Teepeeho VAZ 2106

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Tak díky, že jsi tolik vážil gratulace, stejně jak jsem já otálel s označením Bílý LADA. I s děkovačkami za držení palců jsem otálel, když ještě nebyla věc uzavřená.
S těmi pocity neboj, vím o čem mluvíš, předně ta ťupička na kapotě je vidět už na fotkách ze září 2007, tak to mi spadl jeden kámen ze srdce. :wink: Druhý jsem si vyřešil dneska, kapota motoru se nezamačkává, ale spouští z přiměřené výšky, nehodlám riskovat, že to nad háčkem zámku prohnu, proč jsem to vždycky zamačkával a fláknout s tím mi bylo proti srsti nevím, asi to pochází z kufru Škody 130, ten i když se pustí z výšky, tak nezaklapne.
Zítra jedu na STK, dopoledne kolem toho budu běhat a v cca 13.30 vyrazím. Když projdu STK, je to prakticky převedené, pak už není na čem ztroskotat.
Zajímavost z Běloušovi kuchyně: STK byla 2003 a 2005, pak už ne. V roce 2003 najeto 82 000km, v roce 2005 stav tachometru 83 000km, nyní je na počítadle 83 129km. Brzdy odbržďují, tak snad někde chycené nejsou, a to ostatní se stáním snad nekazí. Musím tam dát ještě benzín, ten co je v nádrži může mít klidně 3 roky. Olej v motoru ještě jednou prohlédnu, ale nezbyde mi než s tím těch 15km najet, pak půjde ven.
Počasí má být přijatelné, jen aby to ti idioti v noci neposolili. Pršet má až od středy.
Ale stejně je to krásný, ten stav v jakém LADA je si zaslouží trochu přemýšlení a obav...
Postýlka je jaká je, zatím, na vylepšení se bude nejpozději po vánocích intenzivně působit, spíše v dimenzích shánění než budování. Ale neprší na něj, nepráší se na něj, tohle mi moknout před domem, tak se :Hangman:
A s tím srazem, musím někde zjistit jak je to s těmi pásy vzádu, protože já je tam ani náhodou bastlit nechci, sice bych je mohl vyndat z Hnědého, ale prostě tam nebyly, nejsou a pokud jen trochu možno nebudou. Jestli je za to únosná pokuta a body, tak nebudou. Jezdil jsem tak já, co by moje děti ne. Doufám, že stav vozu příslušníkům napoví, kde mám pásy... :butthead: Rejpalové se hodí do klidu, ano je to nebezpečné, vím, ale co s tím už nevím, možná s tím s dětmi nejezdit.
Naposledy upravil(a) Teepee dne ned pro 21, 2008 21:31, celkem upraveno 1 x.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Ze starého oleje v motoru bych strach neměl. A když s tím pojedeš 2x15 km, tak dvojnásob. Výměnu je nejlepší stejně dělat po 20 min. jízdě. Hlavně ať je ho tam akorát. Se zbytkem se motor s přehledem vyrovná. :wink:

Věřím tomu, že zítra bude docela slušně, takže i cesta na STK bude OX, stejně jako STK samotná.

Na postýlce koukej ve vlastním zájmu pořádně zapracovat, nebo na jaře nastane mučení! :wink: :D Vím o čem to je. Když jsem přivezl Jahodu, tak nastalo hektické shánění pronájmu kvalitní garáže za dobrou cenu. První týden byla u známého v garáži, ale pak se naštěstí podařilo sehnat to co jsem chtěl a bylo vystaráno.

S pásy můžeš být v klidu. Zadní nejsou povinné. Resp. pokud tam nebyly, není nikde nařízení, které by přikazovalo jejich dodatečnou instalaci. :wink:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Teepee píše: kapota motoru se nezamačkává, ale spouští z přiměřené výšky, nehodlám riskovat, že to nad háčkem zámku prohnu, proč jsem to vždycky zamačkával a fláknout s tím mi bylo proti srsti nevím
Nevim, já to normálně domačkávam a zatim jsem si nijakýho promáčknutí teda nevšim. Ono je to celkem fortelný ;)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Laďuša píše:
Teepee píše: kapota motoru se nezamačkává, ale spouští z přiměřené výšky, nehodlám riskovat, že to nad háčkem zámku prohnu, proč jsem to vždycky zamačkával a fláknout s tím mi bylo proti srsti nevím
Nevim, já to normálně domačkávam a zatim jsem si nijakýho promáčknutí teda nevšim. Ono je to celkem fortelný ;)
Na Jahodě citlivě domačkávám, ale na ostatních pouštím z cca 30-40 cm a nijak to neřeším.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Puhi

Příspěvek od Puhi »

ee, ja to tiež stláčam a už tam priehlbinku je vidieť :|
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Při domačkávání se tam udělá důlek, na 03 jsem ho měl taky. Bohatě stačí stříknout trochu WDčka na ten zámek, hlavně nesmí bejt pokroucenej a pak se to z 10cm zavře jako nůž do másla.

[ Komentář přidal: Laďuša: po prosinec 08, 2008 21:18 ]
Zavře jako nůž do másla... Hláška dne, nevim, připomnělo mi to "vždyť my rrrráčkujeme jako vejce vejci" :mrgreen:
Kewint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kewint »

gratulace....ale chtělo by to foto ... :)

Teepee:jak je to s tou anténou?samo vytahovačka?
Lada 2105-rv.1984,1.3-v GO
Lada 2107,LPG,1,7i,5kvalt
Škoda Forman-1993
Člen LKCS
MÍSTO PORSCHE JEZDÍM LADOU , OBČAS V LÉTĚ SVEZU MLADOU !!
Puhi

Příspěvek od Puhi »

Kewint píše: gratulace....ale chtělo by to foto ... :)
toho wdčka, priehlbiny, zámku, či tych 10 cm? :shock:
alebo dokonca auta? veď tu niekde boli fotky, tušim v bazare :shock:
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Ono stačí kliknout na kouzelné tlačítko 1 vpravo dole pod posledním příspěvkem. Jinak WDčko zejtra klidně nafotim :lol:
Nemo

Příspěvek od Nemo »

Tak, teď už i já se můžu připojit s gratulací.
Moc ti přeju, že sis splnil sen, o auto se nebojím, u tebe bude v dobrých rukou.
Jinak (zejména v dnešní době) myslím, že je to výborná investice ve skutečném slova smyslu. 8) Tak ať je radostí nejen pro tebe, ale i pro rodinu. :wink:

p.s. Kapotu pouštěti z přiměřené výše jest správné, a ničemuž to ku škodě býti nemůže.
Naposledy upravil(a) Nemo dne pon pro 08, 2008 21:26, celkem upraveno 2 x.
Lada ? - tím jezdit, není normální !
>2121- ? hniloba s velkou budoucností! Již vyvařená a bojeschopná.
Puhi

Příspěvek od Puhi »

Jelen píše:Jinak WDčko zejtra klidně nafotim :lol:
jeee, to sa už teším, a nafoť aj nejak ako padá ta kapota z tej výšky, aspoň 5 rychlych foto za sebou :wink: :mrgreen:
rosta

Příspěvek od rosta »

gratulation :wink:
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Anténa jest plně manuální, dvoudílná
Víko pouštět správné jest, neb s dveřmi se bouchá jedna radost a nic se neděje. Dopad kapoty je navíc ztlumen gumou na příčce a pružinou která ji přizvedává a v rozích jsou gumové dorazy kapoty.
Mazal jsem to u Hnědého několikrát a stejně je to tuhé, chce to zápěstí a prsty společně na hrany prolisu v místech kde plastové mřížky jsou a obě ruce najednou. Zaklapával jsem Bílého jen jednou a proti světlu se mi to nějak nezdá, třeba to tam už bylo, riskovat to dál nebudu. U Hnědého jsem promáčkl kufr to vím, kapotu si nejsem jistý, auto celé je samý důlek, ale pokazit to na Bílém odmítám, od této chvíle pouštím, z přiměřené výšky. :idea:
Oleje je tam dokonce nad horní rysku, ale černej jak bota, nesmím to i kvůli tomu moc honit, zítra ještě řádně zjistím o kolik je ho víc, najet bych měl do 20km celkem.
Hurikáně, nevzpoměl bys, kde přesně v zákoně (kterém) je uvedeno to co píšeš o pásech?
Bílý LADA a okřídlená spol.
Cory

Příspěvek od Cory »

ja to nepustam,ale polozim a jednym prstom dotlacim :mrgreen:
Lada 2171 Priora 1,6 MPi (2013), Lada 2105 v regenerácii (1985), Lada 21044 1,9 MPi (1998), Škoda Felícia 1,3 SPi - 40kw (1996), 2 x Babetta 210 (1984,1988), Simson 70 ccm (1989), Zetor 4011 (1966)
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

Teepee píše: Víko pouštět správné jest, neb s dveřmi se bouchá jedna radost a nic se neděje. Dopad kapoty je navíc ztlumen gumou na příčce a pružinou která ji přizvedává a v rozích jsou gumové dorazy kapoty.

Já víko nikdy nepouštěl. Vždy jsem je položil a plochou dlaně v místě zámku krátkým rázným zatlačením dovřel. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“