Hurikán píše:Funguje to úplně stejně, jako dva rychlé pruhy na autě.
Přesně tak, rychlé pruhy na skoda 105L = 45letý břichatý cyklista rosolovité konzistence v cyGlistickém profesionálním oblečení, néé to je moc dlouhý, prostě v buzna oblečku.
Jako chápu, že profíci mají kvalitní hadry.
Ale před dvaceti lety, když jsem chtěl začít s cyklistikou nějak organizovaně, jsem za 20km cestu na brigádu do cyklistického servisu HFSport potkal JEDNOHO cyklistu (POZOR to jsme se běžně jako cyklisti zdravili) a myšlenky 15letého kluka na to, jak by bylo super mít za holku nějakou cyklistku byla naprostou utopií. A dneska? Se všichni vrhli na kola, každej má buzna obleček a dělá jakej je dobrej a drsnej bajker. Proto se tomu říká buzna obleček, protože to nosí každej buzerant, kterej leze na silnici jen proto, aby buzeroval ostatní řidiče. (opravdu jde o nadávku, nikoli o označení 4% menšiny)
A kde byli tihle lidé před dvaceti lety, když jsem brázdil silnice sám? Škoda, že se toho Franta Horák - majitel berounského HFSportu, nedožil a ze všech starostí, jak začátkem devadesátých let udržet cyklokrám, ho v 45 letech zradilo zdraví. Dnes by z něj byl milionář.
I za něj, nelze zapomenout, že cyklistika je zkažená tím, že se stala masovou zábavou lidí, kteří před skutečnou relaxací dají přednost okupování úzkých silnic v okolí Prahy a adrenalinu z ruské rulety mezi auty.
Na cyklistiku jsem nezanevřel, mám MTB a když mi vyjde čas, jedu si po lesních cestách a když vidím pěšího turistu, míjím ho krokem a pozdravím. Protože nejedu pro adrenalin, ale pro relaxaci. Adrenalin je dobrá věc, ale nemá ohrožovat ostatní. Proto nemám bajkery v buznaoblečcích rád. A cyklisti v dresech? Nechť té první skupině poděkují, že nejdou odlišit.
Je to stejné jako s motorkou. Nejsem motorkář, jedu abych si vychutnal stroj, jeho tikot. A ne abych hledal hranice možností, dojel na sraz tam se zlil a druhej den byl ještě větší frajer. Jsem prostě motocyklista. Termín motorkář je ekvivalent pro bajker. Obé jsou skupiny podivných vlastností (napadá mě hlavně egoismus a bezohlednost)
Bílý LADA a okřídlená spol.