Motor -- Po ohřátí vynechává aneb Jak jsem poznal Nivu
Moderátor: Moderátoři
Motor -- Po ohřátí vynechává aneb Jak jsem poznal Nivu
Nějak mi to zase přiumřelo,za studena to jede pěkně a za tepla mi to začne vynechávat,houpou otáčky na volnoběh,jde to jen někdy,cuká,prostě hrůza,myslel jsem,že by to mohla dělat indukční cívka co?myslel jsem taky kondenzátor,ale ten asi nivka nemá,bo jsem ho nenašel
Naposledy upravil(a) EL dne úte říj 13, 2009 08:50, celkem upraveno 2 x.
Lada Niva 1,6 720462952
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po ohřátí vynechává motor
... může to být skutečně cokoliv, ale v tomto případě bych asi začal kontrolou svíček, vzdálenost mezi elektrodami, vynechávání zažehu (barva) ap.EL píše:... a za tepla mi to začne vynechávat,houpou otáčky na volnoběh,jde to jen někdy,cuká...
PS : tranzistorové zapalování také nemá kondenzátor ( mám jedno vynikající u malucha)
Velmi dobrý indikátor činnosti zapalování je dlouhovlnný radiopřijimač (starší „tranzistoráky“),který na DV naladíš mezi stanice dáš hlasitost naplno , otevřeš kapotu a přijimač přiblížíš cca 0.3 – 1m od motoru (ne do těsné blízkosti !). Každý zážeh se projeví intenzivním „lupnutím“.Podle pravidelnosti „lupání“ se dá usoudit, jestli jde o závadu zapalování, nebo něčeho jiného. Ve spojení se stroboskopem, který synchronizuješ s jednotlivými válci (přendáváním snimače stroboskopu na přívody svíček jednotlivých válců) se dá chyba lokalizovat i na jednotlivý válec.
svíčky jsem dal nový i s káblema,když jsem nivku přivezl domů,najel jsem asi 1000 km no spíš sázím na tu cívku,už jí mám koupenou,aspon budu mít jistotu,nevím,jak dlouho je tam ta stará,přendat cívku-práce na pět minut,jenže je pořád moc zima a musím ještě spravovat auto s kterým jezdím normálně-peugeot z roku 92-stejně starej jako nivuše-kdybych aspon měl teplou dílnu....
Lada Niva 1,6 720462952
naštěstí toho v tej elektrice moc nemáme :c)
co se může posrat, když je to teplý?
- kundík
- cívka (projevovalo se mi to tak, že studený uplně OK, teplý dávala slabou jiskru)
- kabely hozený přes hlavu a při vyšší teplotě se začnou kostřit
ale taky např. špatně vedený palivový potrubí přes hlavu - když je mu horko, začnou se v něm dělat bublinky a je to špatný - tím trpěla např. Š1203, tak koukni kudyma ti to vede :c)
Net.
co se může posrat, když je to teplý?
- kundík
- cívka (projevovalo se mi to tak, že studený uplně OK, teplý dávala slabou jiskru)
- kabely hozený přes hlavu a při vyšší teplotě se začnou kostřit
ale taky např. špatně vedený palivový potrubí přes hlavu - když je mu horko, začnou se v něm dělat bublinky a je to špatný - tím trpěla např. Š1203, tak koukni kudyma ti to vede :c)
Net.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
svíčky mám nový,káble taky-nebo nový-asi 1000 km,za studena to jede pěkně,blbne to až za tepla-zkusím tu cívku,snad zítra,ještě je pořád strašní zima a moc práce v práci.Jo a s tím palcem-no dával jsem jinej-teda vlastně ten starej,akorát jsem dával novej odpor-z novýho palce,kterej můj kolega nějak odborně montval,až se mu rouloup... :lol:a ten benzín?vadí to i když je to karbec?
Lada Niva 1,6 720462952
jestli máš LPG, fakt zkus ty svíčky vyhodit a dát nové... i 1kkm je na ně někdy moc :c)
až pojedeš a začne to zlobit, tak vylez, přepoj cívku a zkus nastartovat - uvidíš hned, jestli je to tím nebo ne a nemusíš jí tam montovat v zimě - pak se ohřeješ u motoru :c)
ad benzínová hadička nad krytem ventilů - zkus jí dát dál od hlavy, uvidíš :c) nebo omotat alobalem :c)
Net.
[ Komentář přidal: Marcel: st leden 14, 2009 21:14 ]
Příště prosím použij tlačítko upravit. M
až pojedeš a začne to zlobit, tak vylez, přepoj cívku a zkus nastartovat - uvidíš hned, jestli je to tím nebo ne a nemusíš jí tam montovat v zimě - pak se ohřeješ u motoru :c)
ad benzínová hadička nad krytem ventilů - zkus jí dát dál od hlavy, uvidíš :c) nebo omotat alobalem :c)
Net.
[ Komentář přidal: Marcel: st leden 14, 2009 21:14 ]
Příště prosím použij tlačítko upravit. M
Naposledy upravil(a) Netopýr dne stř led 14, 2009 21:11, celkem upraveno 1 x.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Relativně teplou dílnu bych měl, tak když budeš něco potřebovat udělat, tak se ozvi.EL píše:kdybych aspon měl teplou dílnu...
Niva je vyšší, tam bys asi nezajel, ale s tím pežotem jo, záleží teda který auto chceš spravovat.
[ Komentář přidal: Majo: čt leden 15, 2009 12:37 ]
Este som nevidel garaz do ktorej by seriova niva nevosla... M.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch