Snímače tlaku pneu (Vesta)

Elektrická soustava kromě autorádia/MMS

Moderátor: Moderátoři

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Vašátor » pon led 20, 2020 12:54

TMPS bych úplně nezatracoval, funguje-li správně. Například spousta žen, dobrých řidiček, stejne jako spousta mužů, měkké či prázdné kolo za jízdy prostě nepoznají. A je lepší svítící kontrolka, než zničená pneumatika, nedejbože disk.
Alespoň to upozorní, že se něco děje.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Uživatelský avatar
Vašátor
 
Příspěvky: 8171
Registrován: pon lis 01, 2004 13:56
Bydliště: Brno

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Cory » pon led 20, 2020 12:56

Ja som to vypol kvoli tomu, lebo na zimnej sade nemame snimace :) na leto znova zapnem
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Cory
 
Příspěvky: 10595
Registrován: stř čer 14, 2006 17:14
Bydliště: Snina/Košice

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Vašátor » pon led 20, 2020 16:35

Ja objednal 4ks snimace z Číny, určené přímo na Vestu, tak jsem zvedavej.
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Uživatelský avatar
Vašátor
 
Příspěvky: 8171
Registrován: pon lis 01, 2004 13:56
Bydliště: Brno

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Vojda » úte led 28, 2020 18:01

Koupil jsem si TPMS senzory, u kterých prodejce avizoval kompatibilitu s Vestou. V žádném pneuservisu, ani v autorizovaném servisu v Bratislavě senzory nedokázali spárovat. Než experimentovat s dalšími (vyzouvat a znovu nazouvat gumy a vracet nefunkční senzory), vyřešil jsem problém s kontrolou tlaku na zimních pneu tímto způsobem: https://www.autio.cz/53762-system-kontr ... ikach.html (v eshopu Wish se dají zakoupit ještě levněji).
Vojda
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon pro 09, 2019 21:36

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Jajo » sob kvě 02, 2020 19:37

Tak tento víkend som už konečne vymenil gumy za letné. Do teraz raz bolo ešte dosť chladno, potom pršalo, potom som nemal čas,... To je jedno, už sú vymenené. :D A teraz som už konečne naplno vyskúšal naprogramovanie TPMS cez DDT4ALL. Minulý rok som si cez ten program spravil sken obrazovky(až viem čísla snímačov :D )aj letné, aj zimné. No a teraz som ich zapísal ručne a funguje to, nesvieti kontrolka. :mrgreen: Samozrejme keď som teraz menil aj poradie gúm, tak som ich zapísal v správnom poradí. Čiže keď som mal snímače minule zapísané v poradí 1,2,3,4, tak teraz som ich do programu zapísal opačne, čiže 1 bola pôvodná 4, 2 zasa 3, 3 zasa 2 a 4 zasa 1. Nič zložité, len si treba uvedomiť ako sa programujú pôvodne a ktoré koleso s ktorým sa mení. Čiže zápis je 1=ĽP, 2=PP, 3=PZ a 4=ĽZ a meníme ĽP s ĽZ(čiže 1 so 4) a PP s PZ(čiže 2 s 3). Takže tento rok som ich zapisoval 4321 a na budúci rok ich zapíšem presne tak ako boli minulý rok(1234). No a so zimnými to bude to isté. Jednoduché a zadarmo, keď nepočítam kúpu ELM a noteboku :lol: . Ale ELM používam aj na iné srandičky na Vestách a PC používam tiež na milión iných vecí. :mrgreen: A len tak mimochodom, takéto programovanie v servise stojí cca 15€ + palivo na cestu do servisu, čas a nervy. Takže už len na jednej výmene máte "zarobené" na dosť kvalitné ELM, ktoré sa na Veste dosť často oplatí. :lol: A najhlavnejšia je tá voľnosť, môžete gumy vymeniť napr. večer a programovať až keď budete mať čas/chuť, trebárs hneď ráno, alebo aj v nedeľu(keď sú servisy zatvorené). Ja som to do teraz robil tak, že zavčasu ráno v sobotu(to si neviete predstaviť vtedy nájsť aspoň jedno dosť široké miesto na výmenu pred panelákom :rolleyes: ) som musel vymeniť gumy(na dvoch Vestách, čo je so všetkým všudy cca 2 h), rýchlo sa isť umyť a rýchlo ísť s oboma autami do servisu cca do 10:00 aby som v prípade potreby stihol ísť ešte do iného kým nezatvoria cca okolo 12:00(to je bežná doba servisov v sobotu).
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 517
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod hipoforlakus » stř čer 24, 2020 19:32

Jajo píše:Tak tento víkend som už konečne vymenil gumy za letné. Do teraz raz bolo ešte dosť chladno, potom pršalo, potom som nemal čas,... To je jedno, už sú vymenené. :D A teraz som už konečne naplno vyskúšal naprogramovanie TPMS cez DDT4ALL. Minulý rok som si cez ten program spravil sken obrazovky(až viem čísla snímačov :D )aj letné, aj zimné. No a teraz som ich zapísal ručne a funguje to, nesvieti kontrolka. :mrgreen: Samozrejme keď som teraz menil aj poradie gúm, tak som ich zapísal v správnom poradí. Čiže keď som mal snímače minule zapísané v poradí 1,2,3,4, tak teraz som ich do programu zapísal opačne, čiže 1 bola pôvodná 4, 2 zasa 3, 3 zasa 2 a 4 zasa 1. Nič zložité, len si treba uvedomiť ako sa programujú pôvodne a ktoré koleso s ktorým sa mení. Čiže zápis je 1=ĽP, 2=PP, 3=PZ a 4=ĽZ a meníme ĽP s ĽZ(čiže 1 so 4) a PP s PZ(čiže 2 s 3). Takže tento rok som ich zapisoval 4321 a na budúci rok ich zapíšem presne tak ako boli minulý rok(1234). No a so zimnými to bude to isté. Jednoduché a zadarmo, keď nepočítam kúpu ELM a noteboku :lol: . Ale ELM používam aj na iné srandičky na Vestách a PC používam tiež na milión iných vecí. :mrgreen: A len tak mimochodom, takéto programovanie v servise stojí cca 15€ + palivo na cestu do servisu, čas a nervy. Takže už len na jednej výmene máte "zarobené" na dosť kvalitné ELM, ktoré sa na Veste dosť často oplatí. :lol: A najhlavnejšia je tá voľnosť, môžete gumy vymeniť napr. večer a programovať až keď budete mať čas/chuť, trebárs hneď ráno, alebo aj v nedeľu(keď sú servisy zatvorené). Ja som to do teraz robil tak, že zavčasu ráno v sobotu(to si neviete predstaviť vtedy nájsť aspoň jedno dosť široké miesto na výmenu pred panelákom :rolleyes: ) som musel vymeniť gumy(na dvoch Vestách, čo je so všetkým všudy cca 2 h), rýchlo sa isť umyť a rýchlo ísť s oboma autami do servisu cca do 10:00 aby som v prípade potreby stihol ísť ešte do iného kým nezatvoria cca okolo 12:00(to je bežná doba servisov v sobotu).


Ake pouzivas ELM?
Lada Vesta SW cross Luxe - MARS
Uživatelský avatar
hipoforlakus
 
Příspěvky: 66
Registrován: stř črc 11, 2018 08:46
Bydliště: Bratislava - Petrzalka

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Jajo » stř čer 24, 2020 20:54

Ja používam teraz ELM327 v.1.5 na USB. Kábel je istejší. :lol: Už som skúšal aj lacné "blútut" z Číny(na to ani pip) a potom aj drahšie "blútut" zo Slovenska(na to mi ide iba EMM a cez mobil prístrojovka). No a tak som sa dopracoval až ku tomu káblovému z Číny, a ten už ide perfektne, dokonca po aktualizácii programu mi našlo aj ďalšiu jednotku(pravdepodobne motorovú). Len bacha pri Číne, určite to musí byť verzia 1.5 s PIC18F25K80 čipom a podporou CAN. A hlavne nevyberaj s tých najlacnejších modrých(z tých 99,9% nefunguje). Funkčné začínajú okolo 10€ a majú iný tvar(väčší) a farby, príp. aj nejaké tlačidlá/prepínače,... Ak to chceš používať len/hlavne s PC, tak choď radšej do káblových, to je istejšie. Ja mám niečo takéto káblove, takže ak chceš bezdrátovy, tak skús niečo takéhoto typu. Teoreticky keď majú vrch rovnaký, tak by malo byť aj vnútro rovnaké, len rozdiel by mal byť v tom cez čo to komunikuje s PC.
Škoda Octavia I 1,9 TDI 66 kw r.1997 (07_2006 - 06_2019)
Lada Vesta sedan LUX- biela r. 2017 - prvá Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-) (04_2017- )
Lada Vesta SW Cross LUX - hnedá r. 2019 - prvá v Lada Žilina,ul. Kragujevská :-) (06_2019 - )
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 517
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Georgius » stř čer 24, 2020 22:02

a nebo za 20€ originál čip + nějaký ten serial2usb převodník :-P
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 (2005-2017, 2019 RIP),GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
:wave: YOUTUBE kanál #ladavestacz - dejte odběr :love10:
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 2802
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod jozfab » čtv čer 25, 2020 06:51

Ja mam presne tento, verzia BT, bol zasielany z CZ, od objednavky doma za 3 dni kurierom. Zatial som nezistil, zeby nieco nefungovalo.
https://www.aliexpress.com/item/3281715 ... 4c4dEB4ULf
Lada Vesta sw cross ICE
Uživatelský avatar
jozfab
 
Příspěvky: 101
Registrován: čtv črc 19, 2018 07:11
Bydliště: Presov

Předchozí

Zpět na Elektrická soustava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků