Velká vůle mezi lopatkami mě také napadla, ovšem že by byla zase až tak velká? Navíc bych typl, že pumpu ještě nikdo nesundával.
Špatné seřízení bych vyloučil, motor jsem po koupi seřizoval sám, rok potom ho seřizoval Marek a nyní se na něm vystřídali 3 karburátory (samozřejmě všechny mnou seřízené a troufám si říci, že správně).
Přicpaný olejový kanál bych vyloučil, protože motor je z olejové části čistý jako dětská prdelka. Vačkové těleso je nádherně lesklé a čisté a ani jinde jsem si nějakých nečistot nevšiml.
Mno a původní krytování kolem vrtule samozřejmě je

Mě teď leda napadá, že čistící Calgonovo - STP proces mohl motor alespoň trošku vyčistit, ovšem zase přicpal chladič. Takže dnes vyměním chladič a zítra provedu testovací jízdu. Snad to bude alespoň trochu lepší.
Jen je mi divný, že v hlavním kanálu hlavy usazeniny nebyly a rovněž ani u vstupu do vodní pumpy (od hadice). Snad Bulharsko odjedeme bez vaření, zvýšená teplota budiž. Vodní pumpu se mi již rozdělávat nechce - právě jsem skončil s výměnou HBV (starý začal vlhnout do interieru).