Presne som očakával, že mi to nezabudneš pripomenúť

Tak úplnú istotu človek, pravdaže, nikdy nemá. Ale napr. so sudovými olejmi je to tuto u nás podobné. Čo som pozeral nejaké stránky a YT videá, tak je pravda, že v bývalom ZSSR sa objavili i maloobchodné balenia pančovaného oleja, lenže šlo buď o zahraničné oleje, alebo z domácich Rosneft (čo ma dosť prekvapilo - na tom už musel pracovať nejaký zúfalec a bolo to i vidno na "kvalite" prevedenia, lebo pančovať jedny z najlacnejších olejov na ich trhu postráda logiku).
Oleje od Gazpromneft majú na etikete pod stierateľnou vrstvou "unikátny" ochranný kód, ktorým online skontroluješ či ide o pôvodný výrobok, alebo falzifikát (skontrolovať možno len raz). Inak tie oleje sa sem dovážajú údajne priamo z výrobného závodu v Omsku. I tieto dva fakty ma v tomto smere celkom ukľudňujú

Navyše tie oleje nejdú len k nám, ale prakticky do celej Európy. Určite by som mal väčšie obavy v prípade, že by šlo o nejaký drahší olej západnej značky dovezený z RF. Ale ako som písal na začiatku - ani tu u nás nemá človek v tomto smere úplnú záruku, hlavne ak si nechá meniť olej v servise, resp. odoberá olej stáčaný zo suda. Tak a teď babo raď...