TAK! Dnes jsem si zařádil! Po nekonečných dnech na Citybusu jsem do té služby šel už lehce znuděně a lhostejně, ale když se na rohu konečné Želivského objevil "klacík" B732, málem jsem vyskočil metr vysoko radostí, tušil jsem, že dnešní šichta bude něco jako prázdninový výlet- a také byla!!
Konečně po půl roce jsem si zase mohl pohrát s převodovkou, slyšet chrochtání Liazky a užívat si pohledu na přístrojovou desku.
Hlavně zase ty typicky klackové scény, kdy odbočuji před Strašnickou na křižovatce doprava, levou rukou točím volant a zdravím kolegu, pravou podřazuji a ještě asi něco jiného jsem u toho dělal, 3 věci najednou jsou málo. (práci s pedály při meziplynu nepočítám). Kdyby mne v tu chvíli někdo fotil, musel bych za tím volantem vypadat, jako šoféři starých náklaďáků před 20 lety- udřený výraz ve tváři, zápasení s volantem, řazení, zdravení...
Ale to se mi na tom líbí, je to takové profesionálnější, než tam přihučet s automatem, kde jde řízení jedním prstem, to není ono...
Celé odpoledne jsem vyhrával Country, zajímavé, že i ten tranzistorák má v té Karose lepší příjem a když to srovnám se včrejškem, kdy jsem málem padl s bolestí hlavy a měl o kolo méně než dnes, tak když jsem přijížděl do garáže, uvědomil jsem si, jak dnes vůbec nejsem unavený a sjel bych si to klidně ještě jednou!!!
Kdepak, tohle byla bezvadná služba a doufám, že už brzy bude hotový ten "můj" klacek a já přejdu na diagram, kde nejsou Citybusy...
Co mne docela udivilo, jakým způsobem jezdí autoškoly... Nejen, že se neobtěžuje nechat mě vyjet ze zastávky, ale potom ještě jede 45 a zřejmě je mu jedno (instruktorovi) že kdyby mne pustil vyjet, tak budeme spokojení oba. Třetí věc- nestihl jsem kvůli nim zelenou, protože jeli prostředkem- snaha něco udělat, nulová. Korunu tomu nasadilo, že po naskočení zelené koukám v zrcadle, že autoškola mi jede do boku autobusu.
Nakonec to jaksi strhli do svého pruhu a jeli doleva, já doprava... Neuvěřitelné, ten učitel snad musel být větší začátečník, než ten žák...
Naopak jiná autoškola se zase zachovala profesionálně a nechali mě objet překážku v protisměru, to mi hodně pomohlo... Je to těžké, bohužel kvalita instruktorů je velice rozdílná.
To se jezdilo... A zítra zase Citybus...
Nemůžu si pomoct, ale postupem času mi ta Praha zejména při ježdění autobusem, když na stejná místa jezdím za den vícekrát, připomíná Los Angeles ve filmu Rychle a zběsile. Hlavně na Kavčích horách u televize, je tam vidět do dáli na Barrandovské sídliště, estakádu, na druhé straně je park a "mrakodrapy" no a při posledním kole za tmy, koukám v zrcátku, že kousek dál na rohu září červeně velké "china bistro".. Ještě název T&K Food a bylo by to stoprocentní.
Na Želivského jsem zase při pauze objevil jakási druhá Stínadla "Light", takže jsem si také užil...
Konečně zase budu poznávat Prahu, to se mi líbí...
Prošel jsem se i kolem nové budovy České spořitelny, tam byla cítit "kancelářina" i na ten chodník. Kdepak, ani omylem. Když člověk vidí ty škrobené lidi...