věšením praporů, lampionovým průvodem atp. zdrženlivý. Den nezávislosti v USA či Halloween taky neoslavujeme.
L.
První část příspěvku samozřejmě Černí baroni a Bronislav Poloczek, jenž to vysvětloval Václavu Postráneckému (mimochodem jeho odpověď: chce se mi zvracet).
Druhá část příspěvku taky nezklamala .
----------------------------------------------------------------------------------
Mno ... a teď zase trochu vážně.
Přesto, že cokoliv ruského je znevažováno, mnoho (špatných) věcí vykonaných např. za kultu osobnosti, případně "spojeného obočí" je na druhou stranu vyváženo obětavostí a obětováním se za 2. sv. války.
A i dnes je Rusko světová velmoc. Takže i přes jejich zásluhy bych byl s tím věšením praporů, lampionovým průvodem atp. zdrženlivý. Den nezávislosti v USA či Halloween taky neoslavujeme.
L.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Já žasnu...
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
No ale bohužiaľ vďaka kujtúre založenej na preberaní všetkého západného za chvíľu budeme mať ozaj miesto pamiatky zosnulých niejaký halovén. Takisto ako na mňa kuká na vianoce z televízora americký mikuláš. Inak VOSR bola určite veľmi významnou udalosťou. A nemám rád, keď je niečo také znevažované nieakými somármi v televízii.
Volgograd nebyl,původní jméno bylo Caricyn.
Jinak proč řešit události z pravěku-také se "těšíte" až budou slováci s estoncema sanovat/platit euro,rozhodnutí pár bankéřů či pijáky ouza,jakožto stát s 2-3x větší životní úrovní?
Jinak proč řešit události z pravěku-také se "těšíte" až budou slováci s estoncema sanovat/platit euro,rozhodnutí pár bankéřů či pijáky ouza,jakožto stát s 2-3x větší životní úrovní?
Když už jsme u těch amerických svátků - nesnáším díkůvzdání, halloween, den nezávislosti, valentýna a santaclause.
Stejně tak neberu VŘSR, den žen, den matek, svátek práce a jiné kraviny.
Uznávám svátky - mám na mysli jmenné svátky, které ovšem uctím pouze vzpomínkou, případně maličkostí. Rozhodně NE drahými dárky.
Taktéž to máme na Vánoce - nekupujeme si drahé a hodnotné dárky za tisíce. Naopak - snažíme se Vánocemi připomenout soudržnost, obyčejnost a základní lidské vlastnosti (mezi něž patří mimo jiné i střídmost, někdy chudoba). Takže opět drobnosti, které potěší a udělají radost. Například před lety jsem k Vánocům dostal od bráchy podložku pod myš za 29 korun. A jak mi udělala radost.....
Stejně tak neberu VŘSR, den žen, den matek, svátek práce a jiné kraviny.
Uznávám svátky - mám na mysli jmenné svátky, které ovšem uctím pouze vzpomínkou, případně maličkostí. Rozhodně NE drahými dárky.
Taktéž to máme na Vánoce - nekupujeme si drahé a hodnotné dárky za tisíce. Naopak - snažíme se Vánocemi připomenout soudržnost, obyčejnost a základní lidské vlastnosti (mezi něž patří mimo jiné i střídmost, někdy chudoba). Takže opět drobnosti, které potěší a udělají radost. Například před lety jsem k Vánocům dostal od bráchy podložku pod myš za 29 korun. A jak mi udělala radost.....