Moja Lada 2101

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Vincent Filcak
Příspěvky: 1
Registrován: úte říj 06, 2009 19:16
Bydliště: Kosice

Moja Lada 2101

Příspěvek od Vincent Filcak »

Môj otec kupil Ladu 2101 v 77 roku z druhej ruky. Toto auto bolo jednoducho skvelé. 3 v jednom : úžasný robustný nezničiteľný pracovný nástroj, pohodlná priestranná limuzína a nakoniec polo džíp do terénu a polo športové auto v zátačkách. technické muchy, ktoré auto malo boli zanedbateľné oproti tomu , čo vam poskytovalo. Spomínam na nepríjemnú autonehodu z detstva, keď sme boli na dovolenke v Maďarsku. Na otvorenej rovnej ceste bez protiidúcich áut ( možno naše štastie ), nás obehovali dve maďarské slečny na Fiate, keďže intenzívne debatovali, vodička si nevšimla pri zaradzovaní sa pred naše auto, že svojim pravým zadným nárazníkom sa doslovne zahákla o náš ľavý predný. Naše auto začala ťahať za sebou na pravú krajnicu do priekopy. Ťahať volant do ľava už nemalo zmylel aj keď sa o to pokúšal okrem vodiča - môjho otca aj spolujazdec vedľa- môj ujo. Po pár sekundách sa nárazníky odkliesnili, Fiat odhodilo naľavo a my sme sa šmýkali po pravom boku napravo v priekope. Naše ďalšie šťastie bolo, že hodinu predtým bola intenzívna búrka a v priekope pri ceste kde rástla veľká trva bolo dosť vody. Auto sa preto klzalo po tráve a vode , ako čln, asi 15 metrov. Podotýkam, že v aute bolo šesť ľudí, štyria dospelý a dve deti ( ja s bratom ), čo uznáte na 70 te roky to nebola žiadna zvláštnosť vidieť toľko ľudí v jednom aute. Výsledok autonehody ? Naša biela Lada mala len zelený pravý bok od trávy , bez jediného škrabanca alebo priehybu na dverách a puklica na pravom prednom kolese bola preliačená dovnútra. Po krátkom utretí dvier handrou a vyrovnaní puklice na mieste , kusom dreva sme síce trochu prestrašení, ale živý a zdraví pokračovali na našej ceste ďalej bez viditeľnej škody na aute. Až neskor doma nám povedal známy automechanik, že naše šťastie bolo to, že sme sa viezli v Lade, aute, ktoré malo úžasne silnú karosériu a poctivé silné ruské plechy . Ak by sme boli v Škodovke, mohli sme dopadnúť úplne inak. A samozrejme, že pri ceste nerástol žiaden strom, alebo nestál poctivý betónový stĺpik zo starých čias. To by nám nepomohla ani Lada. Dnes odpočíva otcova Lada u mńa v garáži prikrytá plachtou a môj Opel Kadett na ktorom jazdím na ňu závistlivo pozerá , keďže stojí vonku. Ale ešte si to nezaslúžil, aby zaujal jej miesto. Bolo mi ju ľúto predať, za všetky tie služby, ktore urobila a trochu aj z nostalgie a spomienok z detstva. Chcel by som ju prihlásiť na historické značky, ale zatiaľ som sa k tomu nedostal. Ešte dnes obdivujem to, že keď si sadnem do Lady , tak to auto vonia. V mojom Opli cítit stále taký čudný tuch ( napriek voňavým stromčekom), a to nie som žiaden humusák, skôr opak. Keď si sadnete do takého auta ako LADA 2101 a výjdete na cestu, idete hrdo na poctivom aute z chrómu a ocele a cítite ako na vás trošku závistlivo a nostalgicky pozerajú ostatný vodiči na záplave plastikových brakov dnešných ciest.
rosta
Příspěvky: 1417
Registrován: ned led 07, 2007 12:53
Bydliště: Moravany u Holic

Příspěvek od rosta »

bůůůůůůůůůůůůů škyt-brečim-nostalgie :P :cry: já bych taky neprodal
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Uživatelský avatar
Jimmi
Příspěvky: 1528
Registrován: pon čer 12, 2006 15:41
Bydliště: Praha, Teplice

Re: Moja Lada 2101

Příspěvek od Jimmi »

Vincent Filcak píše: Dnes odpočíva otcova Lada u mńa v garáži prikrytá plachtou a môj Opel Kadett na ktorom jazdím na ňu závistlivo pozerá , keďže stojí vonku.

Tomu rozumím, takhle nějak to mám také 8)
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Marek
Příspěvky: 5270
Registrován: úte čer 01, 2004 21:31
Bydliště: Třebíč, CZ

Re: Moja Lada 2101

Příspěvek od Marek »

Vincent Filcak píše:Môj otec kupil Ladu 2101 v 77 roku z druhej ruky. Toto auto bolo jednoducho skvelé. 3 v jednom : úžasný robustný nezničiteľný pracovný nástroj, pohodlná priestranná limuzína a nakoniec polo džíp do terénu a polo športové auto v zátačkách. technické muchy, ktoré auto malo boli zanedbateľné oproti tomu , čo vam poskytovalo. Spomínam na nepríjemnú autonehodu z detstva, keď sme boli na dovolenke v Maďarsku. Na otvorenej rovnej ceste bez protiidúcich áut ( možno naše štastie ), nás obehovali dve maďarské slečny na Fiate, keďže intenzívne debatovali, vodička si nevšimla pri zaradzovaní sa pred naše auto, že svojim pravým zadným nárazníkom sa doslovne zahákla o náš ľavý predný. Naše auto začala ťahať za sebou na pravú krajnicu do priekopy. Ťahať volant do ľava už nemalo zmylel aj keď sa o to pokúšal okrem vodiča - môjho otca aj spolujazdec vedľa- môj ujo. Po pár sekundách sa nárazníky odkliesnili, Fiat odhodilo naľavo a my sme sa šmýkali po pravom boku napravo v priekope. Naše ďalšie šťastie bolo, že hodinu predtým bola intenzívna búrka a v priekope pri ceste kde rástla veľká trva bolo dosť vody. Auto sa preto klzalo po tráve a vode , ako čln, asi 15 metrov. Podotýkam, že v aute bolo šesť ľudí, štyria dospelý a dve deti ( ja s bratom ), čo uznáte na 70 te roky to nebola žiadna zvláštnosť vidieť toľko ľudí v jednom aute. Výsledok autonehody ? Naša biela Lada mala len zelený pravý bok od trávy , bez jediného škrabanca alebo priehybu na dverách a puklica na pravom prednom kolese bola preliačená dovnútra. Po krátkom utretí dvier handrou a vyrovnaní puklice na mieste , kusom dreva sme síce trochu prestrašení, ale živý a zdraví pokračovali na našej ceste ďalej bez viditeľnej škody na aute. Až neskor doma nám povedal známy automechanik, že naše šťastie bolo to, že sme sa viezli v Lade, aute, ktoré malo úžasne silnú karosériu a poctivé silné ruské plechy . Ak by sme boli v Škodovke, mohli sme dopadnúť úplne inak. A samozrejme, že pri ceste nerástol žiaden strom, alebo nestál poctivý betónový stĺpik zo starých čias. To by nám nepomohla ani Lada. Dnes odpočíva otcova Lada u mńa v garáži prikrytá plachtou a môj Opel Kadett na ktorom jazdím na ňu závistlivo pozerá , keďže stojí vonku. Ale ešte si to nezaslúžil, aby zaujal jej miesto. Bolo mi ju ľúto predať, za všetky tie služby, ktore urobila a trochu aj z nostalgie a spomienok z detstva. Chcel by som ju prihlásiť na historické značky, ale zatiaľ som sa k tomu nedostal. Ešte dnes obdivujem to, že keď si sadnem do Lady , tak to auto vonia. V mojom Opli cítit stále taký čudný tuch ( napriek voňavým stromčekom), a to nie som žiaden humusák, skôr opak. Keď si sadnete do takého auta ako LADA 2101 a výjdete na cestu, idete hrdo na poctivom aute z chrómu a ocele a cítite ako na vás trošku závistlivo a nostalgicky pozerajú ostatný vodiči na záplave plastikových brakov dnešných ciest.

Krásně napsáno. Nostalgické vzpomínky na roky s Ladou mě pronásledují čím dál intenzívněji. Nejspíš to dopadne tak, že po nějakém čase si Ladu opět koupím - krásnou, v TOP stavu, jako skvost na ukazování. Nejradši bych chtěl model 2106 nebo podobný. Původně jsem měl 21061 a pak 2103, takže určitě jednu z těchto řad.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Uživatelský avatar
mayo456
Příspěvky: 2665
Registrován: úte říj 25, 2005 20:28
Bydliště: Košice

Příspěvek od mayo456 »

som rad ze po case viem o niekom kto ma take iste auto ako ja. S tym clankom uplne suhlasim a tych co sa otacaju by som rozdelil do dvoch kategorii.V prvej su ti ktori nostalgicky spominaju na svoju Ladu a potom ti co ma maju za blazna a cuduju sa ako môzem v takom aute dnes jazdit ale ako spominal kolega je to obrovske caro ist v dnesnej dobe v takomto aute.
Vincent Filcak: Inak da sa niekde v KE vidiet ta vasa Lada??
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
peet2101
Příspěvky: 1096
Registrován: čtv lis 20, 2008 20:47
Bydliště: Záříčí CZ

Příspěvek od peet2101 »

Vincent Filcak,
Ano krásné to vzpomínky a krásně napsané.

mayo456,
Já mám na lidi asi štěstí, ještě sem se nesetkal s tím že by mi někdo řekl že je lada krám nebo tak něco, spíš slyším že mám sedačky lepší než oktávka, hudbu lepší než galant nebo prostoru víc jak X6 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou
__________________________________
Uživatelský avatar
Kopr
Příspěvky: 2953
Registrován: úte bře 28, 2006 21:16
Bydliště: Družec,Frýdek-Místek

Příspěvek od Kopr »

Marek, Myslím Máro že tebe to nemine :wink:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“