Na Kalině rezly krycí plechy pod motorem a pod nádrží - nepozinkované a stříknuté jen nějakou lesklou černou barvou, co se nakonec začala loupat.
Obrousil jsem to jak to šlo, ale ne úplně dokonale (flexou, a pak kartáčem na vrtačce). Potom jsem to natřel základovkou Penetrátor, je to hustý a prej prožere rez. Přišlo mi to nejdřív jako zahuštěná červená základovka, ale chová se to jinak, mj. dlouho schne (až týden, ale další vrstva může jít už druhý den). Dělal jsem pak i pokus co do odolnosti proti žáru - třísku se zaschlou barvou jsem nezapálil ani za nic, ani se neškvařila, mám dojem, že by to sneslo i výfuk (???!!!).
Na to jsem asi zbytečně stříkal nějakej MOTIP sprej na prahy ... rozhodně teď už vím, že moc toho nepokryje - sprej je tak akorát s bídou na dva prahy. Jinak se ale jevil kvalitně.
Poslední vrstva, to se picnete. Zkoumal jsem zkoumal, a ideální mi přišla kladívková barva od Alkytonu. No, měli ny výběr i barvičky ... tak když už měli zlatou ... coby recese dobrý ne?

Dost jsem to flinkal, vzal jsem to štětkou, stejkalo to, protože jsem dělal jednu silnější vrstvu.
Po asi 2 dnech jsem už z toho byl nervní, na to, že barva má odolat šroubováku, toho moc nevydržela. Leč po týdnu ztvrdla velmi pěkně. Při montáži jsem každý šroubek i podložky vymáchal ve vazelíně na ložiska, mělo by to pomoct v izolaci příp. škrábanců - což evidentně ve fabrice dělat měli, ale nedělali.
Jinak šteft jsem jeden odvrtal, vrtáků u toho padlo 6 za vlast, brousit je nemám na čem a neumím to. Rozhodně jsem si oblíbil své nové závitníky a taky Kamnářský tmel od Soudalu

Výfuk se opět střihnul, tentokrát na druhé straně. Našel jsem ale na zahradě mírně rezlej 0.8 ocelovej plech (na to, že 20 let leží na dešti je to asi skoro nerez

Fotky budou na Picasa, ale až se k tomu dostanu ...