Bylo mi z více stran naznačeno, ať založím vlastní téma o svých autích, tak tak činím a úvodem představím svou žiguláckou historii
Soužití se značkou Žiguli začlo v mých 9 letech zakoupením rodiči 2101 v lednu 1972, byl to klasický "šedivák" se všemi prvky prvních dovezených kousků, včetně plechovky s barvou

Výr.číslo 174516 a motor 175115 (ten žije dodnes

) Žádná řádná ošetření neproběhla, k tomu pár havárií, tedy zásahy v těch dobách autogenem karoserii do dalšího života neprospívaly

V Září 1986 proběhla GO motoru po zadření, od té doby 1300cm. V roce 1989 se táta rozhodl mi jej dát na "dojetí". Předtím sme jej ale ještě tak nějak opravili a přestříkali doma na modrou (snímek 1 - z Dia), tedy na pohled docela krasavec, ale koroze byla. Před brzkým zánikem jej zachránil můj tehdejší kolega - vynikající "karosář-autogeník". Před větší opravou a zásahem do věží např. pravá zmizela úplně

No, vše šikovně uděláno skoro k nerozeznání od originálu a autí (pro tátu s údivem) žilo vesele dál do roku 1996 a podotýkám bez poruch a nutnosti oprav agregátů. No, kastle přeci jen nic moc a objevil se tu z "NDR" Žigulík jak z fabriky, bohužel trochu oťukaný

Došlo k přestavbě za 30,-Kč kolky, to bylo v Srpnu 1996 a tím vlastně vznikla má dnešní 21013

(snímek 2 + 3). Není to čistokrevná 2101, ani 21013, ale to mne nějak netrápí - je to můj skoro celoživotní sourozenec, a tak ho beru

V běžném (ale ne denním ježděním do práce) sloužila do Února 2007, to jsem tak nějak začal mít pocit ji v tom stavu uchovat..... Stalo se tak, dnes má i atest vetrána - HV.
Tak došlo ke koupi další 2101 z roku 1971 (snímek 4 + 5), jak se ukázalo, velmi blízké k první v původním provedení - stejná šedivá, č.kastle 177988, tedy o nějaké 3tis. "mladší", jinak velké TP jsou od sebe jen 78 čísel

Tento šedivák byl mimo zadní mlhovky v opravdu původním stavu. Tomu také odpovídal ne moc uspokojivý celkový stav

No ale sloužil poctivě do IV.2008 a to už v denním dojíždění do práce. Stál na ulici a pro tyto účely byl "očesán" o slušné nárazníky, zp.zrcátko a nějaké prkotiny.
V onom Dubnu byl odstaven v Žatci, vydržel tam do konce roku, načež muselo dojít k rychlé EKO-likvidaci

Do onoho roští dojel po vlastní ose, bez výfuku (a výkonu), palubky a všeho možného....opravdu skelet, ale jel hrdině sám
Nahradila jej zánovní modrostříbrná 2112, (snímky 6 + 7). Koupil jsem ji dost oťukanou, ale jinak naprostá spokojenost, jen výměna brzdových zadních válečků a hlavního brz.válce, jinak samozřejmě olej atd je spotřeba, to nepočítám. nyní slouží na Karlovarsku, spolu s 2111 a 2121. Jen ke konci se "naštvala" že bude nahrazena 2170, tak přestala poslouchat postupně dvě el. okna.
Byla zanechána jako komis v Mostě při převzetí Priory a prodána až tento rok v květnu.
K současnému "provozáku" 2170 Priora (snímky 8 + 9) - Koho to zajímalo, tak to asi sledoval v tématu "Nová Priora", přesunutí mých příspěvků odtud by to tam dost narušilo..... Tedy podrobnosti jsou tam a tak jen stručná rekapitulace: Chtěl jsem sedana a v modré barvě

V první polovině r.2012 nebyla v nabídce, tak jsem čekal do nového barevného vzorníku v červnu a objednal nakonec č.192 (Dark Cherry) v Mostě, ale jak jsem zde již někde zmínil, byl o mne boj mezi Sadskou a Mostem, já z toho vytěžil zdarma rádio vč. všeho a denní svícení vč.montáže

.Měla být dodána v Září, nakonec z toho byl konec Října a k převzetí až 2.11.2012. No, jezdit jsem měl čím, tak mne to zas tolik netrápilo. Oproti různému očekáváni přišel facelift a to mne potěšilo
Tak takové nějaké představení té mojí Žigulácké historie a současnosti
Po dohodě s adminem je to vše v jedném tématu - tedy stará řada, ale nechci zakládat těch témat víc. Sem budou i některé mé příspěvky přesunuty.