Mičiho 2105 - možno smazat

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Miči

Příspěvek od Miči »

to Cory: díky moc - prostě asi odpojený světlomety nebudou to pravý -> tedy pokud na 05 nebliká žárovka v blinkru svítí trvale kontrolka v palubce, Cory ještě jednou dík.

Asi nebude to pravý mít rozebraný celý auto :? jenže on je to takovej šrot,že to snad jinak nejde...

Problém slepých kontrolek: SKLÍČKO KONTROLKY MÁ ASI 3,4mm v tom autě co dávám dohromady už samotný sklíčko nešlo ani prosvítit halogenovou svítilnou, takže jsem všechny kontrolky odvrtal na tloušťku 0,65mm což je asi nejslabší únosná míra -> kontrolky opět svítí i s původníma žárovkama,ovšem pořád ještě by to mohlo svítit lépe.

Dneska se podařil první start -> motor se točí,ale je to tak hrozný,že budu asi řešit přebrus -> z auta je venku veškerá izolace, nepozoruji na volnoběhu zvýšení hluku (řemen) ovšem jak na silnici to nevím,páč to není jízdy schopný.

Kastle už doslova nemá rožky -> máte někdo tip na stoprocentní opravu bez výměny blatníků?

Tip na plnič pod barvu? Pls přesný název.
Saša

Příspěvek od Saša »

Miči píše:kontrolky opět svítí i s původníma žárovkama,ovšem pořád ještě by to mohlo svítit lépe.
Dej tam místo žárovek vysoce svítivé LED + odpor a svítit budou až moc .(pouze jim upiluj špičku pro lepší rozptil světla) .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Miči

Příspěvek od Miči »

to SAŠA: dík moc za tip, asi to tak udělám. Jak jsem ti psal s tím diodovým otáčkoměrem, tak můj zařval v tom autě, takže jsem si nechal poslat stavebnici z netu, začnu to stavět a kdyby byl problém můžu ti to nafotit a poslat?
Miči

Příspěvek od Miči »

Tak opravy na "nové" 2105 pokračují docela úspěšně. Mám za sebou úspěšnou stavbu diodového otáčkoměru dle stavebnice z www.flazar.cz ovšem musím říct, že tišťák byl nepoužitelnej. Už při 170°C se pálí...nicméně po odleptání vlastního otáčkoměr funguje perfektně a přesto, že moje znalosti slaboproudu jsou pod bodem mrazu nebyl problém a za 8h hodin bylo hotovo vč.leptání a vrtání.Dělení po 450ot.patrná signalizace 250ot. montáž se připravuje.

Prozatím je vyvařená kastle,komplet vyměněný interiér opět do hnědé koženky (musím podotknout, že trpím vážným nedostatkem madel pro tento typ interiéru), nové brzdy,koplet zgenerálkovaná převodovka - všechny 4kvalty jdou stejně a lehce, motor po přebrusu v záběhu (řemen 1,3 ozon s ekonomizérem). Auto v laku sice to není ideálně vybroušený, ale vážně mě to nebaví....Rádio z roku 1988 + mp3 na vstupu kazety(adaptér). Upravený tachometr 0-160 od 40 odchylka +6km/h po celé délce stupnice-stabilní. Koplet vyměněny ložiska podvozku a agregátu. Přepracovaná elektrika do origo stavu,neboť původní majitel měl poněkud zvláštní způsob oprav - co nešlo vyrobil znovu, takže třeba přerušovač blinkrů a cyklovač stěračů jsem v autě našel hned dvakrát... Jinak jsem šestým majitelem takže si nejspíš dovedete představit jak to může vypadat, když se na tom autě každý majitel řádně vyřádil. Asi nejvíc mě překvapilo, když jsem zjistil původní barvu dveří a kapot - červená...

Speciálně pro Kewina: fotky budou až bude auto hotový, protože nemám čím fotit :cry:

A teď dotazy:
- objasnil by mi někdo co v ladě bylo v kufru mezi lampama? resp. ze zadní strany zadního čela v místě zadní spz? Jsou tu držáky,ale nevím co tam patří.

- neexistuje nějaký regulátor brzdného účinku, kterým by bylo možné za jízdy dělit sílu brzd mezi jednotlivými nápravami? Měl bych představu, že bych místo originálně vestavěného omezovače brzdného účinku vestavěl mechanický z místa řidiče regulovatelný...a tím byl schopen dosáhnout větší přetáčivosti vozu zejména při přenesení plného brzdného účinku pouze na přední nápravu, nebo plné přenesení brzdného účinku na zadní nápravu a tím dosáhnout schopnosti přetáčení vozu při intenzivním brždění?

- máte někdo zkušenosti s namontováním druhé ruční brzdy a rozdělení brzdného účinku parkovací brzdy na jednotlivá zadní kola? Mám představu imitace samosvorného difu zejména při odjezdu z mokré louky, kde se žigo jednoduše nechytá...jde mi o možnost přibrždění kola,které se protáčí s nulovým záběrem a tím moct dosáhnout "přenesení" většiny síly na kolo, které je na tvrdším podkladu.

- jaké máte zkušenosti s leštěnými svody a sáním?

- čím lze efektivné a rychle vyleštit alespoň částečně nárazníky 2105?
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Miči píše:motor po přebrusu v záběhu (řemen 1,3 ozon s ekonomizérem)
Ty, takovej vyznavač dračby.. to jsi moh místo brusu sehnat větší kubatúru :P

Miči píše: objasnil by mi někdo co v ladě bylo v kufru mezi lampama? resp. ze zadní strany zadního čela v místě zadní spz? Jsou tu držáky,ale nevím co tam patří.
Tak tam se věší v originále Ladabrašna :wink:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Miči

Příspěvek od Miči »

to Laďuša: větší kubatura byla v plánu, měl jsem zálusk na motor z Lancie, jenomže nakonec jsem přišel o připravený auto a musel jsem začít znovu. Jinak silně pochybuji o tom, že lada s origo agregátem, byť motorem 1,7i dokáže zvládnout 1,3 upravenou felicii takže pokud se mi nepodaří koupit agregát z jiného auta tak do rozsáhlejších úprav origo agregátů nepůjdu. Zkoušel jsem 4,44dif a zjistil jsem že max 120km/h je zoufalství tak jsem použil 4,1 na 4q (neboť z nevysvětlitelných důvodů v tom autě byl 3,9), auto docela ožilo, ložiska udělala svý no a to bude muset stačit. Už tak mi leze na nervy spotřeba 14L/100km při plným využívání motoru. A jsem docela zvědavý jak se bude projevovat tato 1,3jka po záběhu.Mám, ale pocit, že lada bude už jen a pouze hračka.
Tommel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommel »

Miči píše:Jinak silně pochybuji o tom, že lada s origo agregátem, byť motorem 1,7i dokáže zvládnout 1,3 upravenou felicii
Jo tak to by musela bejt sakra brutalně upravena 1,3 :lol:, jo když by jsi napsal upravenou 1,6....hm tak to možná 8)
Chatka 12 forever :mrgreen: . Buková drift challenge team. Aerodynamika je pro ty, co neumí ladit motor.

Nové vozy Lada, UAZ, GAZ, Kamaz z Ruska
Kewint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kewint »

díky že jsi si vzpoměl s fotkami :)

jojo Laďuša má pravdu je tam ladabrašna :)
nárazníky zkus vyleštit silchromem :) ovšem nevím jestli chrom u nich byl na A1 stav nebo byl už od výroby takový zašedlý :roll:
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Pisty

Příspěvek od Pisty »

Kewint píše:nárazníky zkus vyleštit silchromem :)
narazniky su hlinik!!!
Oltcit club 11R, 1984, červena, 05/08 rip , Žiguli 2101, 1200, 1976 zelena, LPG. 04/07 rip ,Lada 2105,1300, 1984 zlta, LPG 08/08 sell ,Daewoo Nubira1, 1998, 1600 DOHC. Zelena LPG
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Kewint píše:ovšem nevím jestli chrom u nich byl na A1 stav nebo byl už od výroby takový zašedlý
Nulapětka má nárazníky hliníkový bo co to je, na tom chrom neni
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Kewint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kewint »

ajo...mě už se to plete :)
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Cory

Příspěvek od Cory »

ja som 05kovy naraznik prebrusil 400kou pod vodou.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Maysner

Příspěvek od Maysner »

felicia 1.3 ani upravena nema na jizdni vlastnosti upravenyho zigula. nesrovnavej serii vs tuning. s upravenym podvozkem pujde felicie treba do zatacky stejne rychle jak serie zigul. jakmile upravis podvozek na zigulu felicie se nechyta. pletes si pojmy z dojmy. nikdy si s 1.7 nejel a tak nevis co to umi
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P

Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Pisty píše:
Kewint píše:nárazníky zkus vyleštit silchromem :)
narazniky su hlinik!!!
I na hliníku udělá silichrom zázraky...

[ Komentář přidal: Hurikán: st červenec 23, 2008 10:45 ]
Na hliník a nerez je lepší použít Neoxyd. Výsledek je lepší. Silichrom je ale taky použitelný.
Miči

Příspěvek od Miči »

Mám vyzkoušenou jak 1,6 karbec, tak 1,7i ale neměl jsem zrovna pocit,že by to na objem 1,7jelo...nicméněasi to bude o tom co kdo s čím umí.Já vyrostl na feliciích, nevadí mi s ní vletět do zatáčky po smyku apod. mno s žigem mi to moc dobře nedělá, tedy nezbývá než to vyzkoušet v praxi. Sám mám vyzkoušený, že 1,3řemen na 1,3spi 94´ nestačí, má někdo možnost odzkoušet sérii 1,3mpi vs. 1,7i? Samotnýho by mě to docela zajímalo.

Má někdo možnost vyfotit origo ladabrašnu?
Zamčeno

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“