Ta bílá 2005 mpi brodila 2 roky, většinou 50 max 70, RJ byla dole a nikdy jsem v hloubce nezůstal takže pod vodou nebyla, ale potom se nastřádali problémy, vyměnil jsem vše co se dalo, od čidel přes mechanické věci atd... Nic platný, motor pryč...
Mohla to být blbost, schnilý drátky nebo cokoli... Ale těch problémů bylo několik a neměl jsem na to nervy... Odcházely hydroštely, hřála se, nepravidelný chod, nouzový režim atd... Byla.mnohokrat na diagnostice a přirovnal bych to k věštění z křišťálové koule... Házelo to chyby, někdy ne, někdy moře... Nic co by za to stálo... Takže se opakuji: nové bych chvíli věřil, po 2-3 expedicích už ne... Drátky jsou tenký a hodnoty které chce RJ znát dost přesný a nekompromisní. YouTube je dobrá věc ale vlastní zkušenost je lepší... Raději bych šel cestou kombinace úprav mechanických a jak píšeš ty připravit se na možné i v oblasti elektroniky, čím více si toho nastuduješ tím lépe. Vyskytneli se jedna závada, asi je lehčí ji odhalit, ale potom kombinace drobných závad, nebo drobných nepřesností v napětích může totálně zmást každého. A je spousta věcí které tě mohou na cestách překvapit, např když ti nepůjde lambda povolit... A udělej si odpojovač baterky z kabiny... drobnost která se může hodit... Taky odešel startér altik atd... Vše v čem může zůstat vlhkost a je v tom proud je prostě poruchové, a ne nadarmo se říká že se voda dostane všude, doplnil bych to ještě o bahno... To je taky všude... Ložiska čepy klouby brzdy vše má kratší životnost, pokud bych jel nivou tisíce km, dobře bych si rozmýšlel kam zajedu, a navijákovat se přes nějakou říčku jen proto že most nebo mělčí brod je o 10km dál nemá cenu... Pokud tě tedy neláká místo přírody si užívat měření signálů multimetrem... Neber to jako strašení, hrozně se tu fandí podobným bláznům a je dobře že se ještě najdou nový, žel třeba Majo nebo Jarda nějak mlčí... určitě by mohli přihodit další užitečné info... Prijde možná ale nová generace

s nivou euro6 prostě nikdo tady na fóru žádné bohaté zkušenosti nemá, raději hazardujeme se staršími kousky, v Rusku třeba jo, tak je potřeba se přihlásit také na jejich fóra...
Diesel not died... Peugeot + lada = the best off offroad -Lada Niva 1.9TD