Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

2DIN autorádio od výrobce, MMS s Windows CE, alternativní MMS s Androidem

Moderátor: Moderátoři

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod furko » sob srp 29, 2020 17:11

reštartuje sa ale začne tam kde skončil čiže rovno načíta navi.aj s kartov aj bez ale nedokončí
furko
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob led 04, 2020 13:58

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod furko » sob srp 29, 2020 17:14

Dusan píše:A ked vlozis sd kartu s softverom, a podrzis stlacene tlacidlo zapnutia dlhooooo stane sa co?

reštartuje sa ale začne hneď načítavať navi.aj s sd kartov aj bez len nedokončí načítavanie
furko
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob led 04, 2020 13:58

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod Jajo » sob srp 29, 2020 18:00

Najlepšie by bolo keby sa ju podarilo načítať a potom korektne vypnúť. A potom preinštalovať len samotný program a až potom tam doťahať potrebné mapy.... Alebo potom už len dostať sa do Win CE a tam ju skúsiť vypnúť... Preklad by nemal mať vplyv na toto sekanie, lebo tam sú len hlasy zmenené(a to nemá vplyv, keďže fungujú) a prepísané texty čo to má zobrazovať(čiže tam je tiež jedno čo tam píše...) Problém by som videl skôr v mapách. Lebo jednému to tiež začalo takto sekať, keď tam mal veľa originálných máp(7 GB). A tiež mu to seklo, keď dal pokyn "navigovať". Takže určite nejaký problém v mapách, kde sa "zasekne" a nevie kade ďalej.... Ja mám túto slovenskú na dvoch Vestách(2017 a 2019, a na 2019 som robil aj skúšobné pokusy, kým sme to dali do funkčného stavu... :D ) a ide perfektne. Zatiaľ som s ňou v zahraničí nebol, takže mám tam iba SR, PL a CZ a ide perfektne. Dal som si tam tieto mapy aj z odkazu čo bol tu uvedený a s tými mi to začalo pri navigovaní sekať.... Tak som dal tieto mapy odtiaľto a všetko šľape perfektne. Veľa ľudí si to dalo a ide im to bez problémov... Ja vždy každému hovorím, až si tam zbytočne neťahá veľa máp. Lebo len zaberajú miesto, spomaľujú celý program a väčšinu z nich aj tak nikto nikdy nevyužije. A keď ich chce aj za nejaký čas využiť, tak aj tak ich treba aktualizovať.... Takže treba si tam dať iba mapy čo potrebujem na trase a príp. prehľad Európy(ak by som zablúdil do iného štátu :lol: ). No a s tým, že občas "nestíha" navigovať, tak to je buď fakt veľa odbočkami na malom priestore, alebo treba nastaviť pokyn pred odbočkou na 5 sekúnd(čo je tam max. hodnota). A celkovo, táto navigácia nie je moc dobrá na "dennodenné" navigovanie. To je skôr taká "núdzová" navigácia. Kto chce často navigáciu a kvalitnú a presnú, tak tomu odporúčam radšej vymeniť celé rádio a netrápiť sa s touto. :(
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 551
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod furko » sob srp 29, 2020 18:26

ano najlepšie by bolo ak by sa to načítalo no nejak sa jej nechce ja viem že to nieje tým prekladom a tých máp tam až tolko nemám cca 1,2G problém je že sa neviem dostať ani do win. skúšal som dať na kartu explorer.exe čo by malo spustiť prieskumník no ani to nepomohlo vtedy sa navigácia nespustila teda nesnažila sa ale ostal len čierny displej
furko
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob led 04, 2020 13:58

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod Jajo » sob srp 29, 2020 19:53

Do toho Winu sa ti nedá dostať tým klasickým spôsobom(cez to info, ťukať 4 rohy,....)? Lebo ak máš novšie rádio, tak aj mne na crosske sa nedalo dostať do Winu tak jednoducho ako na sedane(2017). Ak ti to aspoň nejako reaguje, tak treba na tie rohy len ťukať a ťukať.... Nejako to nereaguje ako by malo. A ináč ti teda nepomáha ani reštart rádia? Lebo keď podržíš cca 5 sekúnd to zapínacie koliečko, tak by ti malo na displeji napísať či chceš reboot rádia, a keď ťukneš na "OK", tak by malo načítať rádio úplne od znova a malo by nabehnúť iba samotné rádio a nič iné. Ja keď som to skúšal(a tak to aj odporúčajú pri inštalácii navigácie) pri zapnutej navigácii, tak to fakt reštartlo rádio a zaplo sa iba rádio. Keď som chcel potom navigáciu, tak som ju musel znovu načítať.
A čo sa týka tých máp. Tých 1 GB je tak normál. Ja mám tiež cca okolo 2 GB. Ak sa ti to podarí rozbehať, tak skús ten môj odkaz, a z neho si naťahaj čo potrebuješ. Ak budeš ťahať z toho odkazu, tak nezabudni stiahnúť všetky potrebné časti toho konkrétneho štátu vrátane prehľadu štátu. Napr. SR má 3 časti+prehľad, CZ má 14 častí+prehľad,... Ale výhoda je, že veľký štát nemusíš ťahať celý, ale iba prehľad a tie časti kde budeš jazdiť. Neviem kedy, kde a ako si ťahal tie originál mapy, ale teraz píšu(na origo stránke), že majú mapy aktualizované 7.8.2020. Tak možno že už aj tie budú plne funkčné... Treba len skúšať. Ako hovorím, toto rádio je také "hračkárske" a treba len skúšať... Ako keď sa používa len na rádio, kameru, sem tam nejaká pesnička z USB, príp. navigovanie v rámci SR, tak na to slúži celkom dobre, až na malé občasné seknutie(ale to môže byť spôsobené aj teplom :D ). Zbytočne nám dali takéto rádio, keď je reálne málo použiteľné. Zo strany Lady sa nedá čakať žiadna podpora. Škoda, že nešli cestou iných automobiliek, že by tam bolo iba rádio a kamera, no a ostatné veci by si ťahal z mobilu. Ale poviem ti, čo som videl rádio na Xray(tiež ho používa celá Dacia), tak asi máme lepšie. :mrgreen: Navigácia nič moc, ale aspoň zadarmo a "otvorená".

Ak ti nepôjde ten reštart, tak kukni túto stránku, tam je popísaných viac postupov ako ho reštartnúť. Prípadne na tej stránke pohľadaj iné články o MMC....
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 551
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod furko » sob srp 29, 2020 20:17

tak sa mi podarilo dostať do win teraz je otázka ako zrušiť tú navigáciu nenašiel som som nič ako spustené programy navigáciu mi nepovolí odstrániť pravdepodobne lebo je spustená nejaká rada?
furko
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob led 04, 2020 13:58

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod Jajo » sob srp 29, 2020 21:25

Dole na lište ti ju neukazuje ako otvorenú? Lebo na to prvé políčko keď klikneš, tak by si sa mal dostať naspäť do pôvodného zobrazenia, druhé je sa mi zdá rádio,.... A keď skúsiš teraz z toho Winu reštartovať rádio držaním toho zapínacieho koliečka, nepomôže? Resp. nemá to v ponuke "štart" možnosť "reštartovať"? ctrl+alt+del asi v tejto hračke nefunguje :mrgreen: resp. ako to stlačiť :lol: Ale ak sa ti podarí zobraziť klávesnicu, tak by aj to stálo za skúšku. Resp. ma napadlo, čo keby si tam teraz strčil SD kartu a spustil ten súbor "updater.exe". Vyskúšaj, mohlo by to ísť. Navigácia musí byť vypnutá iba preto až ti to spustí inštalátor v štandardnom zobrazení, ale priamo vo Wine by to mohlo ísť aj tak. Ale vymaž mapy, tie tam doťaháš ak sa ti to v pohode rozbehne.
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 551
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod Georgius » sob srp 29, 2020 21:47

Neber jméno WINE nadarmo :!:

Jestli mne paměť nešálí, tak ctrl+alt+del stisknout nešlo, ale přes explorer pustit updater by mohlo být řešení. Bohužel správce úloh taky nejede, ale zkusil bych ten updater. Jo a vzadu má magnitola TTL sériový port, pokud to není úplně cihla jako to moje, tak to může pomoc, akorát to má úplně debilní rozteč konektoru (tuším metrickou ? nebo naopak .. :dontknow: už je to dlouho ...
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 2919
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Navigácia v Slovenčine alebo Češtine

Příspěvekod furko » sob srp 29, 2020 22:56

Konečne som to rozbehal.Do Winu som sa dostal tak že som zasunul USB po načítaní sa mi zobrazila stránka s médiami čiže už som sa vedel pohybovať potom klasika do win. Zastaviť ten program sa mi nedarilo tak som odstránil celí priečinok s navigáciov čo tiež nešlo na prvý krát vypisovalo že ho nemôž odstrániť nakolko ho používa iný program ale nakoniec sa vzdal.Následne vložená karta s nahratým update a spustený cez explorer nahralo,spustilo a po piatich hodinách to ide.Ďakujem za pomoc.
furko
 
Příspěvky: 7
Registrován: sob led 04, 2020 13:58

Předchozí

Zpět na Magnitola (rádio/MMS)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků