Potřebuju poradit.

Moderátor: Moderátoři

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod Ondra1,7mpi » stř říj 09, 2019 10:52

Mě se za jízdy přetrhaly a prdla pojistka myslím 3. od dveří... nejspíše se zkratovalo... Auto zdechlo za jízdy...
Opel kadet 1,9D kombi po smrti, fiat punto 1.2 též kaput, BMW e46 318D, škoda Octavia 1,9D, Niva 1,9D. Bylo několik Nivuší 1,6, 1,7spi, MPI... Benzín ale raději leju do pily...
Uživatelský avatar
Ondra1,7mpi
 
Příspěvky: 843
Registrován: stř říj 07, 2015 20:04
Bydliště: Javořice - vysočina

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod fantomas009a » stř říj 09, 2019 12:00

Jojo, kontrolka normálně svítí a po nastartování zhasne.
fantomas009a
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon říj 07, 2019 21:02
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod hush » stř říj 09, 2019 12:15

Ondra1,7mpi píše:Mě se za jízdy přetrhaly a prdla pojistka myslím 3. od dveří... nejspíše se zkratovalo... Auto zdechlo za jízdy...

Pokud se utrhnou, je problém s volnoběhem za jízdy při vyřazení. Pokud nic nezkratuješ tak se pojistka nespálí, třetí od dveří je pojistka právě k tomu čidlu, lambdě a aktivnímu uhlí.
http://translate.google.com/translate?h ... &sandbox=1
Lada Niva 1.7 SPI LPG 1998 Praktik
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
Uživatelský avatar
hush
 
Příspěvky: 300
Registrován: pon led 01, 2007 20:51
Bydliště: Vyškov

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod nespor.jenda » stř říj 09, 2019 18:34

Jinak u mne se ta vadná čidla (čidlo fázování vačky a čidlo rychlosti) projevovala déle trvajícím startováním motoru, volnoběhem kolísajícím jen mírně (určitě mi nevyletěl k 2000 či 3000 otáčkám) a zvýšenou spotřebou (přes 12 l/100 km místo obvyklých cca 10,5 l).
A pokud se týká teploty a sahary, tak ve chvíli, kdy sepnou sahary, poskočí u mého vazu teploměr (odhadem jak kdyby o 5 °C nahoru).
Prodal jsem Forda a koupil si VAZ, auto co vyrábí Sovětský svaz.
Uživatelský avatar
nespor.jenda
 
Příspěvky: 95
Registrován: sob srp 18, 2018 15:12
Bydliště: Třebívlice

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod Mara » čtv říj 10, 2019 05:21

Tak vysoke otacky mi blbly na Spi, kdyz jsem se snazil dat doporadku cidlo rychlosti na pridavne prevodovce. Problem byl uz v predelanych dratkach co vedou tunelem kolem hlavni prevodovky. Ale cidlo klapky mi taky jednou odeslo (nejaka druhovyroba) a tez zahaprovaly otacky.
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
Uživatelský avatar
Mara
 
Příspěvky: 737
Registrován: čtv pro 10, 2015 14:18
Bydliště: F M

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod fantomas009a » pát říj 11, 2019 21:10

Chlapi mně ta diagnostika nefunguje. Píše mi to, že není připojený ECU. Co s tím?
fantomas009a
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon říj 07, 2019 21:02
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod nespor.jenda » sob říj 12, 2019 08:24

Předpokládám, že je to Bluetooth modul, viz dřívější diskuse.
Dál předpokládám, že s telefonem spárovaný je.
Já jsem měl u svého telefonu problém s tím, že když jsem měl zapnutou GPS a/nebo WiFi, tak se mi ten modulek nechtěl chytit. Dokonce jsem kvůli tomu objednal druhej, abych pak zjistil, že když vypnu GPS a WiFi, tak fungují oba.
Takže bych zkusil vypnout GPS a WiFi.
Pokud používáte Torque, tak se ptá po spuštění na to, zda chci zapnout GPS, dávám Ne.
edit - ještě dvě věci:
1) Zapalování předpokládám zapnuté máte.
2) Existují dvě verze modulů (kombinace HW + FW), jedna s Nivou funguje, druhá myslím, že ne (ale nejsem si jist).
Naposledy upravil nespor.jenda dne sob říj 12, 2019 08:59, celkově upraveno 1
Prodal jsem Forda a koupil si VAZ, auto co vyrábí Sovětský svaz.
Uživatelský avatar
nespor.jenda
 
Příspěvky: 95
Registrován: sob srp 18, 2018 15:12
Bydliště: Třebívlice

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod Georgius » sob říj 12, 2019 08:38

no, já jsem nejdřív koupil taky nejlevnější od číňana, který se spojil s kamarádovým Hnůjdajem ale s desítkou se spojit nechtěl a nechtěl, pak jsem vzal dražší v ČR a "zázračně" to začalo fungovat. Takže problém může být i v OBD modulu. Půjčil bych ti nebo píchnul na Vestu ;-) ale Jindříchův Hradec je pro mne moc z kurzu, jedině kdybys někdy jel přes Prahu.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 2005-2017,GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 2171
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod fantomas009a » sob říj 12, 2019 10:22

Já to objednal přes ALZU, nevím, jestli je to ten dražší modul, nebo ten levější. A apku jsem stáhl Torque Pro pře google play. Odpoledne ještě zkusím vypnout wifi a gps a uvidí se. Jo s telefonem se spároval, ale nechce mluvit se řídící jednotkou.
fantomas009a
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon říj 07, 2019 21:02
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod Dusan » sob říj 12, 2019 12:21

Spiolahliva je vraj verzia 1.5,
2.x su len cinske vylepsebia a tie nefunguju
Dusan
 
Příspěvky: 2562
Registrován: stř čer 02, 2004 17:29
Bydliště: Kosice-okolie

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod fantomas009a » sob říj 12, 2019 20:17

Tak mně to prostě nefunguje. modul se prostě nespojí s řídící jednotkou. :x
fantomas009a
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon říj 07, 2019 21:02
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod hush » ned říj 13, 2019 11:16

Já na takové to sranda čtení OBD II používám tady toto
https://www.ebay.com/itm/Universal-MS30 ... Swis5dLZmF
Lada Niva 1.7 SPI LPG 1998 Praktik
Lada 4x4 1.7 MPI 2017 Clasicc
Uživatelský avatar
hush
 
Příspěvky: 300
Registrován: pon led 01, 2007 20:51
Bydliště: Vyškov

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod nespor.jenda » ned říj 13, 2019 12:02

Ad fantomas009a:
Pokud byste neměl nějaké jiné řešení, mohl bych Vám jeden ten OBDII modul, který s Nivou funguje, půjčit (teď ho má kamarád, ale nepotřebuje ho). Poslal bych Vám ho poštou, protože do JH jedzím tak jednou do roka a jinak to mám pekelně daleko.
Prodal jsem Forda a koupil si VAZ, auto co vyrábí Sovětský svaz.
Uživatelský avatar
nespor.jenda
 
Příspěvky: 95
Registrován: sob srp 18, 2018 15:12
Bydliště: Třebívlice

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod fantomas009a » ned říj 13, 2019 20:48

Ještě jsem se tu dnes dočetl a prohození dvou drátů u zásuvky diagnostiky, když mám vyřazený imobilizér. Tak zkusím ještě tuhle možnost a uvidím.
fantomas009a
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon říj 07, 2019 21:02
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Potřebuju poradit.

Příspěvekod Teepee » pon říj 14, 2019 08:06

Jendovi dík za přesný popis problému s Wifi a GPS, potrvzuji stejnou zkušenost.
fantomas009a píše:Ještě jsem se tu dnes dočetl a prohození dvou drátů u zásuvky diagnostiky, když mám vyřazený imobilizér. Tak zkusím ještě tuhle možnost a uvidím.
To jsem tedy zvědavý. V nejhorším to do 14 dnů Alze vrátíš. :idea:
Bílý LADA a okřídlená spol.
Uživatelský avatar
Teepee
 
Příspěvky: 3495
Registrován: čtv bře 10, 2005 13:20
Bydliště: Praha západ

PředchozíDalší

Zpět na Elektrická soustava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron