Moderátor: Moderátoři
To ti asi nepomôže.Každý snímač má svoje číslo a ako som si všimol pri prezúvaní,aj svoje poradové číslo,ktoré treba načítať do RJ.Čiže ono by si to malo pamätať,aj na ktorej strane to je.Problém nastane aj vtedy,keď chceš obmieňať pneumatiky kvôli opotrebeniu.Ak vymeníš kolesá predné za zadné,snímač zrejme zistí že nie je tam kde je a máš vymaľované...Dusan píše:4 Snimace strc do rezervy a tu do kufra. A obcas obehni auto ci netreba dofukat
Snímače od Nissanu sú tam aj originálne,aspoň ja na crosske ich mám.Spárovať sa ti určite nespárujú samy,to ťa dobre naťahujúJajo píše:Čau Laďáci, mám na Vás takú otázku. Už niekto z Vás kupoval nový komplet obutie na Vestu? A ako ste to poriešili so snímačmi? Ja som kúpil nový komplet aj so snímačmi. Predajca mi predal a namontoval snímače od Nissanu, že tie bežne predávajú na Vesty a dokonca ich dodávajú aj do Lada BB a KE. Že vraj ich stačí nahodiť a oni sa spárujú sami. Ak nie tak to stačí potvrdiť cez palubný počítač. Tak som nahodil nové komplety a všetko sa tvárilo OK, len po cca 7 minútach mi začala kontrolka blikať(tak je v návode popísané hlásenie chyby systému) a asi po minúte už len trvalo svietila. Tak som v palubnom PC potvrdil položku "set TP" a ono to iba zhaslo kontrolku, ktorá sa aj tak po cca 5 minútach znovu rozblikala. Riešil som to s predajcom komletu, a u toho je to na dlhšie riešenie a neviem či vôbec niečo vyrieši. A keď som volal do Lada BA, tam mi povedali, že všetky nové snímače treba načítať do RJ auta a nato majú prístroj iba v BA! Aj by som tam skočil, ale nevedeli mi cez telefón zaručiť, že tie nové snímače sa tam budú dať iba priradiť a že neprepíšu tie pôvodné. Ak by prepísali tie pôvodné, tak na jar by som mal zasa dôvod navštíviť BAAk máte skúsenosti ako sa to dá najjednoduchšie vyriešiť prosím napíšte. Inak predposledná varianta(oficiálna) je skúsiť s predajcom vymeniť tie originál za čistú náhradu a skúsiť tie pôvodné naklonovať. Potom posledná možnosť, predať disky a snímače, a každý rok prezúvať na pôvodné disky a keď sa tie pôvodné snímače pokazia, výletík do BA.
Kto vymyslel takto komplikovaný systém snímačov na mieste zastreliť
Keď si dám tu námahu a hlavne fúru peňazí, tak by mi mal ten systém aspoň ukazovať s ktorým kolesom je problém..... a nie len že mi zasvieti jedna blbá kontrolka a ja aby som behal potom okolo všetkých kolies a zisťoval v čom je problém...
Tohle právě vím, ale jen jsem si říkal, že by jí někde nemuseli mít přišroubovanougrafi2 píše:Grade x je diagnostika ktorá stojí cca 3-5 000€.
a nepresunú sa aj príspevky odtiaľ sem?Cory píše:Otázky a postrehy ohľadom snímačov tlaku v pneumatikách modelov Vesta poprosím vkladať do tejto témy, nech sa nám to všetko nemieša s bežnou debatou v téme Lada Vesta. Dakujem.