Snímače tlaku pneu (Vesta)

Elektrická soustava kromě autorádia/MMS

Moderátor: Moderátoři

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Georgius » úte zář 18, 2018 17:17

Jak píše Jajo, loni to byl správný punk (navíc na vnitřní trh TPMS nedávali, takže nepomohla ani ruská fóra), teď už je to nuda ...
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 2005-2017,GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 1857
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Cory » úte zář 18, 2018 17:45

Niektore verzie na vnutornom trhu snimanie tlaku mali. Dokonca aj Priory2. Ale bolo to riesene cez snimac otacok pre ABS. Dokonca sa to da v RJ elektropaketu vypnut, resp nastavit sposob snimania (cez snimac v pneu alebo cez snimac otacok). Len som to zatial neriesil a ani na to nemam cas.
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Cory
 
Příspěvky: 10233
Registrován: stř čer 14, 2006 17:14
Bydliště: Snina/Košice

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod michael1983 » úte lis 13, 2018 10:43

Zdravím objednal som si snímače TPMS tieto https://www.autolekaren.sk/produkt/diel/43.477.000/4662 včera mi volali ze to musia stornovať ze to niehe vhodné pre Ladu. Popri tom sú tam auta Renault, Nissan a Opel dokonca ze referenčné číslo pre Ladu. Ze sú čisté bez preplneneho zoznamu áut. Ze by ich trebalo naplniť .A ze to asi nepôjde. Dokonca pracuju na 433Mhz. Tak uz tomu dajako nechápem :(
Uživatelský avatar
michael1983
 
Příspěvky: 128
Registrován: sob úno 17, 2018 07:23

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Georgius » úte lis 13, 2018 11:52

S2A123 jsou sice dražší, ale zase se do nich dají naklonovat Ladí originály takže to nemusíš řešit. Pokud naplněním tedy myslí nahrání ID původních kol - na to potřebuješ originál mašinku výrobce. A prodejce má na 99% pravdu, že ti to do Vesty nepůjde - je potřeba kompatibilita Renault Traffic 2017 nebo renault Clio 4. generace (ne všechny Renaulty mají TPMS stejně). Imho to nespáruješ.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 2005-2017,GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 1857
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Robo » úte lis 13, 2018 15:53

Nejaké renolťácke TPMS senzory sa dajú kúpiť aj na Aliexprese. A vzhľadom na to, že aj tak sa všetko vyrába v Číne a ešte k tomu, že tie senzory sú niečo fakt prebytočné....tak to stojí za úvahu.
4 kusy okolo 50 dolárov (tie drahšie).
Toľko tu stojí jeden, nie?
Robo
 
Příspěvky: 103
Registrován: stř říj 24, 2018 16:27
Bydliště: Milý

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Georgius » úte lis 13, 2018 16:15

u nás spíš 60 Eur nebo cca tisíc korun za kus. Ale zase fungují, dají se naprgat do ŘJ, resp.v případě Alcaru se do nich dají naklonovat ID stávajících kol. Ale dle vkusu každého soudruha ... Já jsem prozměnu ušetřil na neznačovách plecháčích na zimu ;-)
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 2005-2017,GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 1857
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Křečík Barbuška » úte lis 13, 2018 16:33

Hodit to na to ABSko by bylo velice elegantni. Stejne je cele TPMS k ho☆vnu.

Po te co mi Cory to TPMS spravil mam napsana cislicka a pevne verim tomu, ze nove snimace mi v pripade nouze naklonuji. Pneuservisi masinka tam kam jezdim se snimaci narozdil od vozu jako takoveho mluvit umi.
Strejdo, to tvoje auto vyrobili ještě před tím než se začala vyrábět normální auta.

Strejdo, to tvoje nové auto vypadá jako Lexus, ale není to Lexus, že ne? Jak velkou máš splátku leasingu? ... Honzíku, to není na leasing. Já toho Lexusa platil na dřevo.
Uživatelský avatar
Křečík Barbuška
 
Příspěvky: 9601
Registrován: ned srp 29, 2004 09:01
Bydliště: Brno

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod hipoforlakus » pon bře 18, 2019 10:16

Ahojte

pls viete kto v BA ma stroj na zapis snimacov do RJ? lebo v Galante mi povedlai ze pri kazdej vymene kolies (mam dve cele sady doma aj so snimacmi) musim si dat prepisat snimace za 15euro.

Dakujem
Lada Vesta SW cross Luxe - MARS
Uživatelský avatar
hipoforlakus
 
Příspěvky: 63
Registrován: stř črc 11, 2018 08:46
Bydliště: Bratislava - Petrzalka

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Liftback » pon bře 18, 2019 11:15

No vidm, že už v Galante začínajú vystrkovať rožky :?
Wartburg 353 Ja Hans! Das Auto! (KIA)
Škoda Favorit 135 H Black Deamon (Retired)

Renault Megane 1.6 66kw/90k Classic (Predané)
Lada Granta 1.6 72kw/98k Liftback - Polárna Líška, mrška jedna neposedná
Uživatelský avatar
Liftback
 
Příspěvky: 1443
Registrován: čtv srp 04, 2016 14:30
Bydliště: Humenné SK

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Jajo » pon bře 18, 2019 12:49

Skús obehnúť lepšie pneuservisy, mali by ho mať v každom lepšom pneuservise. V niektorom ti to možno spravia aj zadarmo. Len im povedz, že sa to programuje cez Renault Trafic 2017. Mne to v Žiline raz spravili zadarmo a druhý krát v inom servise za 12€.
Lada Vesta LUX- biela r. 2017- prvá v Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-)
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 270
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod hipoforlakus » pon bře 18, 2019 13:11

Jajo píše:Skús obehnúť lepšie pneuservisy, mali by ho mať v každom lepšom pneuservise. V niektorom ti to možno spravia aj zadarmo. Len im povedz, že sa to programuje cez Renault Trafic 2017. Mne to v Žiline raz spravili zadarmo a druhý krát v inom servise za 12€.


Ja tam chcel len dohrat "nove " aby som mal vsetkych 8 v RJ.
Lada Vesta SW cross Luxe - MARS
Uživatelský avatar
hipoforlakus
 
Příspěvky: 63
Registrován: stř črc 11, 2018 08:46
Bydliště: Bratislava - Petrzalka

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod jozfab » pon bře 18, 2019 14:05

Asi som to tu uz pisal... Ja som si nechal "zimne" naklonovat a teraz sa obe sady tvaria ako povodne. Len kolesa musia vzdy byt na svojej stalej pozicii.
Lada Vesta sw cross ICE
Uživatelský avatar
jozfab
 
Příspěvky: 71
Registrován: čtv črc 19, 2018 07:11
Bydliště: Presov

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Georgius » pon bře 18, 2019 18:50

a na wiki je i popsané jaké senzory od Alcaru jsou vyzkoušené, že se dají dobře naklonovat ;-). Taky mám na zimu klony letních originálů.
VAZ nemá kaz (2107 1990-2005, 21113 2005-2017,GFL (Červená Vesta Lux) r. 2017 na prodej někdy kolem roku 2030)
Vokativ (5.pad, oslovujeme volame) je Georgie (2. deklinace, vzor populus, ze :) )
Uživatelský avatar
Georgius
 
Příspěvky: 1857
Registrován: čtv kvě 12, 2005 18:01
Bydliště: Praha

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod Jajo » pon bře 18, 2019 18:56

hipoforlakus píše:Ja tam chcel len dohrat "nove " aby som mal vsetkych 8 v RJ.


Čo som ja zatiaľ zistil, tak 8 sa ich tam nedá nahrať. A práve preto musíš vždy pri zmene kolies tie "nové" kolesá nahrať do RJ. Ja som sa tiež na začiatku tak dostal. Kúpil som originál snímače.... a nakoniec som zistil, že ani samé sa nenačítajú a ani 8 sa ich nedá načítať... Až neskôr som zistil, že sa dajú naklonovať univerzálne a máš pokoj. Ale nakoľko som dal do originálnych 160€, tak už som to nechal tak a načítavam ich vždy pri výmene... keby som ich vyhodil s kúpil univerzálne, tak ma to bude stáť tiež 160€ + montáž... čiže to mám cca aspoň na 10 výmien a programovania, čo je na 5 rokov a snímače majú životnosť 5-7 rokov, čiže by ma to vyšlo rovnako... Keď jedny odídu, tak potom ich už samozrejme vymením za univerzálne.
Lada Vesta LUX- biela r. 2017- prvá v Žiline, jedna z prvej várky pre Slovensko :-)
Uživatelský avatar
Jajo
 
Příspěvky: 270
Registrován: ned říj 22, 2017 10:37
Bydliště: Žilina

Re: Snímače tlaku pneu (Vesta)

Příspěvekod hipoforlakus » pon bře 18, 2019 22:29

Dakujem za info a mate niekto skusenosti s activatorom senzorov TPMS z ciny?

Dakujem
Lada Vesta SW cross Luxe - MARS
Uživatelský avatar
hipoforlakus
 
Příspěvky: 63
Registrován: stř črc 11, 2018 08:46
Bydliště: Bratislava - Petrzalka

PředchozíDalší

Zpět na Elektrická soustava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků