Depozit a vozidlo uložené déle jak 18 měsíců:
Jistě všichni víte, že se do konce roku musí nahlásit místo a účel využití, jinak bude vozidlo z registru vyškrknuto. Já to (ne)úspěšně absolvoval dnes. Stačí vzít velký TP, na registru vyplnit krátký formulář a dojít k okénku. Tam to přepíší do počítače, zaplatíte 50kč a máte na dobu neurčitou vystaráno (dokud se opět nezmění vyhláška).
Tak a teď proč byl můj zápis neúspěšný. Motocykl mám v depozitu od roku 2006, kdy to bylo ještě na dobu neurčitou. Mezi tím proběhly různé změny softwaru registru vozidel, načež jsem měl v registru pouze několik málo informací o motocyklu. Chlapík je začal dopisovat, načež po vyplnění data registrace velkého TP na něj vyskočila duplicita čísla velkého TP. Po zjišťování co, jak a proč zjistil, že technický průkaz pod tímto číslem byl z registru zrušen v roce 1999, kupodivu to byla rovněž Jawa 559. Mno a jelikož se frčí už na x-tém softwaru registru, musí poslat žádost do Prahy, kde projdou starý registry a udělají změnu. Prý je to jen formalita protože mám originál TP, bude to trvat týden až 14dní a nejsem první ani poslední.
Neodkládejte tedy tento úkon na poslední chvíli