Moderátor: Moderátoři
Křečík Barbuška píše:No necvaka.Ani na Grante ani na Kaline.
A pak že je Octavia koncern a Vesta je LADA.Liftback píše:Ešte máš normálne auto, nezrenaultené![]()
(aj keď aj tam som objavil kosoštvorec)![]()
globalizácia je zlo
IGOR-PROGRAMATOR píše:Lada vesta sw cross 1,6 16V
Diagnostika:
1.Kolísanie otáčok na voľnobehu 500ot-1200ot sporadické zdochýnanie motora, trasenie motora na nízkych otáčkach.
2.Zvýsená spotreba 0,7-0,9l pri studenom motore v zime 1,1-1,5l na Hod na 1,4-2,2l pri studenom motore v zime 2,2-7,7l na Hod.
3.Sporadické držanie vysokých otáčok dlhšie ako 1s pri náhlom brzdení a zastavení .
4.Po štarte znateľné cítiť nespálený benzín z výfuku
5.Znatelné dymenie šedým dymom z výfuku po zohriati motora , po zašliapnutí plynového pedálu na 2-4,500ot dym ako zo starej vylágrovanej škodovky 120.
6.Sporadicky sa rozzosvieti porucha motora občas zhasne. (Pri poruche nie je pravidlom aby táto kontrolka rozsvietila. )
Pokiaľ máte tieto príznaky na vašom aute LADA vesta sw cross 1,6
na 99,9% máte vadnú lambda sondu.
A pokiaľ sa viete pripojiť Diagnostikov a hlási vám tieto Poruchy:
P0171 - Systém je príliš chudý, banka 1
P2187- Systém je príliš nestabilný pri voľnobežnej banke 1
(P0130)- Strata komunikácie a vyhodnocovanie priamo s lambda sondy.
P0130 - nemusí hlásiť u viacero áut s poškodenou lambdou táto porucha nezobrazuje na diagnostike , nakoľko Lada vesta má naprogramované hraničné hodnoty ako správne .
Ešte dôležité uviesť vozidlo má podobné príznaky bez poruchy na Diagnostike ak je to možné spravte kontrolu Lambda sondy skontrolujte mapovanie či nie je na spodnej úrovni.
Na 90% porucha Lambda sondy - Zabudol som uviesť je Lambda 1 pred katalyzátorom nie za kde je Lamnda 2
Dúfam že vám moje informácie pomohli. Prajem pekný deň.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků