Nefunkcni tachometr

Moderátor: Moderátoři

Nefunkcni tachometr

Příspěvekod utia » úte srp 04, 2009 12:02

Mam samaru 1.3, v prosinci jsem chtel vymenit bowden tachometru (klepala se mi rucicka a vycisteni nepomohlo). V CS Auto Lada meli jen na samaru 1.5, pry je trochu delsi ale OK. Vymenil jsem ho, zapojil a chvili to slo uplne v pohode, pak najednou rucicka spadla a ani se nehla. Ted jsem sel znovu nakupovat, sehnal jsem origo na 1.3 a opet zapojil. A znovu ten samy scenar - cca 15 min rucicka fungovala bez klepani, pak spadla. Ozyvaji se takove zvuky jakoby "tukani" v tachometru ktere se meni s rychlosti jizdy, tedy zda se ze se lanko otaci ale budik to nebere. Vse jsem pritahnul co to slo, muzu s tim jeste neco delat nebo bude lepsi shanet novy budik? (to bych musel vzit cely komplet, ze?) :?
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Uživatelský avatar
utia
 
Příspěvky: 405
Registrován: úte pro 13, 2005 14:57
Bydliště: Praha

Příspěvekod utia » čtv srp 13, 2009 21:57

Aha, dnes jsem to rozdelal a neuveritelne - tyden novy bowden ma prekroucene (utrzene) lanko. Tak to je mi pekna kvalita ND, prece odpor tachometru pro takove lanko musi byt minimalni... nechapu :evil:
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Uživatelský avatar
utia
 
Příspěvky: 405
Registrován: úte pro 13, 2005 14:57
Bydliště: Praha

Příspěvekod Majo » pát srp 14, 2009 12:03

skus vyndat tacho, pichnut do toho nieco/tenky sroubovak/ a pretacat. Ak to ide ztuha nemusi to lanko prezit...
mimochodom ja mam skusenost ze ked kupim nieco taketo nove/ci lanko na nahon tachometra alebo na rucnu brzdu/ musim ho vytiahnut z bovdenu, poriadne premazat grafitkou a az potom zalozit na auto. vo vyrobe to neskutocne flakaju...
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
Uživatelský avatar
Majo
 
Příspěvky: 6460
Registrován: úte čer 01, 2004 19:32
Bydliště: Zvolen

Příspěvekod utia » pon srp 17, 2009 23:59

Majo píše:skus vyndat tacho, pichnut do toho nieco/tenky sroubovak/ a pretacat. Ak to ide ztuha nemusi to lanko prezit...
mimochodom ja mam skusenost ze ked kupim nieco taketo nove/ci lanko na nahon tachometra alebo na rucnu brzdu/ musim ho vytiahnut z bovdenu, poriadne premazat grafitkou a az potom zalozit na auto. vo vyrobe to neskutocne flakaju...


Zda se ze mas pravdu, dalsi lanko v haji :shock: Vytahnul jsem budik, zastrcil do nej utrzeny kousek lanka a tocil mezi prsty, slo to tak stredne ztuha - netusim nakolik by protaceni melo jit lehce... Takze?? :? Lze jej opravit, promazat? Kdyztak zitra poslu fotky ...
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Uživatelský avatar
utia
 
Příspěvky: 405
Registrován: úte pro 13, 2005 14:57
Bydliště: Praha

Příspěvekod Hydron » úte srp 18, 2009 08:46

Je dost možné, že je v tacho zatuhlý převodní mechanismus počítače km, proto ta ukroucená lanka, tacho opatrně rozebrat a zkusit promazat-rozchodit.
Hydron
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát čer 22, 2007 20:44

Příspěvekod utia » čtv srp 20, 2009 23:05

Takze budik jsem vyndal, promazal co se dalo ale nejake vyrazne zlehceni otaceni necitim. Nicmene - dnes jsem sel do autodilu v Krci, meli tam posledni bowden tusim ze na 05-ku, prodavac mi sice tvrdil ze do Samary nebude pasovat nicmene jak jsem si jej prohledl byl jsem si jisty ze koncovky jsou stejne, jen lano trochu delsi. Doma jsem lano vytahl, bylo uplne suche asi to ve vyrobe nikdo nemaze, tak jsem ho pomazal olejem s vazelinou, zbytek nalil do hadice, nasadil, zapojil a svete div se - tachometr slape jak hodinky :D
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Uživatelský avatar
utia
 
Příspěvky: 405
Registrován: úte pro 13, 2005 14:57
Bydliště: Praha


Zpět na Hnací soustava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků